23 Ağustos 2023 Çarşamba

Talisca & Galatasaray, Ziyech ile birlikte bu gündemi kapatmış olmalıyız


Talisca ile alakalı sürekli transfer haberler çıkar. Ülkemiz transfer gündeminin olmazsa olmazlarından biridir. Son dönemde de hakkında "kadro dışı" haberleri türetilir. Kadro dışı haberinin hemen ertesi de takımında 11 başlar, o maçta 1-2 gol atar. Talisca ile alakalı gündemlere inanmamak lazım. Suudi Arabistan'ın transfer piyasasının içinden geçtiğini görüyoruz. Al Nassr da belki en iddialıları. Talisca, öncesinden bu takımda yer alıyor olsa da, transfer olacağını düşünmüyorum.

Talisca'nın tek odağı para. Suudi Arabistan'da da iyi kazanıyor, daha da iyi kazanmak istiyor. Çok büyük futbolcular geldikçe, ödenen rakamlar da artıyor. Talisca'nın rakam doğal olarak o isimlerin aşağısında kaldı ve spot ışıkları da artık başkalarını gösteriyor. Menajer kaynaklı haberler sanki. Yine parayı kovalıyor diye düşünüyorum. Avrupa'da "yeni Rivaldo" olması beklenirken, genç yaşlarında Çin'e gitti, oradan da Suudi Arabistan'a uğradı.

Yine de büyük futbolcu işte. Transferi ihtimalse de, Ziyech'i almasaydık isterdim. Ziyech'i de aldıktan sonra, hücum hattın yeterince kalite ve alternatif sahibi. Talisca da gelse, kim nerede oynayacak? Talisca forvetin arkası, Ziyech sağ kanat desen, Tete yedek mi? Solda da Kerem Aktürkoğlu için aynı durum geçerli. Mertens'e falan gelemedim bile. Talisca düşüncesi bu noktadan itibaren biraz da transfer obezliği anlamını taşır.

Ziyech mi Talisca mı diye bana sorsalar, Talisca derdim. Ziyech'in kalitesi ve kariyerini bir kenara bırakıyorum. Talisca, bu ligin en büyük bug'larından biri. Gole yakınlığı, bitiriciliği, şut kabiliyeti üst düzey. Gol için yaşıyor ve sürekli atıyor. Rivaldo benzetmeleri onun adına çok doğruydu ama o ayara yükselmek istemedi. Yoksa çok daha fazlası bile olabilirdi. Hala üst düzey, çok kaliteli. Transfer olursa da farkı büyük olur, bundan eminim.

Galatasaray'ın 10 numara transferine ihtiyacı yok. O ihtiyacı fazlasıyla giderdi. 8 numara için odaklanıp, alacağımız o ismin profilini konuşmak lazım. Daha dripling özellikli mi, yoksa biraz daha sert ve agresif mi? Sonra da stopere geçeceğiz, orada da ihtimalimiz Ramos olacak. Çok büyük profil, transferini o kadar çok istiyorum ki. 10 numara gündemi artık anlamsız, bu yönde bir ihtiyaç yok. Değil Talisca, Felix fırsat olsa dahi yok.

12 yorum:

  1. Bence cumhuriyet tarihinin kurulmuş en iddialı hücum hattı maceraya gerek yok bize lazım olan belli iyi bir 8 ve stoper extra bir sağbek tabi dubois giderse

    YanıtlaSil
  2. ndidiyle veratti diyorlar hocam..ikisi de gelse mesela,torreirayla beraber üçü aynı anda karmakarışık bir orta saha olmazmı?beyenemedim doğrusu🤔biz taraftarı da biraz şımarttılar yalnız🤗inşallah bugece de güzel olur..maç öncesi yazınızı bekliyorum.bu sene elemelerdeki 4maçlarının da 15er dakikalık geniş özetlerini izlemiş biri olarak oyunu başlatan 8 numaralarını{mansverk} kilitleyip,asist özelliği baya iyi olan 16numaralarının{breivik}önünü tıkayıp..golcüleri tabi yine de icardinin 3gömlek altı klas bitirici 11 numara{brynhildsen}i tutabilirsek bize gol bile atamayacak bir takım molde..zira rakibin bakın yarısı değil %70i bu 3 isim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de olmaz, biri olur. Ciddi maliyet bunlar. 1 tane net orta saha alacaksın, ona da büyük harcayacaksın :)

      Sil
  3. Dedikodusu çıktıysa alırlar hocam. Gidip Orta saha için doğru düzgün bir 8 almazlar kanattir 10 numaradır doldururlar takıma. Sonra Orta sahada kanser Berkan izleriz sezon boyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu iyi bir alternatif. Yedek olarak devam etmeli. Orta saha alacaklar ama, sanmıyorum Talisca'yı.

      Sil
  4. Ziyech ve talisca kıyasında benim tercihim ziyech olurdu. Birincisi ziyech 10 numara pozisyonu yanında sağ açıkta da oynuyor ama talisca sadece 10 numarada oynar kanatta oynamaz. Bunu bugüne kadar çıktığı maçlardaki pozisyon dağılımıda açıkça gösteriyor. İkincisi ziyech premiet ligde dahi defansif özelliklerde ortalamanın üzerinde ve ajax ile chealsedeki bir süre boyunca hoca taktiğiyle alakalı hğcum pres oyunu oynamış birisi taliscaya nazaran kesinlikle bu kpnuda daha etkili ayrıca daha kariyerli talisca ise çün ve arabistan maceraları sonrası ne durumda bilemiyorum. Arabistandaki istatistikleri hiç ölçü değil dolayısıyla benim tercihim ziyech olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca 10 numara harici hicbir mevkide olmaz. Belki forvet ki o da zor. Ama çok net, garanti adam :)

      Sil
  5. şu an 14 yabancı var. Orta sahaya 8 ve bir de stoper desen 16 oldu. Bu durumda 2 kişiden çıkmak lazım. Ben Talisca işine girilmeyeceğine inanmak istiyorum. Alan alsın bence. Aşırı maliyetli bir transfer olur. Bu kadar adam varken gerek de yok. Eğer yerli kuralı olmasa alınsın isterdim ama şimdi 3 tane Türk olacaksa; Kerem Aktürkoğlu da oynayacağına göre, Zaha, Ziyech, Tete de varken böyle adamları kenarda oturtacak kadar zengin değiliz.
    Çok iyi bir 8 ve 1 stoper bence yeterli olur gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca işine girilmez, mantığa da oturmuyor çünkü.

      Sil
  6. Hiç gerek yok.Torreira tarzı iyi bir 6-8 gerek. Hücum hattı çok kalabalık ve arkada takımı toparlayacak oyuncu gerek. Geçen sezon Rashida savunmaya çok yardım ediyordu ve ortasahada pek sıkıntı yaşamıyorduk. Kanatlarda hücum özelliği fazla oyuncular var ve ortasahada pres ve top kesme özelliği iyi olan oyuncu gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca gündemde yoktur diye düşünüyorum. Mantığı yok çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir