21 Ekim 2023 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Beşiktaş, bu kadar zor bitmemeliydi


Kafaların Bayern Münih maçında olması ve temponun buna bağlı düşüklüğü doğal. Oyundan öte, kazanmanın önemli olduğu bir gün. Yine de öyle bir ortam oluştu ki fişi çekebilmelisin artık. Rakip Beşiktaş, ne olursa olsun. Futbol da bu kadar laubaliliği kaldırmaz. Maç sonu istatistiklere bakınca, rakip ceza sahası içinde cirit attığımızı görüyoruz. Önde bu kadar oynarken ve rakibi de istediğimiz her an hataya zorlarken, o 2. gol gelmeli. Sonrasında rölantiyle devam eder, Bayern Münih maçına tam anlamıyla odaklanırsın.

İlk 11'e bakınca, tam anlamıyla Bayern Münih maçı provasıydı. Gedson Fernandes'in çıkışları karşısında, Kaan Ayhan ile orada fizikli durayım düşüncesi. Topun sende kalacağı bir maç olacağından, daha net bir 8 numarayla oynanabilirdi de, Ndombele'nin oyuna sonradan girdiğindeki durumu gördükten sonra da bu tercih normal geliyor. Topa hakim oldun, tempoyu da arttırmadan sonuca oynadın. O arada pozisyonlar var, 1-0'ı de bence güzel bir zamanda yakaladık.

Icardi, ciddi anlamda fit. Atmaca gibiydi, Beşiktaş'ın fizikli stoperleri arasında mücadelede de ayakta kaldı. Asıl farkı ise aklıyla ortaya koydu. Rakip yarı sahada baskıyı yap, kaleciye dönsünler ve araya Icardi girsin. Sık sık yaptık bunu ve hepsi pozisyondu. Mert Günok'u da bu şekilde attırdık ama laubali kalıyoruz. O baskıda maçın 2 ya da 3 farka gelmesi lazım. Okan Hoca da maç başında "bitiriciliğin" altını çizerken kastı buydu. Bu sezon yaşadığımız en önemli sorun.

2-0'ı bulamazsan da yersin yani. Rakip Beşiktaş, ne durumda olurlarsa olsunlar ellerinde kaliteli isimler var. Forvetleri Aboubakar bir kere, temkinli olmalısın. 2-0'ı bulma yolunda kontrolün kaybedildiği anlar oldu ve bir hatada sağdan geldiler, golü buldular. Angelino'nun oyunu felaket maalesef. 1-1 sonrası gösterilen reaksiyon, girilen pozisyonlar tamam da, maç niye bu noktaya geliyor. Gol sonrası baskı, rakibi yine hataya sürükledi. 2-1 sonrası dahi verdiğin net bir imkan var. Bakambu kaynaklı harcadığın da birçok an var.

Çok fazla efor sarf etmedik, Bayern Münih maçı öncesinde iyi oldu. Daha rahat geçip, çok daha düşük tempoyla dahi oynayabilirdik. Beşiktaş'ı yenmek değerlidir mutlaka da, normal bir galibiyet gözüyle bakıyorum. Kaza olmadı, Milli Takım arası dönüşleri kolay olmuyor. Icardi'nin durumuna bakmak lazım, umarım sakatlık oluşmaz. Icardi'yi kaybedersek, takımın hücumunun neredeyse bütününü ödün vermiş oluruz. Bir de alan buluyorken, Tete niye bu kadar erken çıktı bilmiyorum. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra en etkili futbolcumuzdu ve skoru zorluyordu.

38 yorum:

  1. Bu kadar pozisyona girmek büyük iş ama Beşiktaş defansı çok kötüydü. Ciddiye alsak maç farka gidebilirdi. Angelino maalesef 4'lü de sıkıntılı. Bugün tekrar gördük. Umarım opsiyon maddesi zorunlu değildir.Tam 3-5-2 oyuncusu. Ndombele'nin hala hazır olmaması da diğer sorun.Okan Hoca Kaan Ayhan 'ı kazanmasa o bölgede sıkıntı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötüydü de, o hatayı değerlendirmek de mesele.

      Sil
  2. Utanç verici bir futbol. Kırmızı kartı biz gördük sanki. Zaha da tete de daha oturmadı aman aman bir şey yapmıyorlar. İcardi cezalı falan olsa bakambu oynasa maçı asla alamazdık. Adı çıkmış zavallı lukunku nun bundan beter forvet görmedim 96 dan beri. Angelino da devre arası gider umarım Kazımcan ın yapabilecekleri çok daha fazla. Tamam akıllar Bayern de olabilir falan ama 60 dakika 10 kişi takıma karşı gol yemek ve rakibin hataları ile gol atmak gerçekten felaket. Bu gevşeklik bizi 10 kişi yakalayan bir takipte asla olmazdı. Günü kurtardık ama izlemesi hiç güzel değildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanç verici futbol değil, ekonomik hareket edildi. Rehavet eleştirilir de, utanç verici futbol falan ağır söylemler.

      Sil
    2. Tete uyum sağlamadı demek nasıl bir yorum. Adam seni sahada sürükleyen oyuncuydu. Topu ortasahada değil sol açıkta kurdun. Adam oyuna yön verdi. Hoca topu tutayım kafasından acil çıkmalı yada 3 lü ortasahaya dönmeli. Topu Zahaya aktarmakta sorun yaşadığımız sürece ki yaşıyoruz. Çok silik bir oyun oynayacaktır.

      Sil
    3. Tete gayet iyi durumda, bu maçı da müthiş oynadı. Daha ne yapsın.

      Sil
  3. kerem bu sezon istisnasız bi şekilde bütün maçlarda çok fazla top kaybı yapıyor. bugün de olumlu bi hareketini hatırlamıyorum. tete iyi oynuyordu. sen kerem'i her maçta her halükarda oyunda tut ama tete iyi oynarken çıkar filan olmaz yani forma adaleti anlamında. tete'nin oyundan çıkarkenki yüz ifadesi malum. oyuncularda farkında oluyorlar yani daha fazla tolerans gösterilen oyuncular var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu, yeni pozisyonuna alışacak. Seni de öne taşıyan unsurlardan biriydi. İzin ver de biraz fazla tolerans gösterilsin.

      Sil
  4. İcardi bu sezon rakiplere çok cömert davranıyor. Geçen sezon bulduğunu atıyordu ama bu sezon 1 atsa 2 kaçırıyor. Hele ki ilk yarıda iki defa boş kaleye attıramadı, birinde Kerem'e birinde Zaha'ya. Ama neyse ki bi şekilde atıyor ve alıyor maçları.Yani kızamıyorsun da adama :) Biliyorsun ki bi yerde atacak o golü ama keşke artık bitiricilik problemimizi aşsak da rahat izlesek şu maçları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon ama daha fazla imkan yakalıyor. Atıyor, attırıyor yine. Müthiş seviyede..

      Sil
  5. Sezon sonu sol bek, 8 ve yedek forvet eksiğimiz vardı. Hala aynı eksikler var. 3 tane 8imiz var, üçü bir Kaan Ayhan etmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino konusu çok canımı sıkıyor :(

      Sil
    2. Angelino devre arası gider gibi görünüyor. Gitmeli de! Bazen bazı ligler bazı oyunculara olmuyor işte. Çok fazla şans verdik biz ona karşılığını alamıyoruz. Abdülkerim son 3 maç sol bek olarak bitirdi. Bu normal değil. Kazımcan kazanmak için çok uygun fırsat kesinlikle sol bek konusunda Angelino 3. Alternatif konumunda şu haliyle. Bu kadar sırıtması normal değil.

      Sil
    3. Bu tabloda gider. Atak yapar mı bilmem de, şu an hayal kırıklığı.

      Sil
  6. demek Ndombele bu yüzden forma şansı bulamıyormuş. adam sanki 120 dk oynamış gibi tempoda. halbuki 2 dk olmuş oyuna gireli. oynatsan hazır değil, oynatmazsan da hazır olamayacak. ne yapacağız bilmiyorum. Allah Okan Hoca'ya kolaylık versin. kasım ayı geldi ama halâ hazır olmayan isimler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 metre kare alanda oynadı. Al ver güzel de, ondan topla çıkışlar bekliyorduk.

      Sil
    2. Umudu keseleyeceğim kadar net bildiğim bir oyuncu. Geçen yıl Napoli de oynadığını bile oynasa yeter. Eski günlerini kendisi de arıyor diye düşünüyorum. Olacak bence sadece sabır diyorum. M. United maçında 15 dakikada oynadığını da gördüm yani. Anında pres anında fizik olarak üstünlük olarak oynadı orada. 3 4 kez topla buluştu bunun üzerine eleştiri de yapmayalım. Takım genel olarak topu aldığında tempoyu düşürmeye topu ezmeye çalışıyordu bu tabloda topla koşması da mantıklı olmazdı sanki. :) Çok büyük oyuncu bir 90 dk izleyelim o zaman bakalım olur mu olmaz mı :)

      Sil
    3. Geçen yıl Napoli de bir şey oynamadı ki sürekli bu örneği veriyorsunuz. Napoli bu sezon düşünmedi bile ndombele yi.

      Sil
    4. Ndombele, Napoli'de iyi bir alternatifti. Birçok maça da çıktı. Kötü durumda değildi. Tutmamaları opsiyon kaynaklı, bu da doğal. Napoli, geçen sezonun en formda Avrupa takımı belki de. Kolay değil orada kadraja girmek.

      Sil
  7. Bakambu niye hiç şans bulamıyor diye soruyordum ama bi daha sormayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diri durdu ama ilerde bitiricilik konusunda alıştınız herkes Icardi gibi vursun istiyorsunuz da o da olmuyor. Mücadele etti, ayakta kaldı, pres gücünü arttırdı bunlara bakarsak ben tamamım. Son tercihlerde biraz hataları oldu o kadar da olacak yani. Bir eleştiri de Okan Hocaya yapayım Tete orda maçan çıkartılır mı hiç. Barışı Bakambu yerine alsa Tete de oyunda olsa o zaman işin rengi değişirdi. Kaldı ki Tete takımı taşıdı bu gün Boey bir tık kayıptı bu gün.

      Sil
    2. icardi ye alışmış olmakla alakası yok bunun. Biz bu herifi golcü diye aldık icardi yi dinlendirelim diye aldık alternatif olsun diye aldık herifin daha siftahi yok yapabilecek görüntüsü de yok. Sen tamam olasın diye de alınmadı. Al bakalım icardi Bayern maçında olmayabilir ne olacak şimdi? Bu adama güvenip te kadro mu kuracaksın maça mı çıkacaksın? Hani bu adam Yunan ligi gol kraliydi? Bjk gibi başka adam mı transfer ettik yoksa? Adam daha topa nasıl vuracağını bilmiyor nerede duracağını bilmiyor.

      Sil
    3. Bakambu, sanki futbola yeni yeni başlayan genç futbolcu edasında, sadece koşturuyor. Bakambu bu değildi. Niye bu durumda anlamadım da. Bakambu alternatif diye alındı, şu an Halil Dervişoğlu'nun dahi gerisinde.

      Sil
  8. Ndombele için burada dedik hep bu adam olmayacak diye ama sürekli maç öncesi sanki antrenmanlarda 7 24 oyuncuları izliyormuş gibi ndombele oynamalı diyordu bazı arkadaşlar noldu şimdi? Anlamıyorsanız konuşmayacaksınız kardeşim, angelino da olmadı olmayacak ndombele de, Okan hoca maç sonrası ndombele hazırlamaya çalışıyoruz diyor.Mesela bakın kasıma geldik neredeyse hala hazır dğeil bu arkadaş o yüzden ocakta tekmeyi vuruyorsun,oliveirayı da gönderip adam gibi çift yönlü eli yüzü düzgün orta saha çekiyorsun 6 numara bile olur, torreira taş gibi 8 de oynar ndombele oliveira falan çok daha iyi 8 olur hatta, şimdilik Kaan Ayhan ile devam orada torreira ile iyi bir ikili oldular..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele yerine parayı kıyıp symanski yi alsaydık hem şimdiye kadar katkı almış hem de iyi bir satış için büyük bir potansiyele yatırım yapmış olurduk. Ama zaha ndombele ziyech gibi adamların hala form tutmasını bekliyoruz.

      Sil
    2. Paraya kıymak mesele değil. Harcama limiti var, o an aşamıyordun. Yapacağın başka hamleler de vardı çünkü. Mesele paraya kıymak değil. Erden Timur ısrarla bundan bahsetti ama anlaşılmamış belli ki. Symanski'ye o an 10 milyon kıysan, Icardi bonservisi ne olacaktı? Satamadın ki kimseyi. CL katılım hakkı sonrası limit arttı.

      Sil
  9. Angelino tek sorunumuz başka hiç bir sorun yok. Devre arası oraya bir hamle gelmeli bence. Kasım ayı geldi artık. Hala hazır olmaması ne demek? Adam ilk transfer tüm kamplarda takımla birlikteydi. Umudu kesmek istemiyorum. Ligin hala üzerinde bir oyuncu ama 3 lü savunma sol bekine de katılmıyorum. Adam çokça sol bek de oynadı. Bu başka birşey başka bir sorun sanki. Biraz kenara çekmek lazım sanıyorum kendisini. Bu onu kendisine getirebilir. Kazımcan aslanlar gibi kenarda bekliyor. Bundan kötüsü de olamaz yani Kazımcan demek +1 yabancı daha demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl Angelino tek sorunumuz? 8 numara sorun değil mi yani hala? Ndombele Oliviera oldu mu yani? Zaha dan hala verim alamamak ziyech in hala oynayamiyor olması sorun değil mi yani? Yaratıcı Orta saha olmaması Kerem in 10 numara da etkili olmaması??? Tek sorun Angelino mu yani? Abi o zaman keselim bu adamı koyalım kazimcan i bek e çözülsün o zaman bütün sorunlar. Torreira nin yanına Kaan yazıyorsun üreticiliği düşüyor Orta sahanın ndombele yazıyorsun adamın koşacak hali yok Oliviera yazıyorsun adam zaten aylardır yoklari oynuyor icardi tek başına maç kazandırıyor kaç haftadır başka da kimseyi maça nasıl etki ediyor her seferinde diyemiyorsun ama tek sorun Angelino. İyiymiş o zaman çok dert edecek bir şey yok yani takımda.

      Sil
    2. Angelino tek sorun değil de, en önemli sorun. 8 numara sorunu o kadar ateşli değil, maçına göre doluyor orası. Kerem Demirbay ya da Kaan Ayhan kötü isimler değil. Ndombele de olabilir, bekliyoruz. İlk yorumu yapan arkadaşımız haklı.

      Sil
  10. Okan hoca artık Kerem'i 10 numara oynatmamalı olmuyor orada işte. Yerli kuralındansa Angelino'yu kesip Kazımcan'ı kullanarak çözebilir meseleyi.

    YanıtlaSil
  11. angelino'nun kötü performansını geçtim, mental olarak sorunları var. sağlıklı düşünemiyor. biraz da umursamazlık var herhalde. çünkü yediğimiz golde öyle rastgele atlamasa zaten rosier'in önünü koşu yolunu kapatacaktı, karşısında dursa yeterdi, sonrasında çalım yese bile en azından savunmamiz biraz daha yerleşmiş olurdu. orada kayıyorsan ya da topa ya rakibe müdahale edeceksin yoksa geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle o pozisyonda kaymadı, bildiğin bodoslama bi şekilde atladı hatta uçtu. Sadece bu bile onun disiplinsizliğini gösterir.

      Sil
    2. Uymadı, uyduramadık. Savunma katkısını geçtim, zaten beklenti hücum da, orada da yok.

      Sil
  12. Ligde hiçbir maçı ciddiye alarak oynamadık bugüne kadar diğer takımlar buna cevap veremedi fakat Beşiktaş cezayı kesecekti nerdeyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesemezdi. 1-1 oldu, maçı çevireceğimizden kimsenin kuşkusu yoktu.

      Sil
    2. Çok ciddi bir rehavet söz konusu. Henüz ilk yarıda fişi çekebileceğimiz maçta sonuca geç ulaştık. Kendine güvenmek hiç sorun değil ama bu bildiğin rehavet. Keşke Beşiktaş 10 kişi kalmadaydı. O zaman sonuca ilk yarıda varmıştık buna inanıyorum.

      Sil
    3. 11e 11 olsa maç ilk yarıdan biterdi :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir