21 Eylül 2023 Perşembe

Yakın geçmişi unutmayın, etiket sevdasıyla yanıp tutuşmayın


Eleştiri ile linç işini birbirinden ayıralım. Eleştiri olacak. Herkes eleştirilir, bu da doğaldır. O gün kötü oynayabilirsin. Dünya'nın en iyi ya da istikrarlı futbolcusu dahi gün gelir düşer, kötü oynar. Kerem Aktürkoğlu da Kopenhag maçında kötü günlerinden birini yaşadı. İlk Şampiyonlar Ligi maçı da, ilk Avrupa maçı değil. Avrupa Ligi'nde yer aldığımız grubu hatırlayın. Ya da Barcelona deplasmanına çıkmadı mı? O takımlar da Şampiyonlar Ligi kalitesinde. Hava ve ambiyans başka da, kötü günündeydi işte. Olabilir bu da. Doğal olarak da eleştirilir.

Linç işi ise başka. O konuda saçmalanıyor. Tribünden tepkiler de yanlış, sosyal medyada yazılanlar da. Futbolcu değil diyen var, hep de vardı. Türlü türlü yerlerden vurmaya çalışan da. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray forması giydiği günden bu yana takımın en iyilerinden biri. En de istikrarlılarından. Gol ve asist rakamı ortada, sana verdiklerini konuşmayalım bile. Takım düşmemeye oynarken de o ayaktaydı, şampiyon olurken de. 4 yıl önce Erzincan'dan, alt liglerden kopan gelen bu adam, Şampiyonlar Ligi sahnesinde şu an.

Kötü bir günüydü, normalde atacağı golleri kaçırdı. Bitiriciliğiyle överiz, bu sefer olmadı. Direğe vurdu, birinde üstten aut. Bunları normalde gol yapar. Samsunspor maçında attıkları daha zor pozisyonlar. Atabileceğini bildiğimiz için üzüldük zaten. Asıl hatalı o değil ama. 45'de bu değişikliği yapabilirsin. Yapsan, bu tepki de olmayacak. Taraftarın homurdanacağı, tepki göstereceği açık. Göstermemeli de, olacakları biliyordun işte. Niye değişiklik için 60'ı bekliyorsun. 45'de yap hamleni. Kimler kimler kenara geliyor, herkes gelir.

Kerem Aktürkoğlu'nu 45'de kenara alsan onu kaybetmiş olmazsın. Olabilir bu, herkesin kötü günü vardır. Geçen maç da Tete çıktı 45'de, kaybetmiş mi oldun? Geçen sezon yeri geldi ve Kerem Aktürkoğlu kenara alındı, Barış Alper Yılmaz ile oynuyordun. Ne oldu, Kerem Aktürkoğlu mu kaybedildi? Hamlenin gecilmesi ve hatada ısrar, bu tarz tepkileri körükledi. Bu denli ağır tepki olmamalı. Yakın geçmişi unutmayın, etiket sevdasıyla yanıp tutuşmayın.

13 yorum:

  1. Flavius Lulianus
    Kerem Aktürkoğlu takımın lider oyuncularından birisi, Mertens te öyle, ama bu her maç 90 dk oynamalarını gerektirmiyor. Kerem/Ziyech -Zaha/Tete değişikliğini elestirenler var, ama sonuc ortada. Topu daha fazla ayağımızda tutmamız ve oyunu genişletmemiz gerekiyordu, bunu başardık ve goller geldi. Kaldı ki taratarın büyük çoğunluğu ikinci yarıya böyle başlanması gerektiğini düşünüyor, ama bunun olmayacağını da biliyordu. Maç başındaki baskılı oyun çok güzeldi, ama 90 dk böyle oynayamayacağımız ve bu baskıdan gol çıkartamazsak ibrenin rakibe döneceği de hepimizin bildiği bir şeydi, 10 yıl önceki Kopenhag maçı da benzerdi, orada ilk yarıda baskıdan 3 gol çıkartmış, ikinci yarıda oyunu rakibe vermistik, ki o Kopenhag yetenek açısından daha mütevazi bir takımdı (jorgensen, Delaney gibi iyi oyuncuları da vardı ama kıyas açısından bizde o mevkilerde Melo, Sneijder, Drogba vardı, bugün Grabara ve Achouri gibi ilk 11 imize direkt girecek oyuncuları var). Yani biz şampiyonlar ligine ilk kez katılan tecrübesiz bir takım değiliz, bu senaryoyu hepimiz tahmin ettik, değişiklikler erken gelmeliydi.

    BAY değişikliği İcardiyi rahatlatmak ve rakibi iyice geriye yaslamak için yapılmış olabilir, ama ndombeleye biraz güvensek oyuna onu sokardık, ya da ben öyle yapardım. Nellsson/Ndombele değişikliği ile Torreira geriye çekildiği için orta saha üstünlüğünü almada bu değişikliğin katkısı olmadı. Bence Ndombeleyi her maç oynatıp zorlamalıyız, devre arasına kadar sonuç alamazsak ta oraya başka bir oyuncu getirmeliyiz. Ligde puan kaybına yol açsa bile geçen seneki ezberi değiştirip 4-3-3 te ısrar etmeliyiz. Ve tabii artık kadroyu rotasyonlu kullanmamız gerekiyor, eğer avrupada başarı iddiasında samimiysek biraz risk alabilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form düşüklükleri olur, bazen bitiremezsin. Tek maçtan bu öfkeyi anlamıyorum. 2 seneye bakın, neler yapmış bu adam. Yarın da yapacaktır. Herkesin düşüşleri, çıkışları olacak.

      Sil
  2. Kerem Aktürkoğlu, gol aksiyonlarının dışında maalesef çok eksik. İlerde Kerem varken topun bizde kalması, sete yerleşmek çok zor. Top kontrolü, top sürme, topa sahip olma, pas verme bir sürü açıdan yetersiz değil hala çok yetersiz. Elimde istatistik yok ama olsaydı herhalde takımın en çok top kaybı yapan oyuncusunun Kerem olduğunu söylerdim. Çok denediği sorumluluk aldığı için hata da yapıyor denebilir doğrudur ama Galatasaray gibi bir takımın forvetinde oynayan bir oyuncunun bu kadar top kaybı ve pas hatası yapma hakkı yoktur. İstediği kadar gol atsın. Bu benim düşüncem. Etiket sevdam yok. Kerem'e karşı özel bir nefretim de yok. Eleştiriyorum. bu haliyle istediği kadar gol atsın Kerem'i ilk 11'de görmek istemiyorum. Hele de elimizde artık dünya çapında bir alternatifi varken ben futbolsever olarak Zaha'yı izlemek istiyorum. Bir nefretim varsa o da yerli kuralı denilen adice, alçakça dayatılan kurala var! Mecbur olduğumuz için bazı oyuncuları oynatmak zorunda olmak çok kötü! Okan Hoca'nın devrede Kerem'i alamamasının başlıca sebebi de budur. Kerem'e ligde mecbur olduğu için sonuna kadar ona şans vermek için maçı kaybetme pahasına zorluyor maalesef. Kerem'in iyi olmasının da tek yolu gol atmak. Çünkü gol atmadığı zaman aldığı tüm topları sağına soluna bakmadan hep İcardi'ye gönderme telaşında. Gol dışında devamlı basit top kayıpları, basit pas hataları yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda Zaha, sağda Ziyech ilk 11 oynadığı maçlarda da Kerem veya Tete orta sahada ofansif 8 numara gibi bir rol üstlenebilir şampiyonlar liginde. Ligde de yerli kuralını aşmak için maçlık çözümler bulmak zor değil, sayıca az olsa da çok kaliteli bi yerli rotasyonu var. Kaan ve Halil bu sene oynadıkları maçlarda kritik katkı verdiler, BAY ciddi süre buluyor, Kazımcan'ın potansiyelini biliyoruz, Eyüp Aydın da geldi, dönem dönem Günay da süre bulacak. Zaten Ocak ayında kuralda değişiklik olabileceği de konuşuluyor. Galatasaray bu konuda rahat. Kerem önemli bir silah olduğu için süre buluyor, yoksa Yunus ve Berkan nasıl gözden çıkarıldıysa Kerem de çıkarılırdı, torpili yok sonuçta. Hücumda merkezi delebilen, topsuz koşularıyla forveti destekleyen, topla hızlı alan kat eden, rakip savunmanın dengesini bozan oyuncumuz o olduğu için süre buluyor. Ama maça göre veya maçın belirli bölümlerinde farklı önceliklerimiz olabilir, o zaman topu kaybetmeyen, savunmada adamını kaçırmayan, bekine pozisyon yaratan vb ihtiyacını giderecek başka bir oyuncu oynatılır, kadro buna uygun. Okan Buruk'un sınavı bu olacak, yani bu sene kadroyu ilk 11 ve yedekler olarak değerlendirmek kriz çıkartır, en azından 16 kişilik üst düzey bir oyuncu grubu var. Tete, Ndombele, Oliveira, Zaha, Sanchez gibi isimleri bazı maçlarda oynamasalarda takımın yıldızı olduklarına ikna etmek gerekiyor, bunun içinde İcardi ve Muslera da dahil olma şartıyla rotasyonu iyi ayarlamak gerekiyor. Jesus'un yaşadığı sıkıntıların başında bu yatıyordu geçen sene.

      Sil
    2. Eksik olan adam, Icardi ile bu uyumu sağlamaz. Gayet gelişen bir oyun aklı var, bunu da yansıtıyor. Bu maç kötü oynamış olabilir, herkesin düşüşleri olacaktır. Bunlar ağır söylemler.

      Sil
  3. Şampiyonlar liginde ilk maçıydı sanırım Kerem'in bu yüzden biraz heyecan yapmış olabilir pozisyonlarda yoksa normalde atacağı gollerdi onlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecan yapmamalı, ilk kez Avrupa maçı oynamıyor. Barcelona deplasmanı oynadı bu çocuk :)

      Sil
  4. bizim z kuşağı taraftar futboldan anlamıyor. saldım artık. sen ben gibi y kuşağı olanlarla yorumları arasında dağlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabırsız, hazımsız, etikete aşık, marka düşkünü bir kitle var maalesef..

      Sil
  5. Maalesef tek maç ile eleştiri moda oldu. Kerem büyük değerdir. Dünkü maçta 1 gol bulsak maç 3-4 olurdu. Büyük talihsizlik yaşadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 golü bulsa şu an başka şeyler konuşurduk.

      Sil
  6. Yahu ben anlamıyorum kerem gibi yerli yıldız futbolcu kolay bulunmuyor rakibimiz cengiz için 15 milyon euro ödedi sabretmek değer bilmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Muadili diye düşündüler, 15 milyon avro verdiler..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir