15 Eylül 2023 Cuma

Bu da demek oluyor ki, Samsunspor karşısında da maç kadrosunda olacak


Uzun yol kat etti, ayağının tozuyla da idmana çıktı. Bu da demek oluyor ki, Samsunspor karşısında da maç kadrosunda olacak. Hazır olan futbolcuyu transfer etmenin keyfini yaşayacağız. Kamp görmüş, maçlar oynamış, fizik olarak iyi durumda. Tek meselesi "uyum", onun için de zaman gerekiyor. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı gibi oturmuş bir stoper tandemi var. Oraya farklılık getirmek, yer yer de kalite katmak adına bu yatırım yapıldı. Davinson Sanchez, tüm transferlerimiz arasında en büyük bonservis ödenen isimlerden biri. Bu sezona bakınca, Icardi sonrasında o geliyor. Beklentiyi gösterir bu durum. Yedek kalmaya gelmedi, formayı mutlaka alacak. Nelsson'un potansiyeline ve kalitesine inanıyor olsam da, Şampiyonlar Ligi seviyesinde sırıtma durumu var. Ön eleme maçlarında beni biraz korkuttu. Galatasaray'ın oyunu da stoperlerinden biraz daha hız, geriden oyun kurabilme, orta sahada baskı istiyor. Nelsson, maalesef ağır bir stoper. Davinson Sanchez ise bahsettiğim tüm özelliklere sahip. Nelsson hakkında bu noksanları geçen sezon da söylüyordum. Belki ilk aşamada değil de, bir noktada formayı Davinson Sanchez alacak. Şöyle bir opsiyon da var, 3'lü savunma ihtimali ortaya çıktı. 3 stoperin de bu kurguya uyuyor. Hayırlı olsun diyelim tekrardan. Önemli bir transferdi. Şampiyonlar Ligi'ne, stoper için net alternatif üretemeden girmek sakıncalı olurdu.

4 yorum:

  1. Bu transfer Nelsson 'un devre arasında gitmesi planından dolayı yapıldı büyük ihtimal.Nelsson çok iyi stoper.Ama Sanchez de hızı ile farklı bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Nelsson gidici gibi Ocak ayında.

      Sil
  2. Ben asıl şampiyonlar liginde nelson ligde davinson fark yaratır. Nelson inanılmaz pozisyon bilgisine sahip gerçekten çok iyi ve çok konsantre bir stoper. Davinson daha hızlı ayağı daha iyi ligde rakibin sahasına oyunu yukdığımız çoğu maç en iyi alternatif olur ama şampiyonlar ligi için en değerli stoper kesinlikle nelson.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada baskı yapamamak, ağır olmak biraz problem. Elbette değerli savunmacı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir