21 Ağustos 2023 Pazartesi

Morutan 'dan olduramadık maalesef, burada olmayacaktı da


Beklediğimiz satışlardan biriydi. Daha doğrusu, Morutan ile alakalı beklenti "kiralama" üstüne olsa da, iyi teklif üzerine satışına izin verilirdi. Ankaragücü ile anlaşma şartlarına bakılınca da, satış iyi. Daha fazlası belki ileride olur da, Galatasaray forması altında zor. Önü tıkalı, şans bulması zor. Şans bulduğunda da beklentiyi karşılamaktan uzaktı. Galatasaray adına olabilecek ama olmayan potansiyellerden biri diyelim. Onun adına hayırlısı olsun, umarım çok başarılı olur.

3 milyon avro bonservis var. Sonraki satış payı kârından da yüzde 50'si bizim. 30 Haziran 2024' e kadar 3 milyon avro daha öderlerse, sonraki satış payı kârı yüzde 25'e düşecek. Ayrıca oldu da Morutan büyüdü, potansiyelini karşılamaya başladı, 3 milyon avro karşılığında transfer edebiliyorsun. Neresinden bakarsak bakalım kazançlı iş. Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmadan satıldığı için de, eski kulübüne 1 milyon avro'luk opsiyon ödemekten kurtulduk.

Futbolcuyu satsan da, sonraki transferi adına ipler senin elinde. Pisa'nın teklifi 1.5 milyon avro kira, 2.5 milyon avro da zorunlu satın alma opsiyonuydu. Oysa burada daha kazançlı bir teklif var. Erden Timur için satış işlerini görmek lazım derken, bu konuda iyi hamleler gelmeye başladı. Takımdan ayrılması beklenen ve bonservis getireceği düşünülen başka isimler de var. O satışları da gerçekleştirip, biraz da kadroyu rahatlatmak lazım.

Morutan da Ankaragücü'nde başarılı olabilir. Tolunay Kafkas'ın elinde zor da, orada teknik direktör değişikliği yakındır. Sonrasında yükselişini gösterir. Ellerinde iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum. Morutan da hücum tarafında özgürlük kazanacak, kendini gösterme şansı büyük. Türkiye Ligi de bu tarz yabancılar adına ideal adres. Pisa'da da yükselmiş ama gün sonunda geri dönmüştü. Bir de Ankaragücü'nde deneyelim. Gerçi Galatasaray bu transferden kazanacağını kazandı. Sonrası adına daha fazla kazabilmek için bunları yazdım.

8 yorum:

  1. Bukrese Şampiyonlar ligi grup bonusu durumları varsa kiralık yerine satış onun için yapılmış olabilir

    YanıtlaSil
  2. Satıştan elde edeceği gelirin %50si kar değil. Ayrıca bu tutar min. 3.000.000 euro olmak zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraki satış payı karı işte. Ne değişti?

      Sil
    2. Diyelim ki Morutan'ı 6 M euro bedelle sattılar. Sizin hesaba göre 3 M euronun yarısını bize ödüyorlar (6-Bize ödedikleri 3 M) fakat kap duyurusunda direkt satış tutarının %50si diyor. Yani bize direkt 3M ödüyorlar. Hatta oyuncuyu isterse 1 milyona stsınlar bize min. 3 M ödüyorlar.

      Sil
    3. 3 milyon avro'nun değil, 6 milyon avro'nun yarısını veriyorlar. Sonraki satış karı 3 milyon avro'nun altında olmamak kaydıyla deniyor. Alt limit var. Son dediğinde haklısın da, ilk cümle yanlış.

      Sil
  3. Bu sefer her ihtimalde menfaatlerimizi koruyan bir sözleşme olmuş şu şartlarda daha iyisi olamazdı, emeği geçenler eksik olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pisa teklifi daha iyi değildi. Daha iyi teklif de olmayacak gibiydi sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir