5 Eylül 2023 Salı

Şansı şu, bu sefer doğru adreste


Ndombele'nin bir röportajına denk geldim. "Dip çok karanlık ve tekrar dibe vurma ihtimali çok korkutucu" diyor. Mental anlamda bir boşluk hissettiği kesin. İlgi görmek, el üstünde tutulmak, yeniden yükselmek istiyor. Lyon ve Napoli'de kiralık olarak geçirdiği sezonlar da onun için yeni bir başlangıç ihtimaliydi. Galatasaray da öyle olacak. Şansı şu, bu sefer doğru adreste. Florya'nın suyu ona da iyi gelecektir. Ndombele de ayağa kalktığı an, 15 milyon avro'luk satın alma opsiyonu bedava olacak. İyi bir Icardi'yi nasıl hayal edemezken, Ndombele için de bu geçerli. Görüp görebileceğin en 2 yönlü, en dripling özelliğiyle yaşayan orta saha olacak. Kira bedeli yok, maaşı bence bu kaliteye uygun. Tutarsa opsiyonu kullan, tutmazsa vazgeç. İşin kumar boyutu da bence düşük. Ndombele'nin performansı, Galatasaray'ın sezon içindeki kaderini tayin edecek. Burası da net. Ndombele ve Ziyech gibi isimleri de yükseltmeyi deneyeceğiz. Geçmişte bu konuda başarımız çok, yine başarırız diye düşünüyorum. Futbolcu da oyun tarzı olarak tam olarak ihtiyacını gideriyor. Orta sahanda bu tarzda bir isim yoktu ve kapanan rakipleri açma noktasında zorlanma nedenlerinden biri de bu. Dikine çıkarak delemiyorsun, pas yolları kapanıyor. Sete yerleşmen de bir şey ifade etmeyebiliyordu. Bu tarz dikine iyi çıkan, rakip eksilten futbolcularla birlikte elin o tarz rakiplere karşı güçlü. Aynı zamanda geçiş oyununda da varlar. Tete, Zaha gibi isimlerin tercihi de biraz bundan. Oyun yapısı değişiyor derken ki kasıt bu.

10 yorum:

  1. Yani Galatasaray şimdi daha hızlı paslarla rakip kaleye giden bir oyun mu hedefliyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyununa bir de dripling ekledi, opsiyondur bu.

      Sil
  2. Bu arkadaşın kanatta oynayan tarzı bile çok değerliyken ki bolca da vardır. Ortasaha göbeğinde bu kadar delici driplingci top taşıyan 8 numara bakın aşırı değerli tam ligimiz topçusu kapalı savunmaları deler dengesini bozar kart aldırır çokça gol yada asist yapar asıl en önemlisi pres furboluna destek sağlar. Seneye opsiyonunu kullanacağımızı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye bile neler yapıyor bu ligde. Orta sahada bu tarzın değeri çok yüksek.

      Sil
  3. 4-3-3 deniyor ama 4-4-1-1 oynasak daha iyi..klasik savunma dörtllüsü önünde baklava dilimi 4lü orta saha yani.. savunmanın önünde 6 numara torreira ve onun önünde ndombele ve oliveira çift 8 numara olarak onun önünde 10 numara olarak kerem veya ziyech,forvet arkası mertens veya zaha ve forvette icardi..bence sağ bekte boey ve sol bekte angelino varken sağ acık ve sol açıga gerek yok..derbi dışındaki iç saha lig maçlarında ise bekleri açık yaparsın tete ve keremi kullanırsın o zamanda..bu sene ligde 4 büyükler ve adana ve biraz da alanya dışındaki takımlar o kadar zayıfki onlara karşı iç sahada bek oynatmaya bile gerek yok..2 yersen 4 atarsın,3 yersen 6 atarsın..hesap bu olmali..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 3 3, Ndombele icin özgürlük demek. Ona da bu sağlanmazda sorun. Merkezde rahat etmeli ki, tam anlamıyla dripling için odaklansın.

      Sil
  4. Falvius Lulianus:)
    Tanguy (Eyüp)-Torreira-Oliveira (Kerem) çok güzel bir rotasyon, çünkü mevcut üç ikili kombinasyonda da iş yapar, dolayısıyla Tor'u da dinlendirme ve yedekleme şansı yaratmış oluyoruz. Opsiyonlu kiralık olması da önemli, her türlü katkı alırız, üstelik riske girmeden. 4-2-3-1 e devam edebileceğimiz gibi, 4-3-3 te oynayabileceğiz, bu durumda 4-3-3'ün sağında ofansif 8 olarak Sergio veya Kerem'i kullanabileceğimiz gibi Tete'yi de düşünebiliriz (Morutan için düşündüğümüz gibi), bu da nicelik olarak rotasyona derinlik katacaktır, benzer örneği 4-2-3-1 de Halil için de verebiliriz, tabii Halil de belki Tete gibi 4-3-3 iç oyuncusu olarak düşünülebilir belki, yeterince hareketli değil gibi gözükse de bu yönü belki gelişebilir. Bu sayısal derinlik ligde bizim için çok değerli olacak, deplasmandaki Bayern maçından iki gün önce oynanacak olan BJK derbisi gibi, ki onlara verilecek bir mesajımız olmalı sahada.. Tor mesela belki bjk maçında dinlendirilir, Tanguy-Sergio-Halil merkezi yaparız, Bayerne karşı Tor-Kerem-Tete ile başlarız gibi, hem sayısal hem nitel yeterliliği göstermek için tamamen farazi olarak yazıyorum. Benzer durum savunma rotasyonu için de geçerli, Kaan'ı Apo ile de Nellsson ile de etkili kullanamadık ama Davinson-Kaan ikilisinin kağıt üzerinde birbirlerini iyi tamamlayacağını düşünüyorum, tıpkı milli takımdaki Kaan-Merih uyumu gibi.. Bence müthiş bir planlama, iyi ki Amrabat gelmedi diyorum, zira o zaman Oliveira noşa çıkacaktı ve bu sorun yaratacaktı, tabii bence. Bir noktada su; kadro dağılımı çok ideal, hiçbir bölgede kalabalık yok, her mevkii için en az iki alternatif var (sağ bek hariç-şimdilik). 22 kişilik avrupa listesi de oldukça dengeli bence, altyapıdan oyumuz olmamasının eksikliğini hissedeceğimizi düşünmüyorum, eksik olan sağ bek alternatifi için Kaan ve BAY ı düşünebiliriz rahatlıkla. Bu kadro ile üçlü savunma dizilişleri de denenebilir maç içerisinde, ama ana planın bu olduğunu düşünmüyorum, bence en uygun diziliş 4-3-3, 4-2-3-1 i de daha da güçlenmiş olarak oynamaya devam edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele driplingci, Kerem Demirbay 'in da rakip ceza sahası içi koşuları ve oradaki varlığı beni umutlandırdı. 4 3 3'e uyuyor bu format.

      Sil
  5. 2 senedir yapılan transferler arasında beni en çok etkileyen oyunculardan biri. Kendini bulur ise, yanındaki oyuncunun ismi ne olursa olsun seviyesi yükselir. Tek ihtiyacı defans hattının topu hızlandırması. Mertens in yaş sorununu bile ortadan kaldırabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir