29 Eylül 2023 Cuma

Galatasaray'da devam etse, Mertens yerine 2. forvet gibi oynamasını bekliyordum


Zaniolo, Aston Villa'ya transferi sonrası ilk kez konuştu sanırım. Galatasaray ve Aston Villa'ya transfer süreçlerini anlatmış. Galatasaray adına büyük bir fırsattı ve bu kullanıldı. İstediğimizi tam anlamıyla elde edemedik desek de, Aston Villa dönemi bizi tatmin edebilir. Oturmuş, sistemi güçlü ve kazanan bir takıma geldi. Adınız Zaniolo olsa da, bu takıma girmek kolay değildi. Yeni sezon için umutlanırken de, araya Monchi girdi ve tam anlamıyla olmasa da istediğini aldı. 

Premier Lig ihtimal olunca, futbolcunun ilgisi değişiyor. Aston Villa da çok iyi bir takım. Kal denilse yine kalırdı, sorun da etmezdi. Geçen sezon yedek beklemiş olsa da, Galatasaray'dan çok iyi bahsediyor. "Türkiye'ye başka bir kültüre, başka bir kıtaya, tamamen başka bir hayata gittim. Hem insani açıdan hem de futbol açısından beni çok geliştirdi diyebilirim Galatasaray için. "Florya'nın suyu dedikleri de bu.

Zaniolo için söylediğim şu. Messi gibi değil de, Cristiano Ronaldo gibi oynamak zorunda. Müthiş bir fiziği var. Çok güçlü, bu fiziğe rağmen hızlı, hareketli, hatta kıvrak. Topla ilişkini en alt düzeyde tut, bitirme anlarında var ol. Gir sık sık rakip ceza sahası içine, kanattan "forvet" edasıyla destek ol. O ise ısrarla topla oynamayı, birkaç rakip arasına girerek "çalımla" çıkmayı deniyor. Alanı bulsa sorun yok da, kapanan takımlara karşı bu sorunu bizde de yaşadı.

Geçen bir pozisyonu vardı. Orta sahaya yakın, sırtı dönük topu aldı ve mükemmel döndü. Rakibi sırtına aldığı an geçmiş olsun zaten, Zaniolo'yu durduramazsın. Müthiş döndü, biraz topu sürdü ve çok uzaktan füzeyi yolladı. Direkten dönen topu da arkadaşı tamamladı. Bunları yapmalı yani. Hatta keşke kanatta değil de, direkt forvet gibi oynasa. Müthiş bir 2. forvet olabilir. Galatasaray'da devam etse, Mertens yerine 2. forvet gibi oynamasını bekliyordum.

5 yorum:

  1. bir bunu göndermek bir de szymanskiyi almamak erden timurun bu yazki hatalarıydı..bunu kabul edelim..diğer hareketleri güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Szymansky'i Feyenord almadı opsiyon olmasına rağmen. Zor maçlarda izlemek gerek kendisini. Ligimizde kalitesi maalesef düşük ve ligde birkaç takım dışında iyi takım yok. Szymanky'i derbi maçlarında izleyelim.

      Sil
    2. Alabilirdik gerçekten. Yıllık maaşı yüksek geldi, o konuda da bir şey diyemem. Politika buydu demek. Zaniolo'nun bu şartlarda gidişine yanlış demem ama.

      Sil
  2. Bizim oyun sistemimizde sıkıntı yaşıyordu. Kapalı savunmaları karşı sorun yaşıyor ve Aston Villa'da iyi performans gösteriyor.Umarım daha iyi performansı gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda yer verdim. Ronaldo gibi oynayacağına, Messi gibi oynamaya çalışması onun en büyük hatasıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir