17 Ağustos 2023 Perşembe

Mattéo Guendouzi & Galatasaray, ateşi yükseltmek iyidir


Cengiz Ünder'in rakamlarını gördükten sonra, Guendouzi için ne isterler kestiremiyorum. Kolay bir transfer olmayacağı kesin. Yaşı henüz 24 ve 2 yıl daha sözleşmesi var. Son yılına giriyor olsa "fırsat" ihtimalini konuşurduk da, şu an o kadar kolay durmamakta. Bu sezon kulübede başladı ve 5 - 7 dakika süre almakta. Ana planda yok gibi de görünüyor. En azından rotasyonda düşünülüyor gibi. Bu durum da onu mutlu kılmaz. 

Galatasaray'ın iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. Bunu görüyoruz artık. Elinde alternatifler olmasına rağmen de değişmiyor. En iyisini almak adına, şu günlerde "zaman boşluğu" oluşturuldu tabi. Gerekirse Ağustos ayının sonu görülür ama en iyisi alınır. Süreci idare edebilmemiz gerekiyordu. Oliveira'dan olmayacak, Kerem Demirbay'ı bu sürede kullanmalıyız. Bir yandan da 8 numara transferi için şartları zorlayacağız.

Erden Timur'un mutlaka iyi hamlesi olacak. Fenerbahçe'nin Fred / Cengiz Ünder operasyonunun altında kalmayacaktır. 8 numara ihtiyacımız adına "profil" sürekli değişiyor. Değişmeyen tek şey ise o bölgedeki tempoyu yükseltmek. Torreira devreye girecek, onu da mümkün olduğunca saha içinde rahatlatmalı. Guendouzi'nin müthiş bir temposu var. Bunun yanında topla dripling ile topu da taşıyabilir, savunma sertliğini de yükseltir ve teknik düzeyi de iyi seviyededir.

Geçen sezon da 5 gol 5 asistlik katkısı vardı. Çok tabelacı bir isim diyemem de, geçen sezon yakaladığı rakam iyiydi. Yaş 24 olunca, gelecek adına gözler parlar. Gelişim devam edecektir. Futbolcu da çok hırslı, savaştan, mücadeleden asla kaçmaz. Rakibin sinirlerini bozacak nitelikte ki, bu tarz futbolcuları çok severim. Ateşi yükseltmek de iyidir. Maliyetli iş olacak tabi de, imkan varsa da kovalarsın. Torreira ile birlikte Arsenal'in ilerisi adına parlayan isimleriydi. Orada olmasalar da, kariyerleri iyi gidiyor.

14.08.2023 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Guendouzi ye verilecek para lüks olur. Bu saatten sonra alacağın oyuncunun sana direkt katkı vermesi lazım. Elinde Guendouzi nin kısa saçlı ve bir tık altı Berkan dururken oraya daha farklı bir oyuncu transfer etmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks olmaz aslında, net katkı alırdın.. Berkan Kutlu ile aralarında uzay yolu fark var.

      Sil
    2. Uzay yolu farkı demek iyimser olur Guendouzi ile berkanı kıyaslamak abesle iştigal bir mevzudur. Guendouzide olan kudurtucu tarz, topla dripling, tabela katkısı, oyun görüşü, vizyon, teknik, hava topu hakimiyeti malesef berkanda yoktur. Berkanda olan dinamizm, defansif katkı ve devamlılık ise zaten guendouzide var. Şu ana kadar fred ve parades dahil adı geçen en iyi ortasaha olup cük oturur keşke gelse.

      Sil
    3. Tarz kıyası olsa dahi yanlıştı arkadaşın dediği.

      Sil
  2. Bana göre en iyi aday ndombele gibi görünsede guendouzi galatasaraya seviye atlatır agresif savaşan bir futbolcu torreria nın yanına çok iyi partner olabili6

    YanıtlaSil
  3. Guendouzi , kuzey afrikalı oyuncu tuzağına düşmeyelim. tonla adam varken. Gerek bunlara. Ayrıca kapıyı 15'den açacaklar.

    YanıtlaSil
  4. Gunduzi olmazsa, Lemina nasil olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina da olur ama öyle isimler geçiyor ki içine sindiremeyen de olur. Özellik itibarıyla doğru profil aslında.

      Sil
  5. Bence 8 bulamiyoruz, Dominguez profili de 6 numaraya uyuyor, Torreira’yi 8 cekip arkasina kesici bir onlibero fikri de bence fena fikir degil. Cunku 8 alinsa bile Torreira’nin yedegi bir 6 numaradan mahrum kalacagiz. Torreira aradigimiz HOH profiline de uyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulamıyor muyuz, bulmuyor muyuz. O kısımdan net emin değilim. Aranan isim 6-8 belki de.

      Sil
  6. leicesterli soumare?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir