22 Ağustos 2023 Salı

Topun değerini bilecek, en üreten futbolcun Fofana olmamalı


Samsunspor'un tüm odağı "geçiş" üzerine. Topu rakibe bırakalım, alanı iyi kapatıp, kapabildiğimiz toplarla hızlı hücumlara çıkalım. Transferdeki profilleri de buydu, o yönde isim aldılar. 3'lü savunmadan ödün verilmese de, 3-5-2'den 3-4-3'e geçişi gördük. Takımdaki atletizm seviyesi yükseldi, hızlı isimler var da, bu topu kim kullanacak? Topun değerini bilecek, en üreten futbolcun Fofana olmamalı. Bu da kadro kalitesi yönünde bir gösterge.

Sadece o da değil. Alim Öztürk, Zeki Yavru ve Laura gibi isimlerle de devam edemezsin. 3'lü savunmanın 2 ismi Alim Öztürk ve Zeki Yavru. Dzeko'nun kafa golünde faul var denilse de, Alim Öztürk orada poster olmayı tercih etti ve zıplamak yerine faulü göstermek amacında. Ağır bir isim olması başka, hava hakimiyetin var diye sahadasın ama etkin yok. Zeki Yavru da zaten fizik olarak küçük kalıyor. Ne kadar kapanırsan kapan. Rakibin forveti Dzeko ve her iyi orta da etkili oldu.

Samsunspor böyle devam edecekse, iyi bir 10 numara ve pivot forvete ihtiyacı var. 10 numara ile topun kıymetini bilecek, pivot forvet ile de rakip yarı sahasında kalmaya çalışacak. Kimse top tutamıyor, 2 tane başarılı pas yapacak futbolcun yok. Fenerbahçe maçının başında alanı buldun, iyi kapandın ve tehlikeli anlar yaşattın. Orada da forvetsizlik. Topa ayağını ya da kafasını sokabilen forvetin yok. Bu takım nasıl gol atacak çok merak ediyorum.

1-0 geriye düştükten sonra da geçmiş olsun. Sivasspor maçında duran topla geri dönsen de, her maç aynı tablo oluşmaz. 2 tane pas yapacak futbolcun olmadığında, topa sahip olup, nasıl skor arayacaksın? Rakip sana alan verecek mi? Sen yüklendikçe de, ağır savunmanla birlikte pozisyon vermeye devam edip, farkın açılmasını izleyeceksin. Fenerbahçe maçı da beklediğim şekilde gelişti. Fenerbahçe ilk golü atarsa geçmiş olsun diyordum. Öyle de oldu.

2 yorum:

  1. Samsun bu ön alandaki oyuncuları ile ligde kalırsa öpsün başına koysun

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir