22 Ağustos 2023 Salı

Yunus Akgün, yeteri kadar şans bulamadı gibi yorumlara katılmıyorum


Daha önce de yazmıştım. Yunus Akgün, yeteri kadar şans bulamadı gibi yorumlara katılmıyorum. Bir futbolcu daha ne kadar şans bulabilir? Geçen sezonun başına gidelim, kadro planlaması dahi Yunus Akgün üzerine yapılmadı mı? +3 yerli hesaplamasında, Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları ve Abdülkerim Bardakcı vardı. Yunus Akgün istenileni veremeyince, Rashica transferi son gün gerçekleşti ve daha farklı alternatif üretildi.

Buna rağmen ilk etapta yine Yunus Akgün sahadaydı. Adana Demirspor'un yapısında belki daha özgürdü, sorumluluk alıyordu. O sorumluluğu da doğru idare edip, Balotelli ile iyi bir 2'li oluşturdu. Galatasaray'da işler farklı, aynı özgürlüğü bulamazsınız. Burada beklenti farklılaşır. Yunus Akgün de o beklentinin karşılığını veremedi. Lige onunla girildi, üst üste 11 oynadı. Barış Alper Yılmaz kadar şans bulamadı deniyor da, aynı gelişimi mi gösterdiler? 

Barış Alper Yılmaz, iyi bir rol oyuncusu oldu, maçına göre görevini yaptı. Yunus Akgün'ü biraz daha topa sahip olduğun anlarda, üretmesi için oynatırsınız. Kapalı savunmaları aşması gerekir. Dar alan çalım becerisi ve şutu var ama bunları göremedik. Haliyle de kenarda bekleyen o oldu. Yapacak bir şey yok. Her çiçek, her toprakta yetişmiyor. Yunus Akgün'ün yetenek havuzunu çok daha geniş düşünürüm. Belki bu anlamda Kerem Aktürkoğlu'nun dahi önünde olabilir ama istikrar ve gelişimden o kadar uzakta ki.

Leicester'ın teklifi de Yunus Akgün'ün potansiyel ve kalitesini gösterir. Umarım bu transfer gerçekleşir ve o da kendini gösterme fırsatını yeniden yakalar. Leicester, Championship'e düşmesine rağmen çok iyi takım ve Premier Lig'e direkt olarak döneceklerdir. Yunus Akgün de o yapı içinde ciddi şans bulup, etkili olur. Potansiyeline dokununabilir diyelim. Orada gelişim göstermesi de, seni küçük düşürmez. Aksine gurur duyarız. Söylediğim gibi, burada olmaz ama orada olur. Bu işler böyledir.

4 yorum:

  1. Okan Hoca Yunus'a çok şans verdi. İyi oyuncu ama Galatasaray seviyesinde daha iyi olan oynar. Barış Alper geçen sezon kritik maçlar iyi oynadı. Yunus aynı performansı veremedi. İngiltere ligi yerine Fransa, İspanya veya Almanya ligi fiziğine daha uygun bence. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir futbolcuya daha ne kadar şans verebilirsin ki?

      Sil
  2. Uhde kaldı, çok katkı verebilirdi tutsa. Kerem/Barış/Yunus üç çok farklı profil yapabildikleri ve yapamadıkları açısından, hocanın elini rahatlatırdi. Zira bu sezon başı bile ısrar etti hoca. Dilerim bahsedilen rakamlar doğrudur ve orada çok başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi ama olmadı işte. Hoca da çok şans verdi. Bazı çiçekler, bazı topraklarda olmuyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir