31 Ağustos 2023 Perşembe

Kerem Demirbay'ın Molde karşısında 11'de oynaması, Oliveira'nın ayrılığının işareti


Kerem Demirbay'ın Molde karşısında 11'de oynaması, Oliveira'nın ayrılığının işareti. Hadi 11 başlamadı, hamle olarak dahi düşünülmedi. Çok da ihtiyaç duyulmasına rağmen. Midtsjö de ayrıldı derken, orta sahada sayısal anlamda eksiklik oluştu. Zaten transfer yapılacaktı, şimdi "transferlere" döndü iş. Okan Hoca'nın açıklamalarında da bu sonuç var. Oyunun 2 yönünü oynayacak, iyi bir 8 numara transferi olmazsa olmazdı. Oliveira'nın da ayrılık durumu oluşunca, 1 orta saha transferi daha gündem olacak.

Onun da profili, 8 / 10 numara gibi oynayabilecek bir orta saha. Hoca da maç sonu bunu dile getirdi. Mertens'in hücum katkısından memnun değil gibi. Mertens'in de hücum katkısını verememesi doğal. Koşmaktan, savunmada efor sarf etmekten, hücuma gücünü koruyamıyor. Bu adamın yaşı var, alması gereken süre aralığı belli. Bu sıralarda ısrarla 11 kullanınca, beklenen hücum katkısını alamazsın. Doğal olarak da transfer konuşulur.

8 numarayı uzun zamandır konuşuyoruz. 6 numara özelliği olan, oyunun 2 yönünü oynayacak ama asıl amacı orta sahayı sertleştirmek olacak bir orta saha lazım. Torreira'yı rahatlatmak, hatta o ön alanda baskı yaparken, orta sahayı toparlayacak bir isim lazım. Torreira sahada olmadığında da bize sorun yaşatmayacak. Bu gelen futbolcunun da mutlak suretle hazır olması, yüzde 100'ü ile gelmesi gerekiyor. 

İş topla dripling yapacak bir orta sahadan çıktı. Ön alanda kaliteliyiz, oyun oradan dönecek ve Tete / Zaha gibi isimlerle dripling hadisesini çözeceksin. Senin orta sahada diri ve sert kalman lazım. Rakipler bu kadar rahat geçememeli orayı. Orta saha zafiyeti, stoperlerin de sorun yaşaması demek. Sol bekin de Angelino iken, sol içte oynayacak orta sahanın orayı kapatması gerekecek. İşin özü "savunma" yani. 6 özelliği baskın bir 8 gerekiyor.

8 / 10 numara gibi oynayabilecek orta sahanın profili de Fenerbahçe'deki Szymanski. Pres oyununda var olacak, ön alanda çalışacak. Diğer yanda da tabela yapacak. Çok inceci, kreatif, Talisca gibi bir 10 numara gerekmiyor. Daha çalışkan, oyun içi katkısı olacak bir 10 numara iyi alternatif olurdu. Bu 5 günde kim bulunur bilmem de, hocanın isteği bu yönde. Ayrılıklara bakınca da, bu yönde bir boşluk oluşmuş oluyor.

8 yorum:

  1. Cl de ne oliveira ile oynarsın ne de demirbaya ile bu adamlar yumuşak geçirgen, Berkan da gitti zaten torreira harici dinamik adam kalmadı, mutlaka 2 dinamik çalışkan adam şart oğlu şart kazma olsa da olur önemli değil, molde bile tokat manyağı yaptı seni, molde nin daha kaliteli ve daha üst düzey halleriyle oynayacağız mutlaka sert adam lazım

    YanıtlaSil
  2. Lemina tanıma tam uyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz uyuyor da, o yaşta ve profilde bir isme de şu gün bonservis vermezler. Büyük rakamlar konuşulur.

      Sil
  3. manchester united forumundan geliyorum..ilk tepkileri şunlar..
    1-türk takımı geldi yine..onlara karşı şansımız yok..
    2-Galatasaray mı,kahretsin...
    3-dördüncü torbadan gelen takımın forveti eski interli ve psgli icardi..keşke yerine newcastle ı çekmemiz mümkün olsaydı.
    4-o pottan sadece kızılyıldızı değil lensi bile galatasaraya tercih ederdim..
    5-zaha yımı almışlar..biz niye almadık..bizde zaha ayarında bir oyuncu yok farkındamısınız..
    6-saçmalarsak üçüncü bile olamayız ve yarın transferin son günü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manchester United'ın en iyi günlerinde dahi, onlara karşı şansımız hep tuttu.

      Sil
  4. Kerem demirbay form tutsun ondam sonra değerlendireceğim ama şu anki kondisyon ve jog temposuyla malesef beklentinin uzağında zaman verelim ve görelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 maçta harcamıyorum, bekleme taraftarıyım. Yerli sarmalında zaten yükselmek zorunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir