18 Ağustos 2023 Cuma

Nicolò Zaniolo Aston Villa'da


İşin içine Monchi girince, her türlü işkillenme yaşanıyor. Son dakika yaptığını gördünüz. Zaniolo'nun sağlık kontrolünde şüpheli durumlar var diye haber yaptırdı. Haberi yapan Di Marzio da, 1 dakika sonra bunu silmek zorunda kaldı. Bu haberleri yemiyoruz artık. Eski yönetimler yok, futbolun başında işi bilen bir adam var. Marcao'da olanlar, Zaniolo'da yaşanmaz. Monchi'nin hamlesine rest dedik ve istediğimizi aldık.

5 milyon avro kiralama bedeli, 1.5 milyon avro da şartlı bonusu. 22.5 milyon avro satın alma opsiyonu, 15.5 milyon avro da şarta bağlı bonusu. Sonraki satış kardan da yüzde 10 pay. Zaniolo büyük potansiyel. Henüz 24 yaşında, İtalya Milli Takım'ı futbolcusu. Aston Villa onun adına iyi bir vitrin. Büyük transferler yaptılar, Zaniolo da onlar adına koz olacak. Çok ciddi kiralama bedeli ödediler bu iş için. 5 milyon avro kira bedeli dahi büyük olaydır.

Zorunlu satın alma opsiyonu belli şartlardan sonra mı oluşur, bonusların içeriği nedir bilmiyoruz. Zor ya da kolay kısımları elbette vardır. Toplam paket 44.3 milyon avro. 15 milyon avro'ya transfer ettiğin Zaniolo'dan, çok kısa bir zaman içerisinde ciddi kazanç elde ediyorsun. Ağırlıkla da yedek bırakmak durumunda kalmana rağmen. Futbolcuyu bu şartlara rağmen hayata döndürdün. O da senin kazancın. Bu tarzda yeni transferlerin de seni seçmesine sebep.

Aston Villa'nın bu satın alma opsiyonunu kullanacağını düşünüyorum. Orada da atak daha yapar, çok daha büyük bir transferini görürüz. Sonraki satıştan kar payı dahi eklemişsin, tüm ihtimalleri göz önüne alıyorsun. Eleştireni var da, nedenini bilmiyorum. Bence transfer şartları oldukça iyi. Monchi bunu bozmak için son dakika dahi atak yaptı. Transferin dönemini bu dahi gösterir. Bu sezon biraz da Aston Villa'lı olacağız.

Zaniolo'nun çok başarılı olmasını isterim. Yolu açık olsun. Türkiye adına çok kötü bir zamanda geldi, ayağının tozuyla da taşın altına elini uzattı. Mutlu olduğunu her an hissettik. Yedek kaldı ses etmedi, aidiyet gösterdi. Yer geldi, oynadığı maça damga da vurdu. Beklentimiz belki daha farklıydı da, gün sonunda transfer olacağını biliyorduk. Belki bir gün Galatasaray ile yolları yeniden kesişecektir. Galatasaray da, Zaniolo da kazandı bu işten.

10 yorum:

  1. Adamın satışı gerçekleşti. Sadece Galatasaray parayı önümüzdeki yıl almak istiyor. Yani buna geçici transfer olarak bakmamak gerekiyor. Zaniolo hiç bir şartta bu kiralama sonunda Türkiye’ye dönmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de düşünülüyor olabilir. Bilmemekle birlikte, bence iyi bir transferdi bu.

      Sil
  2. Yeni yönetim geleli satış yapmayı unuttuk ancak kiralıyoruz bu beni düşündürüyor, oyuncu sakatlansa ya da kafayı futbola vermese rotasyon dışına düşse, zararı AV'dan çok bize olacak. Nelsson, Morutan, Cica, Dubois, hiç biri satilamadi daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık ama maliyet yüksek, bildiğimiz kiralamalara benzemiyor.

      Sil
  3. Yolu açık olsun. Umarım çok başarılı olur. İngiltere ligi Zaniolo için çok uygun bir lig. Bizde duvar ören kapalı savunmaları karşı sorun yaşıyor ve istediğini yapamıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, istediği alanı bulacak. Oyunu da biraz gelişirse, bu fizik ile büyük koz.

      Sil
  4. Kiralama +satın alma sayesinde Roma'ya verilecek paydan da kar etmiş olunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon devreye girdiği an, o kar da devreye girmiş oluyor.

      Sil
  5. Peki bu 15.5 milyon euro şarta bağlı bonus nedir acaba bilen var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgim yok ama bir sonraki divan kurulunda açıklanacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir