29 Ağustos 2023 Salı

Şampiyonlar Ligi, burnumuzda tütüyor


Molde rövanşı 11'i biraz daha farklı olacak gibi görünüyor. Skor avantajı elde, ilk maçın da verdiği bazı uyarılar vardı. Orta sahada zayıf kalmıştık. Torreira'nın dönüşü etken olacak olsa da, orayı biraz daha desteklemek gibi bir düşünce var. Muhtemel 11'lere bakınca, Torreira / Midtsjö / Kerem Demirbay 3'lüsünü görüyoruz. Mertens ve Oliveira'nın Molde maçını iyi oynadığını söyleyemesek de, oyun ezberleri ve tecrübeleri var. Bir anda bu tarz bir rotasyonu beklemiyordum.

Aslında rotasyon da değil, biraz daha kontrol diyelim. Orta sahayı tutup, hücumdaki kalite ile işi bitirmeyi deneyeceğiz. Molde'nin iç saha performansı ne kadar iyiyse, deplasmanda bir o kadar kötü. Oynadıkları ön eleme maçlarında da deplasmanlarda kaybettiler. Ligde de deplasman karneleri iyi değil. Galatasaray da şu ana kadar oynayacakları en zor deplasman olacak. Bu maçtan yana çekincem yok ama biraz ayakların yere basması da iyidir. Çünkü bu maçın telafisi yok.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Angelino
Torreira Midtsjö Demirbay
Tete Icardi Aktürkoğlu

Midtsjö'nün de bu maç sonrasında ayrılığı bekleniyormuş. Yunus Akgün de ayrılığının hemen öncesinde 11'de yer almıştı. Midtsjö için de durum bu gibi ama idmanda sakatlık yaşamış. Midtsjö olmazsa da Berkan Kutlu'yu değil, Oliveira'yı beklerim. Diğer yanda, Oliveira için de ayrılık ihtimalinden söz ediliyor. Transfer döneminin son günlerine girerken, ciddi bir hareketlilik daha bizleri bekliyor gibi. Ayrılıklara bağlı, transfer sayısında artış olabilir.

Muslera
Kaan Nelsson Abdülkerim
Boey Torreira xxx Angelino
Tete Icardi Aktürkoğlu

Okan Hoca'nın bir de 3'lü savunma açıklaması vardı. Bu daha farklı bir yazı konusu, orada detay veririz. Bu da aslında biraz önlem adı altında kurulu bir yapı ama farklı anlamları var. +3 yerli sarmalında, 2 yerliyi stoperde değerlendirme düşüncesi gibi. Ya da Ramos gibi bir isim gelir de Nelsson gitmezse, bu isimleri birlikte kullanabilme ihtimali. Bu takım 3-4-3'ü de çok iyi oynar, yapısı fazlasıyla uyuyor. Molde rövanşı böyle bir formasyon görsek şaşırmam.

2 yorum:

  1. En son adam gibi şampiyonlar ligi macerasını Chelsea ile ikinci tura çıktığımızda yaşamıştık. Hamza Hamzaoğlu ve Fatih Terim'in teknik direktör olduğu son üç macera facia idi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir