24 Ağustos 2023 Perşembe

Molde 2-3 Galatasaray, zor olacağını biliyorduk


Zor olacağını biliyordum. Hatta kaybetmeden, beraberliğin de işimizi göreceğini fazlasıyla düşündüm. Zor deplasman. Kendi sahasında kaybetmeyen, taktik disiplini üst düzey bir Kuzey takımı. Elbette kalite olarak çok aşağında da, iklim ve suni çim bizi yavaşlatıyor. Bu turlarda da, Kuzeyli takımlarla oynamayı hiç sevmem. Zorlandık, geriye düştük, fark da açılabilirdi ama kaliten yüksek işte. 15 dakika vites açınca, geri dönüşü sağlıyorsun. Atanın ve tutanın üst seviyede. Bu da farkı belirliyor.

Molde, baskılı başladı. Golü buldu, baskısı da devam etti. Galatasaray'ın orta sahası maçın genelinde iyi durumda değildi ve çabuk geçildi. Oliveira'nın hücum etkisini yer yer hissederken, Berkan Kutlu ile hiç savunamadın. Orta sahan bu kadar çabuk geçilirken, bol bol geçiş imkanı verdin. Farkın açılmaması bitiricilikleri ve Muslera ile alakalı. Oliveira'nın frikiği şans olsa da, maçı da bizim adımıza kıran unsurdu.

1-1'den sonra vites açıldı. Kerem Aktürkoğlu bir süredir kötü durumda, Mertens de 2 pozisyonu harcadı. Icardi'nin golü kusursuz, o ara 3'ü de bulabilirdik. Yunus Akgün / Boey 2'lisinin taşıdığı hücumlarla ciddi etki sağladık. 2. yarıya girerken, Mertens / Kerem Demirbay ya da Kaan Ayhan hamlesini yapar, orta sahayı güçlendirirdim. 2. yarı başlayınca da rakip baskısı oluştu çünkü, yine pozisyonlar verdik. Kerem Demirbay oyuna girdikten sonra biraz pas yapabildik ama baskı yemeye yer yer devam ettik.

Nelsson da iyi durumda değil. O kadar hataya yakın ki, savunamamak tarafındaki etmenlerden biri o. 2-2'ye fazlasıyla razıydım. 3-2 kazanabilmek burada büyük iş. Icardi'ye teşekkür etmek lazım. Ön alanda ortaya büyük akıl koydu. Attığı gol kadar, hazırladığı pozisyonlarla da. Maçı 3-2'ye getiren pozisyon da fazlasıyla onun imzası. Buradan kazanarak ayrılmak güzel. Galatasaray kendi sahasında, skor avantajıyla da çok daha farklı bir sonuç alır. Arada kalite farkı çok ve Molde'nin deplasman karnesi de iyi değil.

29 yorum:

  1. Kötü oyun harika skor. Taktik varyasyon netlik tempo senkron hepsi Molde de vardı. 75 dk net baskılıydilar. Şans golü akabinde gelen 2.gol bizi skor olarak tuttu.
    Koşmak dışında fizik güç pas top kontrolü alan kapatma konusunda Berkan yetersiz. Avrupa maçında kontenjan yokken Mitsjo yedek Berkan ilk 11. Kaan Ayhan sakin ayağı iyi nerde olacağını biliyor ama stoper dışında kadroda yer bulamıyoruz. Fizik oyun olarak baskı altında Demirbay tercihi daha geç yapılıp Kaan ve Mitdjo daha önce girebilirdi. Golleri bulduk ama oyun ve yenilen 70 dk lik baskı incelenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şartlarda iyi oyun da beklemiyordum. Zor geçeceğini biliyordum, kazanarak ayrıldık.

      Sil
    2. Neden iyi oyun beklemeyelim?Bu takım bunca zamandır çalışıyor,kaç tane resmi maç oynamışız,30bin nüfuslu,13bin seyirci kapasiteli,kalitesi belli olan bir takıma karşı da iyi oyun beklemeyeceksek ne zaman iyi oyun bekleyelim?Suni çimse mesele,günler öncesinden gider,çalışırsın o zaman.Senenin en önemli maçı belki de,tüm hazırlığını buraya vermen gerekmez mi? Linnes dışında hangi futbolcusunu duyduk bu takımın? Senin kadronu Avrupa biliyor,ama oyun yerlerde..City ile oynuyoruz sandım bir ara ama bu takım City değil,bizim kötü oyunumuz ve kenar etkisi(etkisizliği)buna sebep oldu.Ben artık bu kadrodan iyi oyun görmek isterim,bahane üretmemeliyiz.

      Sil
    3. Suni çim, hava değişikliği, bunlar kolay değil. Anlattığın konular maalesef havada kalıyor. Günler öncesinden çalışman bir şey ifade etmiyor. Roma, Konferans Ligi'ni alırken, gruplarda aynı ligden bir takımdan 6 tane gol yedi. Buralar zordur, kolay değil.

      Sil
  2. yunus'a daha çok değinmeni beklerdim. o olmasaydi molde ilk yarida fişi bile çekebilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda ne kadar iş yaptıysa savunma da bir o kadar felaketti. Kerem ile birlikte hiç bir şekilde rakip bekleri takip etmediler.

      Özellikle Yunus'un kanattan çok fazla pozisyon verdik savunmaya nerdeyse hiç yardım etmedi. Boey'de insan neticede tek başına bi yere kadar savunabiliyor.

      Sil
    2. Yunus Akgün için ayrı bir yazı yazdım. Bu maçı müthiş oynadı.

      Sil
  3. İkinci yarıya başlarken herkes de senin gibi düşünüyordu zaten hamleler için ama Okan hoca sağolsun 70'den aşağı oyuncu değiştirmiyor. Oyuncu o gün felaket kötü de olsa öyle bekliyor Okan Buruk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Türk teknik adamların neredeyse hepsinin bildiği yazılmayan gizli bir kural var herhalde. 70.dk'dan önce oyuncu değiştirmek günah.

      Sil
    2. 45'de hamle yapılmalı, görüntü ortada çünkü. Hamle için illa gol yemen beklenmemeli. Yine de hamleler yerindeydi.

      Sil
  4. neslsonn galatasaray kariyerinin en kötü maçını oynamıştır heralde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dönemde bu kötü maçlar artmaya başladı. CL ayarında sanki sırıtacak :(

      Sil
  5. Orta sahan delik deşik, kanatlardan savunma yardımı yok rakip rahat rahat 1.bölgene geçiyor en az 4 5 adam ile stoper ne kadar savunabilir ki? Ramos olsa da bu pozisyonları verirdik, futbol da savunma stoperlerle değil takım halinde yapılır hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma arkasına da adam kaçırmazsın en azından. Zaten ağırsın, bu apayrı bir defo.

      Sil
  6. Eğer bu Okan hoca oyun okumayı biliyorsa hiç bir şey demeyeceğim bundan sonra. Oliviera ya Berkan a Yunus a kerem e bu kadar süre tahammül edebilmek için ya gerçekten oyunu hiç okuyamiyor olmanız yada kör olmanız gerekiyor. Kör olmadığını biliyoruz sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens / Kerem Demirbay hamlesi geç geldi. Onun dışındaki değişikliklerin zamanlamasında sorun yok. Hatta Kaan Ayhan ile savunmayı 3lemek mükemmel hamle. Bu mu oyun okuyamamak.

      Sil
    2. Afedersin kaçıncı dk geldi o değişiklik? İcardi nin ekmeğini taştan çıkarıp attığı gol olmasa şimdi ne konusacaktik? Oliviera nin ve Berkan in ne oynadığı belirsizken hala inat ve ısrarla bu kadar beklemek nedir? Yapsana şu değişiklikleri ikinci yarıya başlarken! Muslera ve icardi olmasa bugün hezimet konuşuyorduk. bireysel yeteneklerle sonuca gittiğin bir maçta hangi oyun okumadan bahsediyorsun. 3 luye döndün ne oldu? Ne kazandın 3 lü savunmaya dönerek?

      Sil
    3. Muslera çok iyi bir kaleci kabul lakin kesinlikle bir pas opsiyonu değil. Tüm geri pasları rakibe veriyor. Kesinlikle ona giden her top tedirginlik yaratıyor bende. Son olarak bende değişikliklerde geç kaldığımızı düşünüyorum. Rakibin ortasahada güle oynaya geçti geldi. Sahada set oyunu yoktu pas oyunu yoktu pres oyunu yoktu. Ne izledik. Bireysel yeteneklerle maçı aldık. Kalite de bu yüzden önemli zaten. Kimi maçlarda bu olacaktı oldu da. Üstesinden gelmek önemliydi geldik. Yangına gerek de yok. Bu adamlar bizim sahaya geldiğinde kapalı gişeye oynayacaklar. En önemlisi çim sahada oynayacaklar. Sünni çim şampiyonlar ligi arenasında dünya kupası elemelerinde vs yasaklanmalı.

      Sil
    4. Gol yemedin, oyunu tuttun, 2-2'ye bağladın, üstelik 3. golü buldun. İyi günler..

      Sil
  7. Hocam problem kesinlikle Olivera değil bu takımda en büyük problem Berkan. Sonrasında 3 Li stoper gibi mi yaptık ne yaptık bilmiyorum anlamadım değişikliler yine zamansızdı. Midstjö ölü hali X3 Berkan ediyor. Zor bir maç olacaktı elbette adamlar liglerinde 10 hafta mı ne oynamış. Boey odağı dağınıktı. Takımın boyu aşırı uzundu. Berkan mı Kaan mı diye de sormandan edemiyorum. Salih Özcan haberleri umarım doğrudur. Değinecek çok şey var ama asıl sorun şu ki rakibe hiç mi çalışılmamış. Geniş alanı seven Barış Alper çok geç oyuna girdi. Tete dikine gidişleri de çok güzel duruyor. Angelinho toparlanıyor daha iyi de olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira'nın yokluğu diyelim ona. Kaan Ayhan da hızlı ve aşırı agresif değil, o düşündürür orta sahada. Top sende iken ise ilk tercihin olmalı.

      Sil
  8. Ortasaha olmayınca defansif defolar ortaya çıkıyor nelson ve abdülkerim iyi niyetle oynuyorlar ama kesinlikle hızlı bir stoper lazım ve uzun boylu bir 6 numara şart

    YanıtlaSil
  9. Orta 2'li kötü oynayınca tüm takım etkileniyor. Allahtan Icardi ve Muslera çok iyi oynayıp maçı çevirdiler. Berkan iyi Galatasaraylı ve çok çalışkan ama Torreira yerine oynayacak kapasitede maalesef değil.Rakip ataklara müdahele edip olgunlaşmadan atağı bitirmek gerek.11 'de Torreira yanına iyi bir 6 numara olursa bu çözülebilir. En azından orta 2'liden 1 tanesi sakat veya cezalı olması durumunda oyuncu takımı ayakta tutabilmeli. Ne Oliveria ne Berkan ne de Midstjo bunu yapamıyor. İleride bu kadar opsiyon varken orta sahada 6-8 konusunda zayıf kalıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada zayıf kaldık bu maçta da, çok kolay geçildik. Bu büyük bir sorun.

      Sil
  10. futboldan bihaber birçok kişiler,ikardi rakipte olsaydı bizi rahat yenerlerdi gibisinden şeyler yazmışlar..hayır yine yenemezlerdi..futbol öyle bir oyun değil..biz çok daha iyi seviye bir takımız

    YanıtlaSil
  11. İyi bir görüntü vermediğimiz kesin. Bunun nedenlerini Okan Hoca ve ekibi biliyordur. Eleştiren kişiler rakibin kendi liginde 25. haftasında olduğunu fitness olarak bizden çok önde olduğunu unutmasınlar. Bazı taktiksel yanlışlar ve tercihler de vardı ancak bunlar hoca tercihidir. Sonra zaten müdahele edip hoca düzeltti. Bu maç için söylenecek şey istediğimizi almış olmamız. Henüz istenilen seviyede olmadığımız çok net. ama bir sürü oyuncunun katılımı ve hazırlığı ile ekim ayında bu takım çok daha iyi olur.
    hele bir transfer bitsin gidenler gelenler netleşsin ondan sonra konuşuruz. Önemli olan artık GS şampiyonlar liginde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay değil bu rakiplerle, şu zamanda oynamak. Hep böyle olmuştur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir