7 Ağustos 2023 Pazartesi

Tetê & Galatasaray, transfer çalımıdır bu da


En başında söylenecek olan, "transfer çalımıdır" bu da. Önemli de bir çalımdır. Zaha'da olduğu gibi, Tete'de de, transfer masasının ta kendisi Fenerbahçe'ydi. Futbolcuyu Türkiye'ye, sonrasında İstanbul'a getirdiler. Görüştüler, anlaşamadılar. Daha doğrusu, ihtimal Galatasaray olduğunda düşünceler değişti. Bu da doğal olan. Galatasaray'ın da Zaha transferinde olduğu gibi, çok kısa bir süre içinde bu transferi bitirdiği söyleniyor. Yine yazıyorum, çalımdır bunun adı.

Tete gerekli miydi, lüks bir hamle mi oldu sorusunu tartışalım. Hücum tarafına çok kaliteli eklemeler yapıyoruz. Zaniolo'nun gittiğini düşünüyorum öncelikle. Aksi takdirde bu transfer için hamle yapılmazdı. Rashica transferi her koşulda düşünülüyor, mutlaka gerçekleşecek. Zaniolo'nun gitme durumu oluşunca, Rashica + Tete gibi oldu o konu. 60 küsur maç, Şampiyonlar Ligi var, geni ve kaliteli rotasyon olmazsa olmazın.

Maçına göre planlama yapacaksın. Rashica, bu takımın senkron ayarıydı. O dengelemeyi yine yapacak. Daha zorlu, mücadele gerektiren anlarda sahne Rashica'nın. Sadece sağ kanatta değil, sol kanatta da bence ciddi anlamda süre alacak. Tete de kapalı savunmaların ilacı. Üst düzel bir teknik çünkü. Topla çok hareketli, hızlı, rakip eksilten kanat. Bitirme noktasında da bence iyi seviyede. Bazı kanatlar vardır, yeteneklidir de "atanamadı" deriz. Tete o tarzın "atanmış" halidir.

Zaha ve Tete gibi 2 tane kapalı savunma ilacın oldu. Topla hünerleri yüksek, izlemesi zevkli hücumcular. Kerem Aktürkoğlu / Icardi uyumu da bu noktada en önemli hücum kozlarımızdan biri. Rashica gibi de bir denge unsuru olursa, hücum rotasyonu çok kaliteli. Şampiyonlar Ligi seviyesinde, iddia sahibi olmak adına oluşan bir yapı. Futbolcu yönetimi de Okan Hoca'da. Geçen sezon bunu başardı, bu sezon işi daha zor ama yine başaracaktır. Çünkü takım içerisinde ona yardımcı liderler var.

Tete, 23 yaşında bir de. Bonservissiz bir fırsat. Ukrayna'da yaşanan sorunlar olmasa ve Shakhtar'da devam edebilse, dev bir bonservis bedeline transfer olacaktı. Kiralık gidebilme hakkı kazandı, son dönemde Lyon ve Leicester formalarını giydi. Lyon'da başarılı da oldu. Shakhtar, eski havasında devam etse, transferini hayal edemeyeceğin bir futbolcu. Düşeş geldi iş ve imkan oluştu. 23 yaşında, dev bir yetenek. Sonraki satışı düşünün bir de. Gelecek adına büyük yatırım.

29 yorum:

  1. Acaba daha kaç kanat kaldı dünya genelinde alınmayan. Yahu bir tane adam gibi 8 numara lazım habire kanat alıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 alınır. Tete, serbest statüde olduğu için fırsat.

      Sil
  2. @Adsız 22:38 sinirlenme kardeş..harika bir 7 numara aldık,bırak da bu gece mutlu olalım..7 numara da önemlidir..7 olduysa 8 de olur merak etme:) üstelik alınabilecek en iyi 9lardan birini ve super bir 11 numara da almışken..bence hem 8,zaniolo giderse bir de yabancı 10numara alınacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de gerginim. sinirli değil ama gerginim. umarım bir plan çerçevesinde hareket ediyoruzdur. neyin peşindeyiz anlamak imkansız.

      Sil
    2. Tete, henüz 23 yaşında. Şöyle düşünüyorum. Şu an Shakhtar'ın elinde olsa ve o savaş hiç çıkmasa, bonservis ile alabilir miydik?

      Sil
    3. Tamamen satış amacli alinan bir oyuncu Zaniolo projesinin aynisi 3 milyon imza parasina en az 20 milyonluk adam aldin yasi da cok genc, plan bu yoksa kadro muhendisligi icin en dogru isim degil, Karakullukcu da ayni yorumu yapiyor ama bunu anlamiyor, okazyon transfer bunlar oldu mu alacaksin, Erden Timur'un faeki bu zaten adam firsatin ne oldugunu biliyor, Ziyech'i reddetmesinin nedeni de bu satış ihtimali.

      Sil
    4. Düşeş geldi bu iş ve iyi de oldu.

      Sil
  3. Şu adamların arkasına Mustafa sarp dahi koysan iş yapar. Muazzam transferler geliyor da FFP’den sorun yaşamayız umarım. Sportif başarı şart artık. Oynadığımız her kulvarda başarı şart duruma geldi. Aksi halde büyük eziliriz bu giderlerin altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir 8 gerekiyor yine de. İş yine 6-8 gibi oynayacak orta sahaya baktı.

      Sil
  4. (Emre)
    Zaniolo kalirsa gereksiz ve luks hamle olur. Ama giderse iyi transfer olur Tete. Ama yine de en ønemli Rashica transferi diye bakiyorum. Gecen videolarina baktim bir daha , gecen sezon yaptiklarina. Oyunumuz icin cok ønemli oldugunu bir kez daha gørdum. Hic de "o olmasa da olur" denilecek bir oyuncu degil. Galibiyet serisi onunla basladi. Bosuna da degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo gidecektir, bu hamle onu gösteriyor. Rashica da alınacaktır hatta.

      Sil
  5. Zaniolo oyun tarzı olarak bize uymadı bence. Piyasası varken çıkılması isteniyor olabilir. Tete transferi bundan yapılmış olabilir. Rashida her iki kanatta oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo'dan bonservis gelecek, Tete ise bonservissiz geliyor. Yine geleceğe dönük bir yatırım.

      Sil
  6. Zaniolo en gec devre arasinda gidiyor, Tete'nin gelmesinde de Lucescu ve bazi hatiri yuksek profiller yardim ediyormus bütün kartlarimizi oynuyoruz, oyuncuyu kulüpten itiraz olmadan almaya calisiyoruz, Shaktar benzer durumlarda dava aciyor dava olmadan halletmeye calisiyoruz, benim duydugum bunlar.
    Sag kanat rotasyonu Tete, Rashica hic fena degil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo bu dönem gider, devre arasını beklemez.

      Sil
    2. shaktara para verilecek mi dava açmasın diye..

      Sil
    3. Verilmeyecek zaten 4 ay sözlesmesi kalmis ama Shaktar'dan agresif bir itiraz, dava vs istenmiyor bu nedenle hatirli kisiler araya sokuldu zaten. Sorun şu ki Shaktar Tete'den büyük bonservis bekliyordu canlari yandi adamlarin bu olaydan.

      Sil
    4. Davalık bir durum yok bence.

      Sil
  7. Tete ve Zaniolo varken de Rashia alınmaz gibi duruyor. Yada 10 numara pozisyonuna transfer yapılmayacak orası Zaha ile kapatılacak. Rashia sol açık da oynayabiliyor. On numara pozisyonunda da Almanya günlerinde çokça oynamışlığı var. Biraz da gereksiz transferler yapılıyor gibi hala asıl ihtiyaç dediğimiz pozisyonlara transfer gelmedi. Bu denli iddialı ileri hattı savunacak oyuncu var ama alternatiflerin kalitesi tartışılır bu durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo gider, Tete başka türlü alınmazdı.

      Sil
  8. Zaniolo, barış, morutan, yunus, gelirse rashica oldu sana 5 sağ kanat topçusu. Tete gelirse oldu 6. Buradan anladığım morutan, yunus, Zaniolo yolcu. Yoksa tmm bedava ve yaşı genç oyuncu ama çok şişer ön taraf. Morutan haricinde kesince sıkıntı çıkarmayacak adam da yok. Şayet 3 elemandan güzel bonservis ile çıkabilirsek bedava tete ve 6milyon avroya rashica çok iyi olur sezon geneli için. Ama sürekli ön tarafa oyuncu isimleri gündemde. Takımda toreira, abdülkerim. Nelsonn ve boey in ciddi anlamda yedeği yok. Bu adamlara Allah göstermesin bir şey olsa ön tarafı toplayamayız. Bak toreira oynamadı zalgirisi bile zor geçtik. Bu maçı hadi geçelim inşalllah kazasız belasız ama bu adamları acilen yedeklemeliyiz. Berkan emin dubois ve kaan iyi ama önünde oynayan adamlarla aynı kalitede değiller. Ligi idare ederiz iyi kötü bunlarla ama avrupada başarı için sağlam rotasyon şart. Tete maaş ve imza parası makulse daha 23 yaşında elden çıkartırken zarar ettirmez hatta oynasa iyi bonservis kazandırabilir. Ama öndeki şişkinliği azaltmak kaydıyla
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan ve Yunus gidici. Zaniolo da öyle. Barış Alper Yılmaz ise hücum adına joker. Tete yaşı ve kalitesi itibarıyla özel bir isim. Şu an fırsat ve bir daha ele geçer mi bilmiyorum.

      Sil
  9. Görünen sağ kanat komple değişiyor yunus morutan zaniolo gidiyor tete rashica geliyor

    YanıtlaSil
  10. Zaniolo gitti bile. Orta sahaya 1 değil 2 kişi gelecek. Midjo kesin gidecek; ben Sergio veya Martens'den de birinin gideceğini düşünüyorum. Eğer Sergio giderse kesin 1 orta saha daha gelir. Ben olsa net bir 6 net bir 8 alırım. İkisini de fizikli, güçlü, defansif özellikleri kuvvetli adamlardan seçerdim. Sergio, Kerem gibi 8'ler değil daha çok Fred, Ndombele tarzı 8'lere ihtiyacımız var. 2 orta saha alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira giderse 2 kişi olur belki de, şu an 1 isim bekliyorum.

      Sil
  11. Tete çok iyi transfer. Bonservis olmaması da avantaj. Rashida hem sağ hem sol kanatta oynuyor.Kerem , Barış ve Zaha var. 10 numara transferi olmaz artık. 4-4-2 oynanacak belli oldu. Zaha 2. Forvet.Kenarda ise yangın var. Kerem, Rashida, Tete ve Barış olur.Morutan, Zaniolo ve Yunus ayrılacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılıklar gelince, bu hamlenin değeri daha anlaşılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir