21 Eylül 2023 Perşembe

55 - 60 arasında hamle yapacağın kesinken, niye o 15 dakika çöpe atılıyor?


Okan Hoca diyor ki, "ilk 45'de işler iyi gidiyordu, o zaman oyuncu değiştir misiniz, hayır". İlk 45 dakikanın bütününde işler iyi değildi. Golü yiyene kadar mükemmeldi, Oyun başlangıç planına bir şey diyemeyiz. Pozisyonlar var ama bitirilemedi. 1-0 olduktan sonra hız biraz düştü, yine pozisyonlar var da, havanı yitirdin. Fiziksel olarak gerileyen de oldu, mental açıdan kopup giden de. Mertens'in düştüğünü gördün, Kerem Aktürkoğlu kaçırdıklarından sonra koptu gitti. Ziyech de 11 için hazır değilmiş.

45'de hamle yaparsın yani, zaten 1-0 geridesin. Rakip daha da kapanırken, ilk 30 dakikadaki görüntüne aldanamazsın. O presi bu dakikalara yayman imkansız. Rakip de daha farklı oynuyor zaten. 55'de hamle yapacağın belli yani. 10 dakikayı niye çöpe atıyorsun? Bunu da ilk kez yapmıyorsun. 55'de oyuncuları çağırdık, o ara gol yedik diyorsun. Gol yemeyi niye bekliyoruz ki? 2-0'dan sonra herkesin beklediği hamleler geldi.

2-0 geriye düştükten sonra, ister istemez mental anlamda düşersin. Oliveira biraz takımı toparladı, Zaha ve Tete ile de takımı ittirmeye çalıştın da, orada da kaos var. Plan dahilinde hareket edildi diyemeyiz. Torreira stopere geçti, Ndombele orta sahaya. 2-0 sonrası en fazla 3-0 geriye düşerdin çünkü. Rakip 10 kişi kaldı neyse ki. Bu bir kalp masajı oldu. Az biraz umutlanıp, kaliten ve yarattığın kaos ile birlikte bu maçı çevirdin.

Torreira'yı stopere çekip, Nelsson'u oyundan almak ve Ndombele'yi orta sahaya yazmak hamle değil, battı balık yan gider demektir. O an çaresizsin, elindeki tüm ofansif oyuncuları bir arada kullanmaya çalışıyorsun. Hala eksik oyuncularımız var. Çok iyi, iddialı futbolcularımız var da, şu gün itibarıyla hazır olmayanları görmek kötü. Kopenhag'ı yenmek için bu oyuncular transfer ediliyor ama tam randıman alamıyoruz. Hoca da bundan şikayetçi ama böyle bir kadro kurmak için de o riski alıyorsun işte.

11 yorum:

  1. 1 ay sonra bu takım daha iyi olacak. Geçen sene de böyle olmuştu. Okan Hoca'ya yapacağım tek eleştri maçlarda yaptığı geç müdaheleler. Hepimizin bir türlü içine sindiremediği şeyse, neden Kerem, Martens, Nelson daha hazır haldeler de oynamasını istediğimiz adamlar değiller? Gelecek sene 2-3 transfer istiyorum. Artık transfer odaklı işleri lütfen bırakalım. Oyuna odaklanalım. Bayern münih neden sezon başın hazır oluyor da biz olamıyoruz? Sezonun en kritik maçında takımın yarısı bile değil 2/3'ü hazır değil. Çoğu fit değil bir kısmı mental olarak yok. Bazılarının yıllardır süren maç eksiklikleri var. Böyle sezona başlanmaz. Başlanırsa böyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa zamanda daha iyi olacağını bekliyorum. Kopenhag maçının ilk 30 dakikası, 60 dakikalara yayılacak.

      Sil
  2. Geçen sezon Beşiktaş maçında da aynısını yaptı hoca. 2. Yarının başında gol geliyorum dedi sonra gol yedikten ve 2-1 olduktan sonra değişiklikler yaptı. Bu konuda takıntısı var galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece bjk maçı değil, her maçta geç değişikliği geç yapıyor. ve bu durum artık kabak tadı vermeye başladı.

      Sil
    2. Her maçta değil, bazı maçlarda..

      Sil
    3. Yok her maçta yapıyor. Yemin etmiş 60 dan önce oyuncu değiştirmemeye.

      Sil
  3. nelson formsuz..her futbolcuda olabilir,kızacağa çekip sanchez oynatılabilir..ndombele evet biraz kondisyonu eksik,kilo fazlası da var ancak bazı oyuncular koşup oynayarak kondisyon kazanır..bu adamın biraz yorulmaya ihtiyacı var..barış ve bakambu da fazlasıyla dinlenik,sür işte bunları sahaya..55-60 dakika muhabbetinin bir sebebi de bence bazı oyunculardaki ısrar ve ilk 11deki yanlış tercihler..bir de icardi de olsa futbolcu kısmına yerim %100 garanti diye düşündürmüycen..bakambu gibi yedek oyunculara da takım 2-0geriye bile düşse hoca beni düsünmez,yine oynatmaz diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geniş ve kaliteli kadrolar bu yüzden kuruluyor. Form düşerse, bazısı kenara gelecek. Bu da doğaldır.

      Sil
  4. Okan hoca bildiğinden şaşmıyor. Tek plânı var.
    Oyuna geç müdahale genel teknik direktör hastalığı Lucescu da çok yapardı. Oyun gol geliyorum der hala bekler. Kopanhag, Molde'den kötü oynadı. Kırmızı kart olmasa baski kuramazdik. Başta gol atsaydık maçı rahat alırdık Yenilseydik Şampiyonlar Ligine ilk maçtan veda ederdik. Ders alır mıyız sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınır ders, niye alınmıyor..

      Sil
    2. Biz de onu merak ediyoruz işte. Niye alınmıyor da hala böyle şeyler yapıyor bu adam?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir