30 Ağustos 2023 Çarşamba

Kerem Aktürkoğlu için, taş olsa çatlardı diyorum


Taş olsa çatlardı diyeyim. Kerem Aktürkoğlu, 3 sezondur durmaksızın, her maç sahada. Ligi bitti, Milli Takım'la maçlara çıktı, kısa bir süre sonra da takıma katıldı. Ön eleme süreci erken başlayınca, tatil de kısa sürdü. Bu ön eleme maçlarında da durmaksızın sahadaydı. Yorgunluk, form düşüşü doğaldır. Takım da genel olarak hazır değil ve zorlandı bu süreçte. Zorlanırken de, topla hüneri ve kalitesi yüksek isimlerin ayağına bakarsınız. Icardi bu süreçte seni taşırken, Kerem Aktürkoğlu düşüş yaşadı. Geçen sezon da böyle bir dönemi vardı. Kısa bir süre kenara alındı, 11'e döndüğünde ise çıkışı başladı. Yine böyle bir süreç olur. En azından Gaziantep FK karşısında kenara alınır, Milli Takım dönüşü de 11'e geri döner. Tepki varsa manasız. En son tepki gösterilmesi gereken futbolculardan. Kredisinin sonsuz olması gerektiğini düşünüyorum. Son sezonlarda seni taşıyan, ayakta tutan futbolcularının başında. Icardi ile uyumunu zaten biliyoruz. +3 yerli sarmalında da ondan vazgeçmek imkansız. Kendince 11'ler yapıp da, Kerem Akltürkoğlu'nu yazmayanlar var. Etiket algısı paçalardan akıyor maalesef. Düşüş doğaldır, yer yer herkes yaşayabilir. Kerem Aktürkoğlu için ise "taş olsa çatlardı" diyorum. Sakatlık da yaşamıyor çok şükür, onca yüklenmeye rağmen ayakta. Bu geniş kadrolar, ayağına baktığımız isimleri gereken anlarda dinlendirmek için kuruluyor.

24 yorum:

  1. Oynamasın ! Bu kadar basit kaç haftadır verim alamadığın adamı oynatmazsın Keremin düşüşü olabilir, olamayacak şey onda ısrar. Barış var , Bakambu var, olmadı mı Kazımcan-Angelino yaparsın, Dubois-Angelino yaparsın. Bunuda Okan hoca çözecek, Keremden dolayı yenen gol Okan hocaya yazar. Maç önü olmayan oyuncuya değil Oyunumuza bakacaz diyen hoca maçtan sonra transfer konuşmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem kendi oynamadığı gibi Angelino yu da geri çekiyor. Onun da performansını düşürüyor. Bu takımdan giden PVA kötü bir bek değildi kerem arkasındaki herkesi yemeye devam edecek bu kadar değerli bir oyuncu da değil. Barıştan hiç bir fazlası yok.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu formsuz, herkes yaşayabilir bunu. Yine toparlar. Son 2.5 yıldaki katkısı ortada. Barış Alper'den fazlası yok demek de skandal yorum. Gereksiz bir linç var. Bunu yapan da Galatasaraylılar, ilginç.

      Sil
    3. 2 maçta 1 gol katkısı olan oyuncu EPL'de olsa Zaha gibi ortalık ayağa kalkardı, peşine düşülürdü. Erzincan'dan gelince "değerli değil" oluyor

      Sil
  2. Dinlenmesi gerek.Futbolda düşüşler normaldir. Oyuncular çok fazla maç oynadıklarından zaman zaman kenarda dinlendirilmeli. Kerem bu takımın en önemli oyuncularından ve birmaç ile harcanamaz. Maalesef bazı taraftarlar oyuncuları robot sanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi 1 maç ? 8+3 olmasa yüzüne bakılmaz şu performansı ile. Türklüğün ekmeğini yiyor. Hocada aman küsmesin diye üzerine titriyor. Yunus'a Berkan'a hatta Emin Bayram'a teklif gelen yerde bizim sihirbaza neden teklif gelmiyor ?

      Sil
    2. Teklif gelmediğini nereden biliyorsun? Adamın katkısı ortada. 2.5 yılda yaşattıklarını inkar etmek başlı başına ayıptır. İbretlik yorumlar bunlar. Ben yazmamış olmama rağmen utandım :(

      Sil
    3. Bir üstteki yoruma bakarsan okan hocaya yazar demişim bu olay.Durumun linçle alakası yok. Sezon bitince Sergioya yapılan linci konuşmadı kimse. İlk yarı yokluğunda ne durumda olduğunu gördük. Düştüğü gibide linçlendi adam ki hala takımın en net oyun kurucusudur. Kerem doğru zamanda dinlendirip toparlanması beklenmelidir. Teklif geldiyse yazılsın görelim. Devlet sırrı değil bu. Varsayımlar üzerinden yorum yapmak komik.

      Sil
    4. Kerem Aktürkoğlu ile alakalı kurulan olumsuz linç algısı tam anlamıyla etiketçiliktir. Her yazan da doğru değildir :) Gayet iyi isimdir, kendini kanıtlaımştır, 2.5 yıllık istikrarı ortadadır. Etiketçiliğin de bu blogda yeri yoktur :(

      Sil
    5. Objektif olarak yorum yapmanızı tavsiye ediyorum. Kerem 2 senedir takımın sistemin ekmeğini yiyor. Yasin Öztekin de bu takımda en başarılı olduğu dönemde gönderildi. Bazen tabela değil önemli olan. Takım oyunu önemli. Kerem takım oyununu oynamıyor. Sadece bir icardiye pas atayım üzerinden futbol dönmüyor. Sağını solunu arkasını da aşağı çekiyor. Zaha geldiğinde kesinlikle forma giyebileceğini düşünmüyorum.

      Sil
    6. Objektif olarak yorum yapıyorum. Kerem Aktürkoğlu bu takımı ayakta tutan, sistem dediğin şeyi oluşturan futbolcuların başında geliyor. Takım oyunu önemli, geçen yıl kazanılan müthiş şampiyonlukta büyük pay sahibi. Yerli olarak da sen oynarsın artık, 3 zorunluluk var. Yerli statüsünde misin onu da bilmiyorum gerçi :(

      Sil
  3. Bana yönelik yazdığını düşünerek son kez cevap veriyorum okuduğunu anladığını varsayıyorum ;
    "8+3 olmasa yüzüne bakılmaz şu performansı ile."
    "Keremin düşüşü olabilir, olamayacak şey onda ısrar."
    "Keremden dolayı yenen gol Okan hocaya yazar."

    2.5 yıldır yaptıklarına bir yorumum olmadı , istikrarına bir yorumum olmadı, isminin iyiliğine bir yorumum olmadı :) Fazla gerilmişsin bloğunda belli ki bu konuda. Transfer konusunu da zaman gösterecek.

    Tekrar ediyorum yazdıklarını üzerime alınarak üslup değiştirmek durumundayım. Bloğunda yer edinme gibi bir kaygıda taşımıyorum iyi bir Galatasaraylı olduğunu düşünerek destek amaçlı yazıyorum. Benim için esas olan Galatasaraydır. Kötü performans eleştirilir hocasıda, futbolcusuda, yöneticiside..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 yıldır yaptıklarına yorumun olamaz zaten ama yok görüyorsun o performansı. Şu an düşebilir de, çok sert eleştiri yapıyorsun. 8+3 olmasa yüzüne bakılmaz, yok Türk olmasa böyle olmaz. Olabilir, herkes düşüş yaşar. Yabancı olsa bu tonda yorum gelmez :) Etiketçiliğe gerek yok.

      Sil
  4. biz de çatlayacağız. first touch hala mı hiç gelişmez? hala mı bu derece top kaybı makinesi olunur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu derece gol makinası olur. İstatistikler ortada. Sen çatla zaten.

      Sil
  5. En alternatifsiz olduğu zamanlarda bile hiç yetinmedi hep geliştirdi kendini, her formsuz döneminden mental kırılma anından daha güçlü şekilde çıktı, her yerli oyuncu onun gibi olsa keşke. İşlerin iyi gitmemesi maalesef suçlu aramaya yöneltiyor taraftarı, biraz kadroyu kesinleştirip oyunu tekrar oturtsak sakinleşir ortalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden geldi. Anadolu'nun bağrından, kısa bir süre içinde uluslararası futbolcuya dönüştü. Kusursuz bir gelişimdir bu.

      Sil
  6. Yunus kalsaydı keşke. Adam bir maç çıktı oynadı muazzam bir performans ile veda etti. Şu tabloda Kerem her sene başı aynı şekilde başlıyor. Form tutunca da uuu diyoruz. Bazısının da sorunu mu diyeyim artık ne diyeyim bilmiyorum. Keremde form tutacaktır. Tutunca da değişilmez isim olacaktır. Hoca ısrar ediyorsa Kerem den başka birşey bekliyor demektir. Zaman verelim hepsi bizim oyuncumuz Kerem de bizim milli sporcumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke kalsaydı da, önü tıkalı. O da verilen şansları kullanamadı maalesef.

      Sil
  7. Keremi vuralım tüm sorunlar o zaman çözülecektir emin olun. Tek sorun Kerem hatta. Dün organize bir tane atak yoktu. Kerem sorumluydu. Dün adamlar 4. Pası aldıklarında şut atıyorlardı Kerem tek sorumlusuydu. Kerem değil Messi olsa yine aynısı olacaktı. Kandırmayın kendinizi. Adam fiziksel anlamda zaten yorgun mental olarak da yıpratın adamı. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Kerem diyemeyiz. Oyunu kuracak bir adam sahada yoktu. Mertens 2 metreye pas atamıyor. Kerem Demirbay sahada geziniyor ama tek sorumlu Kerem Aktürkoğlu. Her sorunlu maçtan sonra takımı eleştirmek yerine bir ismi hedef almayın artık. Okan hoca sahaya ne sürdüğünün farkında dahi değildi. Ne yapacağını da bilmiyordu. Ne rakibe çalışmış nede oyunu okuyabildi. Rakip hoca ben onun yerinde olsam bunu bunu yapardım diyor. Bunlar üzücü şeyler he Galatasaray’dan bahsediyoruz arena da Şampiyonlar Ligi, Zirat Türkiye kupası değil. Baştan sona hocaya yazar sahadaki rezalet. İsim isim karalamayın gününde olmayabilir Kerem. Oyundun alabilecek cesaretin de olacak kenardan. 2. Seneye giriyoruz hoca hoca diyoruz bireysel olarak takım iyi durumda olmasa mahvolurduk. 2 sene evvel Avrupa liginde nağmağlup gidiyorduk bu kadronun çeyreği kadar kaliteli de değildi kadro. Bu denli rezil bir maç hatırlamıyorum. Torrent dönemi dahil bu söylediklerime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma sapan bir yerliye linç kültürü var. Kimse beğenilmiyor, sürekli tepki. Eleştiri de yapmıyorlar, çünkü futboldan bir haberler. Linç etmek amaçları.

      Sil
  8. Kerem diğer Türk futbolculardan çok farklı. Önünde bir hedef varsa ona ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Sonuna kadar çalışıyor. Bu aralar yorgun ama takım tam kadro olduğunda biraz dinlenir o dönemde sahada işler yolunda gitmeyince ilk akla gelen yine Kerem olacaktır niye oynamadı diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyor ve başarılı da. 2.5 yıldır durmaksızın oynayıp, müthiş katkı veriyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir