31 Ağustos 2023 Perşembe

Gün sonunda, takımda oynatacak yerli bulamayacak gibiyiz


Sürekli yazıyorum. Tüm rotasyonun A sınıf futbolculardan oluşamaz. B ve C sınıf futbolcuların da olacak. Futbolcudan yana beklentin ne, asıl mesele bu. Bir futbolcu "rol" adamıysa, o role uygun yorumlarsın. Galatasaray'ın orta sahasında Torreira oynuyor, yer yer de Berkan Kutlu onu rotasyona alıyor. Ya da maçına göre birlikte oynuyorlar. Geçen sezona bakıyoruz, Berkan Kutlu müthiş bir sezonu geride bıraktı ve takımın en iyi yerlilerinden biri oldu. Yerli iskeletini ayakta tutan futbolculardan biri.

Torreira'nın Hull maçında yaşadığı sakatlık maalesef kırılma oldu. Hazırlık maçları ve ilk ön elemelerde forma Berkan Kutlu'ya geldi. Takım hazır değil, bir yandan değişim yaşanıyor. Ortada iyi performans yokken, ihale Berkan Kutlu'ya kaldı. Çok iyi maçlar çıkarmadı da, adamın rolü ilk 11 değildi ki? Geçen sezona döndük yine, maçına göre, yer yer şans geldiğinde etkisini göstermiş. 2 Fenerbahçe maçı, Sivasspor deplasmanı. Bunlar unutuluyor mu?

Sen orta saha rotasyonunu oluşturduktan sonra, Berkan Kutlu yine o role geçecekti ve katkısını verecekti. Ama taraftar kültürümüz o kadar kötü bir noktaya geldi ki, her yerliye linç. Kerem Aktürkoğlu gibi bir futbolcu bile hakaretlerle karşılaşıyor. Berkan Kutlu da bundan nasiplendi. Yarın x de nasiplenir, y'nin de başına bunlar gelir. Gün sonunda da takımda oynatacak yerli bulamayız. Yerli zorunluluğu bitmiyor, bu işin de sonu yok.

Adam diyor ki, Konyaspor'lu Soner Dikmen daha iyi. Yarın o gelse, aynı tepkiyi vereceksin. Berkan Kutlu'yu transfer ederken öve öve bitiremiyordun? İlk sezonuna döneyim, orada da Taylan Antalyalı ve Cicaldau kurbanı. Sorumluluk alınmayan ortamda, sorumluluk aldı ve hata yaptı diye eleştirildi. O da Cicaldau gibi "hayalet" misali takılabilirdi. O ortamda sorumluluk alan eleştirilmez, hayalet olan eleştirilir.

Geçen sezonun başında da ayrılmak istiyordu ama takımda tutulmuştu. Bu sezon da tutulmalıydı. Artık ayrılma isteği baskın çıktı ve hakkı da var. Berkan Kutlu adına sevindim. Genoa, bu transfer için çok istekliydi. Berkan Kutlu da dilediği forma şansını yakalar, performans verir. Galatasaraylıydı bu çocuk, ciddi fedakarlıkları var. Her şey için teşekkür etmek lazım. Umarım yollar bir daha kesişir. "Toksitleşmeye" yüz tutan taraftar profili bakalım hangi yerlileri daha yiyecek.

17 yorum:

  1. Yolu açık olsun. Çok iyi bir Galatasaray taraftarı.Sahada elinden geleni en iyi şekilde yaptı. ilk 11 oyuncusu olmasa dahi takımda rotasyonda kalmalıydı. Taraftar maalesef sabırsız ve etiket algısı ile hareket ediyor. Bu şekilde Kerem gibi Abdülkerim gibi oyuncuları da kaybedebiliriz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev adamıydı, doğru rolde de müthiş katkı verdi.

      Sil
  2. Ortasahaya kim gelirse gelsin satışı büyük hata. Çünkü okan hocanım geçiş ve pres futboluna çok uygun bir tarzı vardı ki bü yüzden geçen sene çok fayda sağladı. Herkes tutturmuş kaan ayhan daha iyi bundan sonra berkana ihtiyacımız yok diyor ikincisi zaten yurtdışında yetiştiği için şampiyonlar ligi listesinde olmayacaktı deniyor. Birincisi kaan ayhan ile efor isteyen geçiş ve prese dayalı oyunu oyanayamazsın şu anda sonradan oyunu tutması için girdiği zaman sağladığı verim insanları etkiliyor ama aynı şey değil hele hele 2li ortasahanın içinde hiç olmaz 433 ün 6 numarasını oynar. İkincisi berkan avrupada yetişti listeye yazılamazdı hadi bulun türküyede yetişen daha iyisini yerine bulduğun adamda aynı şartlarda olucak hatta belkide yerine yabancı almak zorunda kalıcaksın bu sefer yabancı sınırında sorunun olacak. Birde herşey şampiyonlar ligi değil ligde çok çok önemli 3 yerliyi sağlamak şimdi dahada zor yeri geldimi 2.nci yarı ortasahaya berkanı atıp ekstra yabancı sokmak gibi seçeneğimizde artık yok. Kusura bakmayın isterse a plus 2 ortasaha getirsinler ben berkanın satışına hiçbir mantığını bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde, katkı aldığın yerli. Son günlerde gitti, yerine kim gelecek. Ya da gerine gelecek isim o kadar katkı verecek mi?

      Sil
  3. Transfer şartları ne tam olarak. Berkan adına sevindim bizde gelisemiyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralandı işte. 5 milyon satın alma opsiyonu var diyorlar.

      Sil
  4. bizim alacağımız yerli&yabancı tüm oyuncuların tekniği 20 üzerinden en az 15 olmalıki taraftarda maç izlerken rahatsızlık yaratmasın..ortasahaya gravenberch,lokonga ve breiviki alıyoruz galiba..yerli rotasyon açığımızı da gurbetçi oyuncularla kapatıcaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes A seviye olmalı. 11 tane Icardi, 11 tane Torreira lazım taraftara.

      Sil
    2. Ağzına sağlık burak tataftar istiyorki herkes icardi olsun kardeşim bu takıma hamalda lazım istediğin her an sahaya atabileceğin %100ünü verecek berkan gibileri lazım bu çocuk 3-0 olan fb maçlarının yıldızlarındandı açık bakın sahipsiz top kapma ve atak kesme istatistiklerine taraftar bilinçsizce hareket ediyor a plus 3-5 takım hariç hiçbirinde tekniği 15 üstü futbolcu olmaz çok gereksiz beklentiler bunlar.

      Sil
  5. Berkanın yeteneği kısıtlı eyvallah. Herkes hemfikir bu konuda. Ama ne zaman oyuna girse mücadelesini sonuna kadar verir bir adım geri atmazdı. Oynamadığı zaman niye oynamıyorum deyip sıkıntı çıkarmazdı. Takımdaki yerli ve yabancı tüm oyuncularla arası gayet iyi ve motive kaynağıydı. Kimse ilk 11 oynasın demiyordu zaten. Ama adam orta sahada kim eksikse yerine yerli statüsünde canını dişine takıp oynadı. Taylanla oynadı avrupada yenilmedik. Geçen sene en önemli maçlarda gram sırıtmadı adam. Tamam bu maçlarda çok iyi değildi ama yuhalanıp gönderilecek kadar da kötü değildi. Aldığı 3 kuruş zaten. Fiyat performans olarak gayet iyi durumdaydı. Şimdi yerli birini bul takıma monte et. Gelecek adam yedek kalacağını bile bile gelirmi bilmem. Ama taraftarın bu şımarıklığına , yönetimin de aymazlığı eklenirse eldeki değerleri kaybedip daha süslü yeni topçu almaya çalışmak felakete götürür takımı. Ozan kabak şart oğlu şart oldu bu takıma. Nelsonu gönderip hem altyapı oyuncunu kazanır, hemde yerli rotasyon sağlanmış olur. Gerçi ozana da çöp çeken taraftar mutlaka olacaktır ama yapacak bişey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm takım A sınıfı futbolculardan kurulu olamaz. Bazısı C sınıfı olur, görev adamıdır. An gelir, işini yapar. Bunu anlayamıyorlar.

      Sil
  6. ona söven taraftarlar bile arayacak onu. herkes A sınıf oyuncu ya da yıldız olmalı diye düşünüyor bizim taraftar. sanki biz m.city'yiz. hoş gerçi m.city kadrosu olsa, bizim taraftarlar mutlaka yine linçleyecek birini bulurlar. gittikten sonra anlaşılacak değeri. böyle görev adamı bi yerliyi nerede bulacaklar ? ayrıca berkan > kerem demirbay . demirbay'a dayı editleri filan yapıldıya taraftara hoş geliyor şu an. ama bikaç ay sonra keşke yerine berkan olsaymiş denilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki oralarda dahi rotasyon dardır. 20 kişilik kadro kurar, gerisini gençlerden oluştururlar.

      Sil
  7. Kadro mühendisliği nedir? Beklentileri, işin mantığı, politikası nedir bu olan bitenin? Dışarıdan bakınca yap boz a döndü iş.ilk CL maçında hezimet ligde kötü gidiş ve kaos...umarım biz yanılırız

    YanıtlaSil
  8. Dediklerinde haklısın ama Berkanda hiç gelişim gösteremedi. Kendisi açısından iyi oldu. Umarım mutlu olur. Bu psikoloji ile kalsa daha da kötüye giderdi. Burda taraftarı eleştirmenin de bence bir yararı veya anlamı yok. Bu bir realite. bununla yaşamak zorundayız. Çağımızın hastalığı bir yerde ama değiştirmesi neredeyse imkansız bir durum. Ayrıca taraftara rağmen de bir şey yapmak mümkün değil. Bu oyunun müşterisi taraftar. Onu mutlu etmiyorsa buna kayıtsız kalamazsın. Yani herkes bu bilinçte veya sabırda olmayabilir. Kerem için şu an yapılan eleştirler veya daha büyük infialde de haklılık payı vardır. Kerem geçen sezona da kötü başlamıştı ve ciddi derecede tepki alıyordu. Küsüp, bana neden böyle davranıyorlar, ben şu kadar senedir takımı sırtlıyorum, bu vefasızlıktır deyip de yakınmadı ve oyunun geliştirdi. Sonrasında ben kimseden Kerem gitsin vs duymadım bilakis büyük çoğunluk (haterlar hep var - onları ciddiye almamak kaydıyla) hakkını verdi.
    Şunu hep unutuyoruz: Galatasaray'ı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği asla tatmin olmaması ve hep daha iyisini istemesi ve talep etmesidir. Futbol bir performans oyunudur. Her sene, her maç daha iyisini vermek zorundasınız. Çünkü bunun karşılığında çok az meslek dalında olabilecek bir gelir sahibi oluyorsunuz. İşinizi iyi yaptığınızda beraberinde gelen şöhret, sevgi, ilgi de cabası. Ama madalyonun kötü tarafına karşında kendinizi eğitmelisiniz. Eleştiriler ve hatta yeri geldiğinde haksız tepkiler, hakaretler dahi olsa bunlara kulaklarınızı kapayıp işini yapabilmelisiniz. Daha iddiasız bir takımda belki bunların hiçbirine maruz kalmayacaksınız ama Galatasaray'da oynuyorsanız bunlara hazırlıklı olmak lazım. Çünkü bu değiştirilebilir bir durum değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişim gösteremedi de, mevcut haliyle de gayet iyi rotasyondu. Bugün yerine kimi yazacaksın? Birini alsan kaç para vereceksin? Bu olay tatmin, talep değil. Şımarıklık..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir