2 Ağustos 2023 Çarşamba

Kerem Demirbay / Oliveira kıyasını, istatistik üzerinden konuşalım


Kerem Demirbay / Oliveira kıyası yapılıyorken, ComparisonatorT 'un paylaşmış olduğu "istatistik karşılaştırması" üstüne konuşalım. Bu istatistikleri konuşurken de, atlanmaması gereken 2 detay var. Kerem Demirbay, bu istatistikleri Bundesliga'da yaptı. Türkiye Ligi ile farkı konuşmayalım bile. 2. detay da, Oliveira'nın Galatasaray'da hücum tarafında daha özgür oluşu. Kerem Demirbay'ın savunma rolü daha fazlaydı. O yüzden, belli istatistiklerde farklar oluşuyor.

Kerem Demirbay 🆚 Sergio Oliveira  
⏱️ Oynadığı Maç: 25 / 32 
🔹 Şut Pası: 1.37 / 1.47 
🧹 Araya Girme: 4 / 2.73 
🛡️ Top Kazanım: 9.04 / 7.46 
🔑 Kilit Pas: 0.33 / 0.32 
🚀 İsabetli Uzun Pas: 3.12 / 4.17 
🔀 3. Bölgeye İsabetli Pas: 4.82 / 6.72 
✅ Başarılı Defansif Aksiyon: 8.55 / 7.11 
💪🏻 Kazanılan İkili Mücadele ve %'si: 7.89 (%44) / 9 (%51)  
ℹ️ 2022/23 sezonu 90 dakika başına performans verilerini içerir.

Hücum istatistiklerinde Oliveira, savunma istatistiklerinde Kerem Demirbay önce. Bundaki fark, yukarıda yazdığım gibi, Oliveira'ya verilen özgürlük. Oliveira'nın ana görevi hücumcu, Kerem Demirbay ise oyunun 2 yönünde aktifti. Galatasaray'ın oyununu düşününce, Oliveira yerine Kerem Demirbay'ı yazdığımızda, Oliveira'nın bu rakamlarını o da yakalayacaktır. Savunma rakamları ise aynı düzeyde kalacaktır. 2 futbolcu üzerinde kıyas yapılırken, lig kalitesi ve oynadıkları takımlardaki rolleri unutulmamalı.

Orta sahaya yeni bir 8 numara daha transferi düşünülüyorken, Oliveira ile yolları ayırmak lazım. Lükse giriyor çünkü. Oliveira / Kerem Demirbay, birlikte rotasyonu oluşturabilir. 4-3-3 oynasan, çok rahatlıkla birlikte de oynarlar. Torreira 6 olur, Kerem Demirbay bağlantı, Oliveira'da biraz daha hücuma bakan 8. Oyun tarzları benzer görünse de, tarzları çok da çakışmıyor. Bire bir aynı isimler değil. Nedense öyle düşünceler de var. Bu kıyas çok yapılıyor.

10 yorum:

  1. hocam aynı istatistiklerin torreira vs. oliveira olanını merak ettim..

    YanıtlaSil
  2. Kerem olivera dan daha kuvvetli savaşçı iyi bir rekabet olacak kazanan galatasaray olacak

    YanıtlaSil
  3. yerli ortasaha aldık.yabancı kim olur?bence 8-10 milyon bonservis verip özellikle büyük risk ndombele ya da bal yapmayan arı fred gibi isimleri alnak yerine bonservisi elinde çalışkan kamada ya da 5-6 yıl liverpool ve klop lisanslı alex chamberlain gibi isimler neden düşünülmüyor?en fazla 3-4milyon imza parası isterler..sergio ramossa 5-6 milyona 1senelik sözleşmeyi kabul edicekse hemen alınmalı..madridde 2gsstore açarsın..sadece sarı-kırmızı ramos forması okadar satar orda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele ve Fred ihtiyaç. Kamada sana gelmek istemiyor, Alex Chamberlain ise kronik sakat, o daha büyük risk.

      Sil
  4. 8 numara takviyesi olursa Oliveria veya Midstjo takımdan ayrılır. Geçen sezon bu bölgede sıkıntı yaşadık.Kerem'in transferi yerli olması bakımından da değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö kesin ayrılır, hiç gereği kalmıyor.

      Sil
  5. Abi adamın istatistikleri Oliveira ile kıyaslıyoruz güzel de. Biri istatistikleri Türkiye’de diğeri Almanya’da yapmış. Liglerin seviyeleri kıyaslayacak değiliz dimi. Oliviera yı da yabana atacak değilim elbette ama kıyas yaparken de objektif olmak gerek. Oliviera ile rotasyonu paylaşacak olması da büyük lüks bizim adımıza. Oliviera geçen sene çıktığı zaman yerine Berkan giriyordu aynı tarz zaten değiller kalite baya geriliyordu. Hocanın hep kenar hamlelerini de eleştiriyoruz ama kenardan getirip en beklenmedik adamdan da katkı aldık. Bunlar göz önünde bulundurularak Kerem Demirbay muazzam bir iş ve bu paraya alınabilecek ek iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi yazdım işte :) Altını ısrarla çizdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir