5 Eylül 2023 Salı

İyi futbolcular peşindeysen, belli maliyeti göze alacaksın


Hem iddialı oyuncular olsun, hem maliyetleri düşük olsun. Böyle bir dünya yok. İyi futbolcular peşindeysen, belli maliyeti göze alacaksın. Özellikle de kaliteyi arttırma noktasında. Ramos için çabaladın mesela, çok uzun zaman harcadın. 2 yıllık maliyeti çok yüksek olacaktı ama belli performansın ardından geri dönüş alamayacaktın. Davinson Sanchez ise öyle değil. 27 yaşında futbolcu ve stoper olması itibarıyla da önünde uzun yılları var. Sözleşmesi de buna göre yapıldı zaten. Ramos ve Davinson Sanchez isteklerinin temelinde de, Nelsson yerine 1. stoper düşünüldükleri yatıyor. Nelsson'un ağır oluşu, ön alandaki baskıda sıkıntı yaşaması ve topla ilişkisinin o kadar üst düzeyde olmaması, Okan Hoca adına sorundu. Bunu da yer yer dile getirdi. Nelsson müthiş bir stoper de, Şampiyonlar Ligi adına seviye yükselince belli defolar ön plana çıkmaya başlamıştı. Bunu düşünerek, mevcut oyun tarzına daha yatkın bir stoper düşünüldü. O da kaliteli bir hamle olsun istendi. Davinson Sanchez belli oranda düşüş yaşasa da, Premier Lig adına iyi bir stoperdi. Tottenham'da uzun yılları var, oraya gittiği bonservis de ortada. 9.5 milyon avro'luk bonservis "rakam" olarak belki yüksek, bu kalite için ise uygun. 3.2 milyon avro'luk yıllık ücret de eleştirilmiş. Nedeni de mevcut stoperlerine oranla rakamının yüksek oluşu. Üst düzey profil olması ve Tottehham'da da aynı rakamı alması buna sebep. Belli sözleşme revizeleri mutlaka gelecektir. Nelsson'la ise Ocak ayında yollar ayrılır diye düşünüyorum. 3'lü savunma ihtimali de doğdu bu arada. Çok kullanılacağını düşünmesem de.

10 yorum:

  1. Bence hoca takımı daha kompakt tutabilmek için hızlı hamleli bir stoper istedi. Ben maliyetini de kaliteye göre eleştirmem, yalnız şu da var, maaş yükümüz çok arttı. Yüksek maaş alan çok oyuncu var, Berkan gibi Kerem gibi az maaşla katkısını veren oyuncu ise çok az kaldı, Avrupa'da başarı gelirse bunlar tolere edilir, düşünmek istemiyorum ama Avrupa ve ligde kötü sonuçlar alırsak çıkamadigimiz kontratlarin altında kalabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un bu eksikliğini sıklıkla dile getirdi. Onun tedirginliği ve ağır oluşu yüzünden bazen çok fazla geçiş yiyoruz.

      Sil
  2. Nelsson ocak ayında gider. Umarım piyasası çok düşmez. Sanchez tam bizim stoper. Hücum futbol oynayan takımlarda çok iş yapar.

    YanıtlaSil
  3. nelson yerine emil breivik çekilsin ocakta,hazır norvecte sezon bitecekken,kış ortası gelirse uyum sorunu da yaşamaz.adamı unutamıyorum bir türlü,özellikle rams parkta boey ve nelsonun arasından topla süzülüşünü..

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar bu adamlar üzerinden çok eleştiri var. Ndombele özelinde hele uçuk kaçık şeyler yazılıyor. Sneijder geldiğinde yürümeye hali yoktu hatırlayalım çok uzak tarih değil. Kendine geldi toparlandı neler oldu gördük. Davinson için yapılacak yorum da bir tık iyisi R. Madrid de oynuyor. Yani bir arkadaş yorumlarda Gedson demiş güzel de demiş. Gedson bu adamların geldiği takımda kadroya giremezken bu adamlar oranın as oyuncusuydu. Sen şurada Icardiyi topladın bu gün Madrid de böyle forvet yok. Ndombele şu haliyle rahatlıkla oynar. Biraz da kımıldanırsa bir transfer daha yapacaktır. Italyanın şampiyon takımından geldi adam. Aynı ligin yedek forvetini de Fener aldı. Üstelik şampiyon dahi olamadılar. Objektif olmak lazım biraz. Her iki oyuncu da güzel şartlarda transfer edildi. Hem gelecek adına son kontrat oyuncuları değiller hemde mevcut halleri ile bize uzun yıllar hizmet edebilirler. Böyle bakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İddialı ve büyük isimler bunlar. Yaş olarak da erken geldiler. Hazır olacaklardır mutlaka. Ndombele'nin geçen sezonu kötü değildi bence. Rolü gereği kısıtlı süre aldı gibi görülse de, 40 maç Napoli gibi bir takımda az değil.

      Sil
  5. (Emre)
    Ben cok basarili buluyorum bu hamleleri. Vecino haber oldugunda elestirdiysem simdi de øvmem lazim. Kalitemiz yukseldi geri dønusu de var. Iyi hamle. Gerekliydi bøyle bir isim. Nelsson'u keske satsaydik ama. 25'de havaya girip cok israr ettik. 16-18'e evet denilmeliydi. Simdi mutsuz olacak, degeri daha da dusecek. Biz Fener gibi dogru durust oyamayan Szalai'yi iyi paraya satiklari gibi yapamiyoruz , becereksiziz. Nelsson'dan hayal artik o rakamlar. Øverek basladigim yorumu yine elestirerek bitirdik. Hadi hayirlisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un bu dönem satılması bence de avantaj olacaktı.. Şu an değerli düşecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir