1 Ekim 2023 Pazar

Angelino eleştirilirken, zaha ile birlikte oynasınlar da görelim deniliyordu


Angelino adına sezonun en iyi maçı. İlk kez Zaha ile birlikte 11'de yer aldılar ve bu da bir süredir bekleniyordu. Angelino eleştirilirken, Zaha ile birlikte oynasınlar da görelim deniliyordu. Angelino ve Zaha, 2 büyük futbol aklı. Sol kanatta bu isimleri kullandığınız dakika, üst düzey bir kaliteden söz ediyorsunuz. Angelino'nun frekansına Zaha daha net uyacaktı. Önünde Zaha oynarken, hücum tarafında çok daha doğru noktalarda topla buluşan bir Angelino izledik.

Beraberinde de nihayet iyi orta kalitesini gördük. Icardi haricinde herkese gelse de o top, çok kötü vuruşlar geldi. O top Icardi ile buluştuğu dakika, asistleri de konuşacağız. Angelino / Zaha sol kanatta oturacak, Kerem Aktürkoğlu'nun da forvetin arkasındaki gelişimini bekleyeceğiz. Onun da bu yeni pozisyonunda zorlanması doğaldı. Oyun kurucu gibi değil de, 2. bir 9 numara gibi oynayacak. Icardi'ye yakın oynaması, tabelasını yüksek tutacak.

Zaha'nın savunma katkısı da üst düzey bu arada. İstanbulspor karşısında da bunu görmüştük. Hatta bu konuda Kerem Aktürkoğlu'nun da önünde. Çok fazla geriye geliyor, fiziği de çok güçlü olduğu için girdiği mücadeleyi kazanıyor. Hava toplarında, müdahalelerde daha etkili. Savunma tarafında nefes alan Angelino da, çok daha iyi bir hücum performansı gösteriyor. Angelino'nun sık sık orta sahanın merkezine de geldiğini gördük. Bu da sahipsiz topları kazanmanda artı. Teknik kalitesi yüksek beklerin, bu şekilde kullanıldığını çok görürüz. Angelino'nun değeri de bu noktada.

Zaha'nın da ihtiyacı oynamak. Bekleyerek değil, oynadıkça açılacak. Fizik kalitesi her geçen zaman yükseliyor. Nwakaeme'nin damga vurduğu bir lig burası. Zaha ile benzer tarzda ama kalite olarak çok daha gerideydi. Zaha da Premier Lig kalitesi, üstelik en istikrarlılarından biri. İlk yarıda çok zorladı, gole en yakın isimlerinden biriydi. 2. yarıda kalitesini gösterdi, attığı golde muhteşem vurdu. Muhteşem bir fizik o da, topu ayağından almak imkansız. Bu fiziğin de böylesine seri hareket edişi "kaliteyi" simgeler.

Sağ kanatta Boey'i övüyoruz, yeni sözleşmesi yaşatır diyoruz. Tete ile de iyi bir uyum yakaladılar, oyun içi katkıları yüksek. Sol kanatta da bu etkiyi yakalayınca, durdurulması imkansız bir hücum gücü yakalıyorsun. Lig için yazıyorum tabi. Gerçi Avrupa'da dahi hatırı sayılır bir kalite. Sağ kanat atletizm ve dinamizmi, sol kanat ise yüksek kaliteyi temsil ediyor. Birbirini tamamlayan kanat tarzları diyelim. Bunu da bu sezon ilk kez yaşadık diyebilirim.

10 yorum:

  1. ama kazimcan iyileşince mecburen ona dönülecektir. 3. yerli olarak demirbay ile devam etmemiz mümkün değil. demirbay kötü oyuncu değil ama bu sezonki takımımız için aşırı vasat kalıyor. o yüzden bi noktadan sonra angelino-kazim değişikliği gelecektir. bi ihtimal de muslera-günay değişikliği ama o çok zor. zaten okan hoca kazimcan'a dönmüştü de geçen hafta sakatlık oldu maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönülmez bence, Angelino oturuyor. Ama rotasyonu bol olur. Kazımcan çok değerli.

      Sil
  2. Diri bir Ziyech ile bir de oyun kurucu kanat opsiyonu oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. İki kanatta etkili olabilmek büyük artı yazar. Kerem Aktürkoğlu 2. forvet pozisyonunda etkili olursa durdurulması çok zor bir hücum hattımız olur. Ndombele hazır hale gelirse takım genel olarak tamamladı diyebiliriz. Kerem Demirbay 'da fena oynamıyor bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da bu dönüşümü sağlar ama zamanı var. Hemen katkı bulmak zor, beklemek lazım.

      Sil
  4. Keremin önünde oynayan adamların yıllardır kötü görünmeleri anlaşılıyor biraz biraz. Arkasındaki adamı kullanmayan, hücumda onu düşünmeyen bir futbolcu kerem. Arkasını toplayacak kazımcan gibi boey gibi eleman lazım ona. Kerem önde sağ sol ve 10 numarada oynayabilir her türlü. Alışması lazım ama. Angelinho adına sevindirci haber zaha ile birlikte oynamak. Bindirmeleri görülüyor , defasta biraz daha yardım alınıyor. Halı sahada kendini düşün. Sağdan soldan geliyorsun öndeki adam seni görmüyor dönüp tekrar savunmaya koş. Belli süre sonra isyan edersin.
    Oynaya oynaya takım oturacak halen tam oturmuş diyemeyiz. Oturunca ne olacak onu hiç düşünemiyorum. Henüz sanchez ile abdülkerimden duran topta faydalanamadık. Angelinhonun ortaları girmedi devreye, ndombelenin orta sahayı delip topu taşıması yok halen. Bakalım nasıl ideal bir 11 oluşacak kimler dışarda kalacak.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişim sağlıyor ama, iyi isimler içinde o da büyüyor. Geçen sezon bunu gösterdi. Yine gelişecek, büyüyecek. Bunu görmezden gelemeyiz.

      Sil
  5. Çok enteresan ama bence denenirse 10 numara olacak bir teklifim yorumum var. Sanchez torreria yanında ortasaha oynarsa önlerinde zaha kerem tete(ziyech) en uçta icardi bence istediğimiz ortasaha sertliğine sahip olur. Nelsonada yer açmış olur skoru alınca kerem demirbay kaan ayhan hamleleri ilede skoru tutarız. Şuanda angelinonunda toparlamaya başladığını ve gerçek seviyesini yaklaştığını görüyoruz tek defomuz torreria yanında aavaşan dinamik ortasaha kerem demirbay aslında nispeten yapıyor ama sanchez hem sertliği hem hava hakimiyeti hemde tekniği ile o bölgeyi çok iyi tutar böylece zincirleri salınmış bir torreria bize harika bir 8 numara izletir. Ana oyun planımız olan hücum presi içinde en önemli parçamız olur ani hızlanması ve tackle becerisi ile ilk uygulandığı maç müthiş sonuçlar vereceğini düşünüyorum hatta burak bu konuda bir yazı yazabilirsen eğer hem gündem olur hemde değerli yorumcuların fikirlerinide görmüş oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tam anlamadım bu kadroyu :( Davinson orta saha mı oynuyor, Kerem Aktürkoğlu'nun mevkisi nedir?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir