22 Ekim 2023 Pazar

Icardi'n olmasa, bu maçın görüntüsü de değişirdi


Futbol laubaliliği kaldırmıyor. Icardi'n olmasa, bu maçın görüntüsü de değişirdi. Beşiktaş karşısında da maalesef olabildiğince laubaliydik. Rahatlık, rehavet, benim için laubalilik. 11'e 11 karşı oynarken ki oynanan oyunla, 11'e 10 oynanan oyun bu kadar fark etmemeli. 1-0 öndesin, skor avantajın var. Bir an önce sonuca gidip, Bayern Münih maçı için hamleler yapmaya başlamalısın. Sen ise tüm imkanları elinin tersiyle itip, maçı bir de 1-1'e getirtiyorsun.

27 şutun var, 9'u kaleye isabet etmiş. Beşiktaş'ın şut sayısı ise sadece 2. Gol beklentin çok daha fazla, rakip ceza sahası içinde cirit atmışsın ve bu anlamda farkla öndesin. 1-0'ı bulana kadar da rakamlar üst düzeydi. 1-0 geldi, rakip 10 kişi kalmış. Bu maçın sonuca gitmesi lazım artık. Rakip yarı sahada baskı yaptığın her dakika, Icardi pusuya yatıp o hatayı değerlendirdi. Bitiriciliğin ya da final pasının kalitesi bu kadar kötü olmamalı.

2. yarı görüntü daha da kötü. Alan da açılmış, bunu değerlendirmen lazım. Sen ise 2. yarının belli bölümü baskı yedin. 2. golü zorlarken maç 1-1'e geldi. Sonra bir baskı daha ve rakibi hataya zorladın, 2-1'i buldun. 1-0 sonrası bunu başarmalısın. 15 - 20 dakika şu baskı oluşsa farka koşacaktın. Okan Hoca da altını çizdi, nasıl olsa kazandık düşüncesi bizleri laubali hareket etmeye itti. Bu denli rehavet de iyi bir şey değil.

Ne olursa olsun rakip Beşiktaş. Hafife alamazsın, cezayı bir şekilde keserler. Maçın da 1-1'e geleceği çok barizdi. Hatta 2-1'i görmesek, kaybetmemiz dahi olasıydı. Ayaklarımız bu denli kaliteliyken, bitiriciliğin neden düşük kaldığını anlamıyorum. O yüzden de iyi ki Icardi var diyorum. Golü atan, skoru taşıyan o. Pozisyon buluyoruz, çok fazla imkan var. Bu takımın bitirebilmesi gerekiyor, böyle bir sorunu konuşmamalıyız bile.

10 yorum:

  1. Laubali olmaktan ziyade çok yıldızlı bir kadroya sahip olmakla ilgili bu iş bence,13 14 e benziyor cl de çok daha konsantre ama ligi sallamayan bir oyuncu grubu var ama o zaman ligin kalitesi çok yüksekti şimdi ise kalite tarihte hiç bu kadar kötü olmamıştı, 4 5 maç puan kaybı gelebilirdi ama rakiplerin zayıflığı sayesinde kazandık,devre arası kalite düşmeli bu kadar yıldız başımıza bela açacak kadroyu daraltmalıyız, bu takımın askerlere ihtiyacı var yıldıza değil zaten yıldızların vardı üzerine daha fazla yıldız almak kadro mühendisliği açısından berbat bir karardı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızı bol da, mantıksız hamleler değildi. Yapı da iyi bence, sonuç alınıyor.

      Sil
  2. Çok yıldızlı olmak laubalilik getiriyor işte. Gerçi yıldız diye fırsat transferi diye her bulduğun hazır olmayan ve aylarca form tutamayacak oyuncuları almak ayrı bir transfer basarızligi o ayrı konu. Futbolcunun adına yatırım yapmaya devam ettiğiniz sürece de bunlar yaşanmaya devam edecek. Milyon Euro'luk sdam alıyorsunuz ama kullanamıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limitler de engelledi bazı işleri. Bonservis veremedin yaz dönemi, iş sonrasına sarktı.

      Sil
  3. Umarım icardi nin bir sakatlık sorunu yoktur ve sezon içinde de olmaz çünkü maalesef geçen sezondan beri devam eden skoru bir türlü koparamayan 1 0 dan sonra zorlanan oyun nedeni ile icardi tüm maçları tamamlamak zorunda kalıyor. Bynu oyuncu sahada kalmak istiyor ile açıklamak doğru değil. Burası bir kulüp ve oyuncudan önce kulübün çıkarları önceliklidir. Her oyuncu sürekli sahada kalmak ister ama hem lig hem Cl hem kupa maçları nedeniyle bunu öyle düzenlemek gerekir ki kadrodaki tüm oyuncularinizdan verim alma imkanı olsun. İcardi ve boey sürekli sahadalar ve alternatifleri de yok. Bu sürdürülebilir bir durum değil hem takım hem de oyuncu açısından. Aynı zamanda torreira da bu durumda olan bir oyuncu mesela. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor çünkü bu 3 oyuncuyu bu kadar yorarsaniz yerine alternatif üretme imkanı yok kadro da yada alternatif dediğiniz oyuncular maç eksiği ile oyunda olacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bir sakatlık değil diyorlar da, risk varsa ben Bayern Münih maçında onu kullanmazdım.

      Sil
  4. burada iş okan hoca'ya düşüyor artık. biraz sert yüzünü de göstermeli. "rehaveti bırakın artık adam gibi işinizi yapın" demeli. tıpkı fatih hoca'nın kupa finalinde şovu bırakın o bizim işimiz değil demesi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç sonu gereken açıklamayı yaptı zaten. Tespit tamam, gerekeni yapar.

      Sil
  5. Oyuncular şampiyonlar ligini düşünüyor. Maçta bu belli oluyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir