7 Ağustos 2023 Pazartesi

Oliveira'yı çok fazla yabana atmak istemesem de, gözden düştü gibi bir şey


Oliveira'yı çok fazla yabana atmak istemesem de, gözden düştü gibi bir şey. Geçen sezonunun geneline bakınca iyiydi, son dönemi düştü. Bu sezona da iyi başladı diyemem. Kerem Demirbay transferi geldi, üstüne bir 8 numara daha alınacak. Oliveira da bu tabloda belki de 3. alternatif olacak. Takımdan ayrılmak istese, kulüp yetkililerinin işine gelir. Sözleşme süresi uzun, maaşı iyi ve yaş haddi oluştu. Takımdan ayrılması da zor. Avrupa'dan bir takım çıkacak, bu sözleşmeyi ona verecek. Çok düşük ihtimal. Talibi olur da, bu iş maddi anlamda Galatasaray'ın zararına gerçekleşir. Suudi Arabistan'dan bir teklif gelse, piyango tadında olurdu. Niye teklif gelmediğini de bilmiyorum. Aslında tam oranın kıvamında da, bir türlü o piyasaya giremedik. Takımda kalır diye bakıyorum bu yüzden. İşi zor olacak, olabildiğince geri plana düştü. Oliveira gitse, 2 tane 8 numara transferi hayali kuranlar da var. O iş de lüks mesela. Ndombele ve Paredes, her ne kadar birbirinden farklı tarzlarda olsalar da, maliyetli isimler. Kerem Demirbay da var, takımın oynadığı kurgu belli. Kolay değil yani. Şu an bir 8 numara hamlesi bekleniyor. O gerçekleştikten sonra yaşanacaklara bakacağız. Belki de Oliveira kenarda olmak istemeyecek ve ayrılık talebi ondan gelecek? Yedek kalmayı sineye çekeceğini pek düşünmüyorum. O karakterde değil. Yine de sözleşme durumu zorluyor işte.

10 yorum:

  1. sözleşme şartlarına bakınca eninde sonunda lüks kalacağı belliydi zaten. bu sezon olmasaydı da önümüzdeki sezon arka plana düşecekti.

    YanıtlaSil
  2. Herkes sözlesmesini elestiriyor ama Avrupa'da olmayan 13. Olmus takima kalite getirmenin baska yolu yoktu elinde Cicaldau vardi.
    Bugün de ayrilmasi dogru zira ne Angelino ne Zahali düzen temposuz 8 ile oynamaz hocanin planinda bu yok, kalitesi tartisilmaz ama oyunumuza uygun degil artik Oliveira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, başka yol yoktu, sen de o riske girdin. Yapacak bir şey yok.

      Sil
  3. Gecen sene mecburduk, 4 yillik, senelik 2.75mio eur sozlesmeler vermeden kaliteli adam getiremezdik gorusune katilmiyorum. Oliveira ilk alindiginda da dusuncemi belirtmistim. Ben 2.yilin sonunda sozlesmesinden cikmaya calisacagimizi dusunmustum ama maalesef bu durum ilk yilin sonunda olustu.
    Simdi neden mecbur degildik noktasina geleyim: Aslinda cok net. Kendi tarihimizde biraz geriye gittigimizde basarisiz bir sezonun ardindan, ikinci yillarinda sozlesmelerinden cikmaya calismadigimiz ve ayni zamanda da bize katki veren, basarili transferler yaptigimizi gorebiliriz. 2010-11 sezonunda 8. olmustuk. O yaz doneminde kimler geldi peki? Muslera, Ujfalusi, Eboue, Riera, Melo, Elmander. Hangisinin sozlesmesinden ilk yil sonunda cikmaya calismistik? Hicbirinin.
    E demek ki basarisiz olunan bir sezonun ardindan yeterince caba harcanirsa, hem sana performans verecek, hem de henuz ilk yilin sonunda sozlesmesinden cikmaya calismayacagin adamlar getirilebiliyor.
    Oliveira iyi futbolcu. Bize katkisi da oldu. Benim gozumde Erden Timur daha sazi eline almadan yapilan bir Cenk Ergun transferidir. Feghouli de iyi oyuncuydu, Belhanda da. Bunlarin da Oliveira gibi sampiyonluklarda bize katkisi oldu. Ama yapilan bir transferin maliyetinden ve sozlesme suresinden bagimsiz degerlendirilemeyecegini gecmisteki bu Cenk Ergun transferlerinden ogrenmis olmaliydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eboue'de 3. sezon patladın, Elmander'de de. Oliveira oynasa yine oynar, 2. sezonunu da iyi geçer. Sorun bu değil. Sorun, senin biraz daha iyi bir yapı hayal etmen. Oliveira adına sorun yani. Riera'da da 3. sezon patladın.

      Sil
    2. Atladigin bir nokta var ki cok önemli bir nokta o zamanki futbol endüstrisi ile günümüz cok farkli, taraftar profili de cok farkli Elmander getirseydin o stadi dolduramazdin, maclari ceviremezdin, imza törenine de taraftar cekemezdin bu yeni futbol o zamanki ile ayni futbol degil.

      Sil
    3. Hem aynı değil, hem de verdiği örnekte de saydığı isimlerin 3. sezonu kayıp. Oliveira oynasa oynar yine yoksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir