29 Ekim 2023 Pazar

Kaliteli ayaklar var, ondan da önemlisi kazanma alışkanlığı


Sizi bilmiyorum da, en kötü anda dahi maçı kaybederiz hissiyatı yok bende. Kaliteli ayaklar var, ondan da önemlisi kazanma alışkanlığı. 10 maçın 6'sını deplasmanda oynadık, içeride oynadığımız 2 maç Beşiktaş ve Trabzonspor. Olabilecek en zor fikstürlerden biri. Geçen sezon da böyleydi ve başlangıcı bu kadar iyi olmamıştı. Tabi o günlerde bu derecede kazanan bir Fenerbahçe de yoktu. Bize göre avantajları var. Fikstür daha rahat, Avrupa maçlarında rotasyon imkanları var. Biz Şampiyonlar Ligi oynuyoruz, bambaşka klasmandayız. Şampiyonlar Ligi'nde de kaliteli maçlar oynuyoruz. Ligi biraz daha temposu düşük, rölanti şekilde geçmek doğru olan. Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey efor var ve 2 gün sonrasında aynı tempoda devam edemezsin. Büyük maçlarda oynadığımız oyuna bakınca da, ligde oynarken kaybederiz hissiyatını almıyorum. Avrupa ağırlığı azalıp, lige odaklanılacak anlar geldiğinde bu oyunla birlikte karşında kim durabilir? Bayern Münih karşısındaki tempoya kim dayanabilir? Beklenti duyulan çoğu isimden net katkı alamamaya rağmen, bu takım çok güçlü şekilde ilerliyor. 2023 yılında ligde 31 maça çıkmışsın, 83 puanın var. Bu da 2.68'lik puan ortalaması demek. Lig tarihinde, bir takvim yılında en çok puan ortalaması yakalayan takımsın. Bu imza da Okan Hoca'nın. Kimi çıkmış hoca formsuz falan diyor. Bunu söyleyenler de Galatasaraylı. Gülmüyorum bile. Hayatımda okuduğum en trajik cümle çünkü. Şampiyonlar Ligi'nde babalar gibi performansın var ve 2. olabilmen çok güçlü ihtimal. Ligde 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik ama hoca formsuz değil mi? Sebebi de Ndombele ve Angelino gibi isimler mi?

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

13 yorum:

  1. hoca formsuz diyenler gs'li olamaz ama bazı eleştirilecek yönleri var tabi. bazen geç müdahale ediyor ve bi de çok anlamsız ısrarları var. mesela angelino gibi ya da kerem'i ısrarla sahada tutmak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl formsuz. Takımın durumu ortada, bulunduğu konum belli.

      Sil
  2. Haluk Yürekli'yi severim Galatasaray'ın hakkını en iyi savunan kişilerden ama futbol yorumları zaman zaman saçma olabiliyor. Okan hoca gayet formda. Geç değişiklik yapma sorununu bile halletti vaktinde müdahaleler yapıp maçları kazanıyor.

    YanıtlaSil
  3. Vallahi bence biraz şans yanımızda olmasa bazı maçlarda puan kaybederdik. Icardi ya da Torreira ya da Boey biri sakatlansa da çok zorlanırız.

    Hoca inanılmaz başarılı ve formda, bunu tartışmak bile abes, devre arasında doğru takviye gelsin de bu başarınin karşılığı gelsin diyelim. Mertens-Ndombele-Olivera-Demirbay toplamda 10 milyon euro üzeri maaş veriyoruz, dördünden toplam bir 90 dakika 8 numara performansı ancak alıyoruz maç başına. Bonservis verebiliyor olunca nokta isabeti bir 8'i devre arasında da olsa bulma şansımız var, yönetime güveniyorum. Onlar da çok ama çok başarılı, biraz kaniksadik , sık sık hatırlamakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans değil, kalite bu. Zorluyor takım. Zorlayan ve kalitesi yüksek takım da bir şekilde sonucu alıyor.

      Sil
    2. Yüksek kalite ve çok çalışma fazlasıyla mevcut, tartışılmaz, şanssızlık yaşamadık anlamında dedim. Sakatlık ceza vs anlamında. Bilhassa Torreira ve Icardi'nin sağlıklı istikrarlı devam etmesi elzem.

      Sil
    3. Şansı zorluyoruz, haliyle de kazanıyoruz. Bu istikrar mevzu herkes için geçerli. Fenerbahçe'den de Dzeko'yu çık, gol atamaz hale gelirler.

      Sil
    4. Yok zaten son dokunuşlardaki sonlandırmadaki sıkıntıları aşınca bayağı gol yağdırmaya başlayacağız bence.

      Sil
    5. Birine patlayacağız ama kime :)

      Sil
  4. Takım ite kaka top oynuyor resmen, transferlerin çoğundan verim alınamıyor. Eksik bölgeler hala eksik bir türlü tamamlanamiyor. Kısır bir futbol var sahada da. Gol gelemiyor, bu kadar kaliteli futbolcuya rağmen hiç bir maçı rahat izleyemiyorsun. Kesin bir iki tane yeriz atmak için de uğraşıp dururuz stresi yaşatıyor sürekli takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hiç stres yok. Biliyorum sonucu alacağımızı :(

      Sil
  5. Son yıllarda Fatih Terim dönemi Galatasaray'ı da dahil şampiyonlar ligine kim katıldıysa ligde patladı. Biz böyle zor bir grupta ligde namağlup ilerliyoruz. Bu büyük başarı. Yeterince geniş bir rotasyon yapamıyoruz tek sorunumuz o olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir