4 Ekim 2023 Çarşamba

Maçın kaderini Kaan Ayhan'ın tayin edeceğini biliyordum


Kerem Demirbay, Oliveira ve Ndombele gibi 8 numaraların var. Ndombele henüz hazır olmadığından 11 başlamıyor. Onun da 11 başlayacak kıvama geldiğinde ne vereceğini, Manchester United maçının son dakikalarında gördük. Oliveira istenilen istikrarın uzun zamandır gerisinde, Kerem Demirbay'da da bazı anlarda bir şeyler eksik. Manchester United deplasmanı biraz daha fizik olarak güçlü kalacağınız, merkezi sağlam tutmanız gereken bir yer.

Ben 3'lü orta saha bekliyordum. 3'lü orta saha içinde de Kaan Ayhan'ın yeri vardı. Hatta Barış Alper Yılmaz'ı da hücumda bekliyordum. Amrabat karşısında böyle etkili olacağını biliyordum. 4-2-3-1 ile devam edip, Torreira / Kaan Ayhan ile merkezi tutmayı beklemiyordum demeyeyim de, maçın kaderini Kaan Ayhan'ın tayin edeceğini biliyordum. O iyi oynarsa ayakta kalacaktık. Merkezde kaybettiğimiz an, burada çok fazla şansınız olmuyor.

Torreira ile biraz daha ön alanda basıp, Kaan Ayhan ile arkayı tuttuk. Bu da iş gördü. Kaan Ayhan'ın savunma performansı oldukça iyi. Belki merkezden üretim biraz durdu da, önceliğin savunma. Düşüncen yönünde de katkı almış oldun. Hücum durdu, üretemedik gibi eleştiriler bence yersiz. Plana bakmak ve o planın nasıl sonuçlandığını konuşmak lazım. Kaan Ayhan'dan yana istediğini aldın. Orta saha için de net bir opsiyon daha kazandın. Kenardan gelmek ve etki etmek başka, 11 oynayarak etki etmek bambaşka.

10 kez 2'li mücadeleye girmiş ve 9'unu kazanmış. 9 tane sahipsiz top kazanmış, 42 kez topla buluşmuş. Daha fazla ne yapabilirsin ki? Torreira da sakatlık ve yorgunluk kaynaklı kenara geldi, Kaan Ayhan'ın varlığı orada seni güçlü kılmaya devam etti. Kaan Ayhan'ın önemini bu sezon anladık. Geçen sezonun Ocak ayında gerekliliğini tartışırken, transferin anlamı bu sezon ortaya çıktı. Çok büyük bir joker. Elimizi fazlasıyla güçlü kılıyor. 

11 yorum:

  1. Hoca oyunculardan kısıtlamalarıni minimize ederek maksimum verim alma konusunda büyük uzman, onun dokunuşunu kullanıșını görmeden hiçbir transferi gömmemek lazım, mahçup eder yoksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocada oyun okuma becerisi yok sadece. Hiçbir değişikliği hiç bir müdahalesi zamanında olmuyor. Değişiklik yaptığında genelde doğru isimler oluyor. Oyuna her zaman doğru değişikliği yapıyor ama zamanlama olarak hep geç kalıyor

      Sil
    2. Güzel dokunuyor oyuncuya, gelişim sağlatıyor, büyüyor o adam. Hocada oyun okuma becerisi olmasa, Manchester United karşısında o dönüşleri yapamazdın.

      Sil
  2. Maçta 3 yerli ile oynadık. Hoca formayı adaletli veriyor. İsme göre değil sistem ve performans odaklı forma veriliyor.Oyuncular bunu gördüğünden saygı duyuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Plan çok güzel kurgulanmış barış ve mertensin sonradan girmesi son dakikalarda yorulmuş United karşısında fizik ve enerjilerinden faydalanmak çok mantıklı bir plan :) Okan hoca gerçekten güzel işler yapıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in bu süre zarfında oynaması çok işimize yarayacak.

      Sil
  4. dün gece milyar euroluk psg nin newcastle dan 4 yediğini görünce,ne kadar kıymetli bir galibiyet aldığımızı anladik sanırım..hep buralarda kalarak geliştirmeliyiz kendimizi önce ekonomik sonra kadro olarak..bonservisi elinde iyi oyuncuları ise yine kaçırmamalıyız..bu yaz bunu iyi yaptık,devam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makas falan diyorlar da, doğru taktik ve oyuncu gelişimi ile herkes herkese direnç gösterebiliyor.

      Sil
  5. Vecino bu sebeple istenmişti demek ki. Ortasahayı yer yer 2 önliberoyla kapatıp oyunu oradan kurmak istemiş hoca muazzam plan doğrusu. Torreira Vecino ikilisi de bunu muazzam yapardı. Kaan da fena bir performans vermedi. Oyun kurma noktasında sorun yaşadık. Hocanın bu düşüncesine Ndombele uymuyor ne yazık ki. Ndombele temiz bir oyun kurucu değil. Topu 3. Bölgeye atmaz kendisi taşır. Okan Hoca daha neler deneyip şaşırtacak merak ediyorum doğrusu. Ligde Torreiranın dinlendirileceği maçlar da olacaktır. Ndombele Kaan ikilisini izleyebiliriz bazı maçlarda. Eyüp Aydın da var onun stili de çok garip. Herşeyi oynuyor çocuk. 6 numarada yer yer şans bulacağı maçlar da olacaktır. Türkiye Kupası hemen başlamalı :) Ali Turap, Eyüp Aydın, Kazımcan bunları izlemek istiyoruz. Kaan böyle oynadıkça kimse Berkan da demeyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz maçlarda çift 6 yapacaktı. Paredes'i de bu sebeple istemişti. Yine de Ndombele ile eğrisi doğrusuna denk gelecektir. Oyun sistemi değişmez değil, gelişebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir