30 Ağustos 2023 Çarşamba

Galatasaray 2-1 Molde, nihayet Şampiyonlar Ligi


Mühim olan Şampiyonlar Ligi'ne katılım. Tüm büyük yatırım da bunun içindi. Burada kazaya uğramak, yatırımın da çöpe gitmesi anlamına gelecekti. Kadro kalitesini arttırma noktasında "risk" aldığımızı düşünüyorum. 30 Ağustos itibarıyla hala hazır değil bu takım ve transfer konuşmaya devam ediyoruz. Molde serisinde olabildiğince zorlandık. 2 maçın kırılması, barajdan sekip de gol olan frikikler. Deplasmanda zorlanmayı anlıyorum da, iç sahada bu kadar mahkum olamazsın.

1-0'ı da erken buldun üstelik. Avantajı eline aldığın ortamda, oyuna hükmetmen lazım. Molde'nin taktik disiplini çok yüksek. Fizik olarak hazır olmanın avantajını da "tempoda" gösteriyorlar. Senin topa sahip olman, tempoyu düşürmen lazım. Çok fazla pas hatası var. Kaptırdığın toplarda da rakip hızlı ve iyi çıkıyor. Özellikle de savunma arkasına sarkmalarıyla. Nelsson o kadar kötü durumda ki, arkasına atılan her top pozisyon oldu.

Angelino da kötü oynarken, Abdülkerim Bardakcı zorlanıyor. Kerem Demirbay / Kerem Aktürkoğlu / Angelino sol kanat üçgeni, rakip için cennetti. Oliveira yerine Kerem Demirbay'ı yazıp, orada biraz daha savunma yapabilmeyi denedik de, bu olmadı. Orta sahada sertlik göstermezken de, rakip seni çok kolay geçiyor. Yine de bu savunma arkasına atılan toplarda ısrarla pozisyon vermek çok sinir bozucuydu. Orada da alınan gereksiz riskler var.

Diğer yanda da üretemedin. Kerem Aktürkoğlu maalesef iyi durumda değil. Icardi seni ön alanda tutmaya çalışıyor. Özellikle de maçın son dakikalarında aldığı sorumluluk büyüktü. Tete de orta sahaya gelip, topla driplingler ile seni öne taşımaya çalıştı. Mertens'in ön alandaki presi değerli de, sürekli savunma yapmak zorunda kaldı. Topa sahip olup, üretebilmeyi denedik ama çok fazla pas hatası yaptık. Böyle sistemi güçlü bir rakip de senin zaafını değerlendirir.

Önce Allah'a şükredeceğiz, çok şanslıydık. Sonra Muslera diyeceğiz, Molde serisinin kahramanı oydu. Sonra da Icardi diyeceğiz, kaliteyi o sağladı. Başka bir iyi ise bulamıyorum. Bir şekilde 2 maçı da kazanıp, kapağı Şampiyonlar Ligi'ne atmak kıymetli. Bu 15 günde ne ölçüde hazırlanabiliriz, onu da göreceğiz. Molde karşısında alınacak dersler var. Bir şekilde kendimizi Milli Takım arasına atmaya çalışıyoruz.

34 yorum:

  1. Futbol zincirleme bir oyundur takımda bir şey kötü ise domine etkisi yaratır her şey bozulur, mesela ön taraf, özellikle merkezin geçirgenliği ve 0 kompaktlık, half space dedikleri yerde rakip at koşturdu, golü merkezden olağanüstü delinerek yedik, korkunç bir şey o dakika savunmaya çalışan bir takım için, yeni transferlerin de hiçbir katkı verememesi de büyük soru işareti.. milletin topçuları takımı taşıyor bizim yeniler köstek oluyor, hani angelino bugün gelmese kazımcan gibi savunması güçlü bir oyuncu oynayacaktı ve her şey daha kolay olurdu bizim için belki keza demirbay da öyle 90 dk sahada kalması.. babası bile 50 de oyundan alırdı.. Eylül ayına gireceğiz ve birkaç oyuncu dışında da hazır oyuncu yok bilmiyorum çok fazla sorun var hangi biri ne zaman çözülecek merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demirbay'in babası 50'yi de beklemezdi. ilk yarım saatin ardından alırdı oyundan

      Sil
    2. Kerem Demirbay, 2. yarıda toparladı aslında da, tam anlamıyla beklentiyi karşılamaktan uzak.

      Sil
  2. Bir sol bek bir 8 bir de rashica ile 11 tamamdı dedik mayısta, nerede gereksiz adam varsa aldı bizim transfer sihirbazı takım daha geriye gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle. şampiyon takımın ihtiyaçları belliyken all star kuruyoruz. orta saha kevgire dönmüş. molde böyle yaparsa devler neler yapmaz...

      Sil
    2. Risk alındı, bu kazanç da olabilir. Bekleyip göreceğiz sonucunu. Kaliteyi arttırma noktasında atılan adım. Elbette risk.

      Sil
  3. yalnız okan hoca'yi tebrik etmek istiyorum ; nasıl büyük bi yemin etmişse artık yine 70. dk'ya kadar bekledi değişiklik için. adam 70-75'den aşağı müdahale etmiyor ya öyle izliyor ve bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer kenarda da çok fazla hamle kozu yoktu :(

      Sil
  4. Kerem Demirbay neden 90.dk'ya kadar sahada kaldı ? Bunu Okan Buruk'un kendisi bile açıklayamaz. Yani Midstjo ve Berkan beklerken değişikliğin olmamasi çok ilginç. Çok tutmasamda Berkan oyuna girdi ve Demirbay'in 90 dk yapamadığını anında yaptı ; rakibe bastı ve topu aldı. Pres yaptı, pas yaptı vs. hele ki Midstjo de varken Kerem Demirbay'a katlanmak olacak şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira gidici, oyuna alamadı bu yüzden. Hatta oynatmadı da. Kerem Demirbay da 2. yarıda biraz toparladı.

      Sil
  5. kerem demirbayi hali sahada bile oynatmam . ne toplu oyunda var ne topsuz oyunda. berkan için tekniği filan iyi değil diyorduk ama en azından top rakipteyken basıyor ediyor, formanın hakkını vermeye çalışıyor. demirbay transferi çok net gereksiz bi transferdir. hamza filan tamamlasın rotasyonu daha iyi olur. belki düşük gibi görülebilir ama 1m€ olan maaşı günümüzde euro 30 liraya dayanmışken fazla lüks kalıyor. yani ana planda olmayan bi oyuncu için çok gereksiz. bi de bu adamı oliveira ile kıyasliyorlardi.. oliveira'nïn sahada sahada hayalet gibi gezinen hali bile daha faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bekleyeceğim hala, erken hüküm vermek istemiyorum. Sonuçta alternatif olacak.

      Sil
    2. alternatif olacağı için lüks kalıyor zaten. yarı maaşına berkan, taylan filan da o yedekliği sağlıyor.

      Sil
    3. Niye lüks kalsın, Midtsjö kadar maaşı var.

      Sil
  6. Takımda denge kurmak önemli özellikle kariyerli tecrübeli oyuncular transfer ettik ama takımı taşıyacak savaşçı başarıya aç genç oyuncu transferide lazım takım hazır değil zaman lazım birazda sabır herşey güzel olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç kuruldu kadro ve yenilenmek adına risk alındı, kalite kazandırıldı. Süreç bu maalesef.

      Sil
  7. Okan Buruk böyle oyunu okuyamamaya ve müdahaleleri ısrarla geç yapmaya devam ederse ; V. Fatih Terim dönemi loading ... farkındasınızdır ki her maç aynı eleştirileri yapıyoruz. yanlışlarinda, hatalarında inatla ısrar eden ya da onlara bi çözüm bulamayan hiçbir teknik direktör görevinde kalıcı olamamıştır. (fatih terim bile !)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5. dönem loading falan değil. Geçen sezon yapılanlar ortada, başarı orada duruyor. Bekle bakalım :)

      Sil
  8. İyi olan takıma transfer üzerine transferler yapıldı. Denge bozuldu. Taraftar transfer ister ama yönetimin aklı selim hareket etmesi gerek.Takıma 2-3 oyuncu yeter derken 10 transfer yapıldı ve hala 2-3 transfer yapılacak. Maalesef takımın oturmasını bekleyeceğiz. Çok büyük risk aldık. Molde perişan etti bizi. Muslera ve şans golleri ile tur atladık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denge sağlanabilir, kalite kazandırıldı çünkü. Biraz geç kalındı sorun o da, bu isimleri Haziran'da almak imkansız.

      Sil
  9. Gözümüz aydın çok önemli bir eşik aştık biraz şansla. Hocayı çok eleştirmiyorum iki ortasaha lazım net henüz ikisi de yok ortada, gidecek isimler var, yeni transferler de hazır gözükmüyor. Şu futboldan 15 günde ne kadar yükselebiliriz göreceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemlisi, Şampiyonlar Ligi'ne kapağı atmaktı cidden.

      Sil
  10. Çok kötü bir oyun. Top bizde ama yapılabilen rakibin sana bıraktığı alanda etkisiz yan pas. Rakip ise organize gelebiliyor kaliteden bağımsız. Terim dönemini hatırladık Prandelli Mancini Hamza vs. kim gelse takım sanki ilk kez birarada oynuyor görüntüsü değişmedi.
    4 lu savunma olmuyor stoperler rakiple birebir kalıyor. Toreira orta sahada pres mi yapacak savunma önünde alan mı kapatacak? Kerem Demirbay fiziği belli son 2 sezonu belli. Mavi kart kontenjanı verimli kullanmadık bence. Kazak Bahtiyar veya Suat Serdar daha diri 8 numaralar en azından.
    Kaan Ayhan hala ayağı düzgün doğru alan kapatan pozisyon alan tek çapa.
    Okan hocanın maç önü rakip hazırlığı ilk q1 tercihi hücum düzeni?
    Futbol açısından utandım Moldelilerin yüzüne bakamazdım herhalde adalet yoktu hak eden rakipti.
    Penaltı 2 kritik anda kontrpiyede kalan kaleci iptal edilen ofsayt golü sakatlıklar vb. Yukarı çok yardım etti. Moldeli olsak ağlardık sanırım.
    Kaliteden tempodan bağımsız Türk takımları ve özelikle Galatasaray 'ın yıllardır süren deorganize başı kesik tavuk, ilk kez birlikte oynuyor havası taktik yok kişisel kaliteye dayali oyununu ne yapsak asamiyoruz. Umut kırıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molde'nin hazır yapısı ve sistemi güçlü. Biz ise kalite ile var olduk ve kazandık. Buna bakacağım artık.

      Sil
  11. Çok daha isimsiz oyuncularala nasıl bu güçlü oyun yaratılıyor da bizim tek tek çok daha degerli oyuncularimizla güçlü bir oyun ortaya çıkmıyor? Bunu konuşmak lazım. Fizik gücünü cok yabana atiyoruz, bunu tek bir güçlü 8 numara ile sağlarız sanıyoruz, bu bir. Bizim atladığımız, onların cok iyi yaptığı diğer şeyleri de siz analiz eder paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkar. Hazır değiliz, geç katılımlar oldu, ayrılanlar var. Doğaldır.

      Sil
  12. Tete oldukça iyi oyuncu oyun aklı takım oyunu vb beğendim. Keşke yanında Rashica da olsaydı Zaha ile birlikte.

    Zaniolo mu Tete mi kesinlikle Tete. Daha bilinçli akıllı top oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olsa, bu olsa derken maliyet uçuyor. Yerli sorunu doğuyor :)

      Sil
  13. icardi-muslera-boey-torreira ve bu sene gelenler dışında tüm yabancilar gönderilmeli..mertens de dahil.doğru zamanda bırakmak da önemlidir..artık bir şampiyonlar ligi takımıyız..savunmadaki komutan açığımız ramosla giderilmeli..bakın beş büyük ligin ortalama 6-8 numaraları bile bizde büyük fark yaratır..hava&su gibi ihtiyacımız var buna..orta sahaya en az 2 transfer yapılmalı..molde bizi orta sahada ezdi,torreira olmasaydı tur giderdi..bir lafım da bakambuya..takımla 1,5 aydır idman yapıyorsun..artık bir numaranı görmemiz lâzım..antep maçında icardi dinlendirilip bu eleman oynatılmalı,skora direkt katkı yapamazsaki,geçen yıl bu zamanlar gomis bunu fazlasıyla yapıyordu,4eylüle kadar o da gönderilmeli..yabancı tarafında +1fazla bile gereksiz kontenjan doldurana tahammülümüz yok..kusura bakmayın ama rotasyon oyuncusu olarak yabancı alınmaz..yabancı olarak alınan direkt 11 oyuncusu olmak zorunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an zamansızlık var o gönderme işleri adına. 5 günde bu denli köklü değişim hem zor, hem sıkıntılı.

      Sil
  14. Neden bu kadar karalar bağlıyoruz anlamıyorum. Yıllarca Avrupa'nın üst düzey takımlarının bize karşı oynamadan kazandığı gibi bir durum var. Winner takım etiketini kazandık diye görüyorum. Şunu sormak lazım ayrıca çok iyi oynayıp elenmek mi yoksa kötü oynayıp gruplara kalmak mı isterdiniz? Evet takım kötüydü ama adamlar çok hazırdı, kondisyonlari inanılmaz vs bizden başka kim olsa elenmişti şimdiye. Geçen sezon da kötü başladık ritm tutmak Zaman alacaktır. Takıma ve Okan hocaya güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyorum da, risk aldık maalesef. Bunun sonucunu öngöremiyor olmak problem.

      Sil
  15. hocam bu sene artık değişik bişey yapsak..öyle dombele mombele,fransa&ingiltereden son gün uçak indirmek gibi risklere girmeyip şu moldenin 8 ve 16 numaralarını alsak ve transferi kapatsak nasıl olur?istesek yarım saat içinde imza attırırız bu ikisine de..nasıl buldunuz bu ikisini,bir analiz yaparmısınız lütfen.hani ayrıntılı ve karşılaştırmalı istatistik yapıyordunuz bir ara..bizde olurlarmı..şöyle düşünüyorum.diyelim tutmadı..ki bu %on ihtimal..bu iskandinavlara gece hayatı bile işlemiyor..seneye orta sıra bir bundesliga veya championship takımına aldığın paraya rahatlıkla havada karada satarsın bunları.çünkü sende 11 oynamaya başlayınca otomatikman ilk 11 norveç a milli olur bunlar aynı zamanda....bu en kötü ihtimal.neden bunu yapmaya cesaretimiz yok..ikardi,tete,zaha,ziyech gibi kaliteli generallerin arkasında böyle erler olmalı..üstelik bunlar ryan kent gibi ingiliz züppe değil görev adamı.bunlar er rayn..ne istersen onu verirler..10km koş dersin koşarlar..topu ayağında tutma,tek pas dersin ,allahını yaparlar..ispatladılar bunu zaten,işte.o zaman değişik bir takım oluruz..bence dombele gibileri alırsak korkarım biraz fenerbahçeye benzeyeceğiz..benzememeliyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi geçen var, bakacağız. Diğer ismi Ajax aldı, o bizi aşardı :) O dediğini ama Fatih Hoca denemişti, tutmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir