21 Ağustos 2023 Pazartesi

Orta saha olarak oyuna girip de, kötü oynadığı maç yok


Geçen sezon transfer edildiğinde, iyi ve oturmuş bir takım vardı. O yapı içinde Zaniolo dahi kenarda beklerken, Kaan Ayhan'ın da beklemesi sürpriz olmadı. Kaan Ayhan'dan yana beklenti bu sezon üzerineydi. Maç trafiği artıyor, rotasyonu bol olacak bir sezon izleyeceğiz. +3 yerli durumu da takımları zorlarken, Kaan Ayhan gibi bir jokerin katkısı büyük olacak. Tecrübeli ve iyi bir yerli. Stoper, orta saha ve sağ bek gibi kullanabileceksin. 

Bana sorarsanız, iyi olduğu yer orta saha. Orjininin orta saha olduğunu biliyorum da, şu ana kadar kariyerini stoperde yaptı. Schalke 04'de piyasaya çıkarken, orta sahada oynuyordu. Sonra stopere geçti, Milli Takım'a yükseldi ve Serie A transferi yaptı. Daha çok 3'lü savunmanın stoperiydi tabi, özelliği oraya daha yatkın. Tandem uygulanınca, ağırlığı göze çarpmakta. 

Orta saha oynadığında ise top tekniği ve pas kalitesiyle fark yaratıyor. Galatasaray'da birçok maçta sonradan "orta saha" olarak oyuna dahil oldu ve kötü bir maçı yok. Hepsini iyi oynadı, Galatasaray da onunla bir şekilde oyunu tuttu. Yedek kalmayı sorun etmemesi ve görev beklemesi de cabası. Tam bir görev adamı diyelim. Trabzonspor maçında oyuna girdikten sonra, topun sende kalmasını sağladın ve rakibin oluşmaya başlayan baskısı kırıldı. Icardi'ye asisti de usta işi. 

Orta sahada değerlendirmeye devam edeceğiz gibi onu. Sadece kenardan oyuna dahil olarak değil, yer yer 11 oynatarak da bunu göreceğiz. 11 oynayabilecek, güvenilir yerli noktasında elimiz o kadar da güçlü değil aslında. 4-5 isim sayabiliyoruz. Kaan Ayhan da o isimlerin içerisinde. Maliyeti çok mu yüksek oldu diye düşünürken, nokta transfer yapmışız. Geçen sezon bunu görememek doğaldı. Bu sezon ise sahada yer aldığı her an katkı sahibi.

6 yorum:

  1. Bence 6 oynarken tempo sorunu olabilir ama 8 oynarken oyunu gayet yatkın oluyor. Hatta bence o mevkide Kerem Demirbay'ın çok daha önünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 içinde net 6 oynar aslında. 2'li orta sahada bence de o sorunu yaşayabilir.

      Sil
  2. Bu sezon çok yararlı olacak umarım. Top tekniği çok iyi. Duran toplarda çok etkili. Ağır olması dezavantajı ama farklı mevkilerde oynaması büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre hamle imkanı oluşturuyor. Gidişata göre hamleni yapıyorsun bu sayede.

      Sil
  3. Yetenekli bir rotasyon oyuncusu maalesef devamlılık olmaya biliyor bazen zaten olsaydı şuan daha farklı bir konumda olurdu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şeyler defolu olacak ki sana gelsin :) Israrla yazıyorum bunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir