30 Ağustos 2023 Çarşamba

Emil Breivik & Galatasaray, bazen çareyi uzaklarda aramamak lazım


Bazen çareyi çok uzaklarda aramamak lazım. Galatasaray orta sahasına, şu 5 günde 2 transfer bekliyoruz. 8 numara için iyi ve iddialı bir isim düşünülüyor. Oliveira'nın da ayrılacağı düşünülerek, bir de 8 - 10 numara diyeceğimiz tarzda orta saha transferi yapılacaktır. Bu ismin de biraz daha genç, geleceğe dönük bir transfer olmasını bekliyorum. Molde serisini izledik, Emil Breivik'e bayıldık. Tam da Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu tarzda bir orta saha değil mi?

Molde çok yüksek tempoda oynayan, taktik disiplini yüksek bir takım. Galatasaray'ın her 2 maçta Molde'ye çok fazla alan bıraktığı doğru olsa da, orayı doldurabilmek de meziyet. Emil Breivik de o alanı doldurdu ve bizlere çok zor anlar yaşattı. Tempolu oyun içerisinde, teknik beceri gösterebilmek meziyettir. Çok tempolu ve hareketli, topla kat edebilen, teknik özelliği yüksek düzeyde olan bir orta saha. Çok seri rakip eksiltebiliyor ki, Galatasaray orta sahasında pek de olmayan bir özellik bu.

Hem hareketli, hem de tempoyla oynayacaksın. Diğer yandan da topla dikine iyi çıkıp, rakip eksilteceksin. Molde'nin attığı golde, Boey ve Kerem Demirbay'ın arasından nasıl sıyrıldığını gördünüz. Her 2 maça bakınca da, orta sahada çok kolay rakip eksiltip, takımını hücumda taşıyor. Galatasaray'a karşı 2 maçta 2 asistle oynadı. Tabelası yüksek, gol / asist rakamları oldukça iyi düzeyde. Maliyetinin de çok büyük olacağını düşünmüyorum. Al rotasyonuna, mutlaka katkı alırsın.

Galatasaray'ın da bu transfer için girişimde bulunduğu yazılıyordu. Bu gelişme beni çok mutlu eder. Alırım rotasyonuma ve önüme bakarım. Sonra da 8 numara transferi için odaklanır, alabileceğin en iyi ismi getirirsin. Galatasaray orta sahasının hem kalite, hem de çeşitlilik sağlaması lazım. Midtsjö gitti, Oliveira'nın eli kulağında. Kerem Demirbay da iyi sinyaller vermezken, bu tarzda bir orta saha bizi ferahlatır.

18 yorum:

  1. kendisine thomas rosicky i örnek alıyormuş.sırf bunun için bile alınır.

    YanıtlaSil
  2. Linnes Fenerbahçe maçından sonra gelmişti. Iyi oyuncu ve yararlı olacaktır.Bu tarz genç yetenekleri PL ekipleri farketmeden almak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen önüne düşüyor, fırsat geliyor. Değerlendirmek lazım.

      Sil
  3. Burada ki kritik kelimeler "taktik disiplini yüksek takım " işte biz bunu sağlayamıyoruz . 2 sene oldu hala net bir oyun yok. O yüzdendir ki bu tip oyuncular bu disiplinden çıkınca siradanlasabilir .

    YanıtlaSil
  4. Belli bir sistem içinde çok iyi olan oyuncular Türkiye'nin sistemsiz kişilere bağlı oyunlarinda kaybolup gidiyorlar. Boşa yatırım olur. Molde gibi sistem kuralım sonra bu oyunculara gideriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon sistemimiz, futbolumuz, futbolcu gelişimleri gayet iyiydi. Yine iyi olur.

      Sil
  5. bjkj nasıl onana'dan çıkmak istiyorsa sen de demirbay'dan çık. sonuçta ayıp değil yani. yerine de bu arkadaş oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye çıkıyorsun. Biraz bekle, katkılı olacak. İlk maçtan silmiyorum kimseyi.

      Sil
  6. İyi transfer olur ama isimsiz adam bakmıyoruz pek.

    YanıtlaSil
  7. Keşke gelse diyeceğim ama zor bu yıl etiketli oyuncu takıntımız var maalesef muhtemelen 3 tane +30 yaşında oyuncu alır transferi kapatırız

    YanıtlaSil
  8. Biz almak yerine satıyoruz. Berkan yerine yerli olarak kimi getirebiliriz diye bu gün düşünüyorum yok. Taylanı geri alacağız sanırım. Yok ben anlamıyorum mevcut hali ile 3 transfer gerekirken ortasahaya Berkan gidiyor 2 isim alınacak deniyor. Saçmalığın daniskası. Yönetim acil birşeyler yapmalı. Fırsat transferi kovalıyoruz ok de takımında istenilmeyen adam fırsat transferi olur. Hangi Türk ortasaha takımında istenmiyor da biz bekliyoruz. Berkan gidiyorsa aksiyon bu gün alınmalı. Yerli konusunda 3. Bir isim an itibari ile yok. Durum hiç iyi görünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabileceğin yerli kalmadı artık. Alacağın yerlinin de Berkan Kutlu'dan iyi iş çıkaracağının muamması büyük.

      Sil
  9. Keşke Taylan geri gelse ama fena sakatlandı ve Samsun yerine adam bulamaz. 6 5-8 için Taylan'ın top kontrolü pas becerisi Berkan'dan iyiydi. Berkan kadar kosmasa da daha etkili sahada. Kötü dönem üstüne kaldı biraz. Berat gelsin en temizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı falan bu seviyenin çok uzaklarında artık. Samsunspor için bile yetmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir