19 Ağustos 2023 Cumartesi

Hakim Ziyech Galatasaray'da


Ziyech hakkında söyleyebileceğimiz her şeyi söyledik. İşin komik tarafı, Galatasaray'la alakalı haberleri, türlü algı ile çarpıtarak vermeye çalışan rakip takım muhabirleri. komik duruma düştükleriyle kaldılar. Kendi işinize bakın, burası size büyük gelir, kaybolursunuz içinde. Ziyech'e dönersek, Galatasaray müthiş bir transfere imza attı. Her türlü sağlık kontrolüne girdi ve akıllarda da soru işareti kalmadı. Bunu da isteyen Ziyech'di. Kendisine güvenmese, bunu istemezdi.

Futbolcu sakat değil. Kronik sakat ise hiç değil. Son 3 sezonuna bakın, dev sakatlıklar göremezsiniz. PSG'ye transferinin yetişmemesi "evrakların geç teslimi" ile alakalıydı. Suudi Arabistan'a transferinin iptali ise, kulübün son dakika parayı düşürmek istemesi. Ziyech de bunu kabul etmedi. Tepki yememek adına da sağlık kontrolünden geçemedi dediler. Ziyech sonrasında bunu yalanladı. Bu tür algılara kapılmayın, rica ediyorum.

Elbette düşüşte, Türkiye'ye de bu sayede geliyor böyle futbolcular. Düşüşte derken de, bitmiş halde değil. 3 yıldır Chelsea forması giyiyor, son ana kadar da rotasyonun bir parçasıydı. Chelsea, özellikle son 2 sezonda çok sayıda transfer yaptı. Kadro olarak dönüşüm içindeler, birçok isim takımdan ayrıldı. Ziyech de onlardan biri. Galatasaray da bu fırsatı değerlendirmiş oluyor. Bonservis yok, 30 yaşındaki Ziyech'i alma imkanı. İhtiyacın da var. Neden geri döndüresin.

İşin teknik / taktik boyutunu yazmıştım. 4-2-3-1'i tescil ettirmiş oluyoruz ve Ziyech'i de forvetin arkasına yazacağız. Ön alanda olabildiğince yetenekli, kreatif isimleri tutuyoruz. Diğer yandan da pres oyunundan ödün verilmeyecek. Rashica da tam olarak bu yüzden transfer edilmedi. Bu karara saygı duyuyorum. Etkisini, ne olacağını saha içinde göreceğiz. Oluşturulmak istenen yapı ilk etapta sancı yaşayabilir. Devamında ise mükemmel bir kurgu olacak.

10 yorum:

  1. fasın 12hazirandaki maçında 83..19hazirandaki maçında 90dakika sakat sakat forma giymiş sakat futbolcumuz :) mikonosta tayfalarıyla plaj voleybolu oynarken ayağını burkmadıysa hiçbir şeyi yok..

    YanıtlaSil
  2. bu akşam ayaklarımızın yere basması lazım..transferleri bırakıp lige odaklanmalıyız..hocam ziyechte geldikten sonra öyle bir seviyedeyizki kimseye verrattiyi beğendiremiyoruz..öyle bir seviye.

    YanıtlaSil
  3. Transferindeki detaylar resmen Chelsea yi kazıkladık. Başka bir açıklaması yok. Bedelsiz kiralık, bedelsiz opsiyon bir oyuncuya bağlı kalmadan bir oyuncuyu nasıl takıma katabilirsin. Böyle bir kiralık sözleşme varmı bir örneği daha? Bu transfer bu günden değil belki de aylardır uğraşılan bir transfer olduğu o kadar belli ki. Hayırlı uğurlu olsun umuyorum ki çok büyük katkı verecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylıca yazdım. 1+1+1 gibi bakacağız ve tüm ipler senin elinde. Ziyech de buraya gelmek için can atmış resmen.

      Sil
  4. 4-2-3-1 deki forvet arkası için uygun değil bence. 4-3-3 e uygun. Orta 3 lu eksik şimdilik. Sergio Demirbay fiziksel Berkan teknik olarak sıkıntılı. 4-2-3-1 Zaha Ziyech Tete ile fiilen 4-2-4 oluyor sahada. Zamanla oturur umarım.
    Bu kadar saf savunması zayıf hücumcu alınacaksa 6-8 oyuncularını daha komple daha kaliteli seçsek iyiydi. Midtsjo konusunda netlesmeliyiz ya oynasın ya satılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net uygun, oynar orada. Forvetin arkasındaki üçlü zaten mevki sadakati ile değil, dönüşerek oynayacaklar saha içinde.

      Sil
  5. Çok iyi şartlarda yapılan çok iyi transfer. Ligde büyük fark yaratabilecek kapasitede bir oyuncu.35 yaşındaki Tadic geldi diye bayram edenler 30 yaşındaki Ziyech transferini görünce sakat demeye başladılar.Erden Timur ve ekibini tebrik etmek gerek.Alınan oyuncuların bonservis maliyeti Fenerbahçe 'nin aldığı Fred ve Cengiz maliyetinden daha düşük.6 veya 8 numara transferi yapılıp Midstjo ile yollar ayrılacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'i fizik olarak da kötü bulmadım ben. Anlaşmasına bakınca, futbol oynamak için geldiği görülüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir