24 Eylül 2023 Pazar

Çünkü lider, bu takım onun ve kaptanlardan biri


İlk 11'de sahaya çıktığı son 12 Süper Lig maçında da gol atmış. Bu sezon toplamda 9. maçı, 8 gol 1 asist. Süper Lig'de 4 maçta 5 gol. Ne kadar hazır değil denilse de, bu adam her türlü masada. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinin en kritik anında da sahnede, ligde de. Maç seçmeden, sürekli aynı odakla. Değerli olan da bu zaten. Falcao'yu ya da van Persie'yi hatırlayın. Sakatlıktan kafayı kaldıramadıkları gibi, çok da maç seçerler, bazı deplasmanlara gitmezlerdi bile. 

Icardi aidiyetini kimseyle kıyaslamayacağım. Kopenhag karşısında fizik olarak çok zorlansa da, yalnız kalması, kimsenin ona yakın oynamaması da faktördü. Icardi salt bir golcü değil, oyun içinde de var bu adam. Rakip ceza sahasına yakın beslenemediği an, kendini orta sahaya atar ve oyun kurulumuna geçer. Başakşehir karşısında da bunu yaptı. Gol atmaktan öte, ana odağı takımı oynatmaktı gibi. Oyuna katkısı büyük. Özellikle de 2. yarıda arkadaşlarını müthiş besledi diye düşünüyorum. 

Ona yakın oynayan her hücumcu istisnasız büyür. Tete de, Ziyech de, Zaha da o uyumu sağlayacak. Zaten o dakika durdurulamaz bir takım olacaksın. Bu hücumcularla oynayacağın setleri düşünemiyorum bile. Bireysel kalite üst düzey. Icardi, aynı zamanda lider de. Zaha'nın kaçırdığı golden sonra onun yanına gidişi ve girdikleri diyalog. Büyük profiller bunlar, idare etmesi kolay isimler değil. Geçen sezon Icardi'yi idare ettik ve kazandık. Bu sezon da Icardi'nin yeni arkadaşlarını idare edişini izleyeceğiz. 

Çünkü lider, bu takım onun ve kaptanlardan biri. Icardi'nin takımıyız derken ki kasıt sadece onun futbolu değil. Inter'de de çok genç yaşlarda kaptandı. Kaptanlığı da sadece takımın yıldızı olmasıyla alakalı değildi. Bu arada, tam kıvama geliyordu ki, Gaziantep FK karşısında kart dahi verilmeyen pozisyondaki sakatlığın kurbanı oldu. Milli Takım arasını boş geçince, hazır olması süre aldı. Zaman geçtikçe daha iyi duruma geliyor. O arayı boş geçmese, şu an tam olarak hazırdı.

Başakşehir stoperleri, Icardi'yi fizik olarak ezemedi. Icardi de orta sahaya yaklaştıkça, alanı çok boşalttı ve orayı doldurduk. Maalesef tercihlerimiz hatalıydı. Icardi'ye yaklaşıyorsun, bir anda topuğuyla seni pozisyona sokabiliyor. Icardi'ye atılan uzun toplarda sekenleri de topladık. Bu da değerli bir nokta. Orta sahan hücumu zorlarken, bu topları almış oluyorsun. Hepsi zincirleme bir etki diyelim. Beslenemediği bir maçta dahi, oyuna bu derece katkı verebiliyorsun.

4 yorum:

  1. İcardi için söylenebilecek tek birşey yok. Oynuyor, oynatıyor. Motive ediyor. Sorunlu diye aldığımız adamın bu olması enteresan hakikatten adam dünyanın en iyi yerlerinde olabilecek seviyede. Benzema’nın 29 yaşında buralara düştüğünü düşünelim abartı değil aynı şey. Dzeko gibi futbolcuyu bile 38 yaşında anca buralara yolu düşerken. Bu adamın buralarda olması nasıl birşey ancak anlayabiliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Başakşehirli küçük çocukların gösterdiği hayranlık herşeyi anlatıyor. Bir nesli daha gsli yapacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir