Abdülkerim Bardakcı, her 2 maçın da bizim adımıza en iyisi diyebilirim. Zalgiris'li Oyewusi'nin arkasında kaldığı 2 pozisyon olsa da, orada aksiyona bakmak lazım. Angelino'nun arkasında bırakacağı boşlukları zaten biliyoruz. Şu an takımla da uyumsuz olduğundan, hücumda beklediğimiz üretkenlikten uzak. Ön alanda final paslarını ısrarla yapamadık ve kaptırılan toplar kontra olarak sana geri döndü. Rakibin de istediği bu zaten. Gol arıyorsun, stoperlerin orta sahanın önüne çıkıyor. Hatta Abdülkerim Bardakcı, yer yer sol bek edasıyla hareket ediyor. Angelino da önde, geride boşluk var. Rakibin Oyewusi'si de topla müthiş çıkıyor, felaket bitiriyor. 2 değil, 10 kez de arkasında kalırsın.
OptaCan'ın, Abdülkerim Bardakcı ile alakalı istatistiği üzerine konuşalım;
🔸Topla buluşma: 123
🔸İsabetli pas: 100
🔸Pas %: 95
🔸İkili mücadele: 10/11
🔸Sahipsiz top kazanma: 6
Stoperin topla buluşma ve isabetli pas sayısına bakın. Organize olmakta zorlandığın maçta, doğal olarak hücumda sorumluluk aldı ve bu rakamı yakaladı. 11 2'li mücadelenin 10'unu kazanmak, fizik olarak iyi durumda olan rakibe karşı zaten iyi. 6 tane de sahipsiz top kazanması var. Sanki 6 numara bu adam. Dönüp de, 2 kere niye rakibin arkasında kaldı mı diye sorguluyorsun? Angelino'nun açığını kapat, öne çık hücum katkısı ver, diğer yandan da savunmaya çalış. Bu kadarını yapabiliyorsun. Orta saha hattın daha oturaklı olup işini yaptığında, o açığı da vermezsin.
Abdülkerim i degerlesizlestirme nedeni ramos ile olan transfer söylentileri olabilir. Ramos tabiki de değerli ve olasılığı varsa mutlaka transfer edilsin ama Ligimizin en iyi stoperini bu şekilde kötülemek bize yakışmıyor.
YanıtlaSilRamos ile Abdülkerim birlikte oynar..
SilÇok ağır bir savunma hattı olur intihar gibi bize çift hamleli hızlı bir stoper lazım nellson giderse yoksa abdülkerim gladyatör gibi ama bi okadarda teknik ayaklarına hâkim
SilRamos, nerede duracağını biliyor. Nelsson, şu an daha hızlı değil Ramos'tan.
SilNelson gittiğinde 1 değil 1 stoper alırım ben olsam. Şu anda stoper yedeğimiz bence yok. Kaan da Emin de yeterli değiller. Ramosla birlikte bir de hızlı bir stoper almak lazım. Keşke Merih Demiral veya Ozan Kabak'ı getirebilsek. Bir taşla 3 kuş vururduk. Hem de yerli konusunda elimiz çok kuvvetlenirdi.
YanıtlaSilNelsson kaldığında dahi bir stoper hamlesi gerekebilir.
Sil