4 Ekim 2023 Çarşamba

O gider, bu gider diyoruz da, aradan Abdülkerim Bardakcı sıyrılmasın?


Potansiyelini parlatan ve yükselen birçok futbolcumuz var. Ya da ismi büyük olan, takımı taşıyan. Bunları konuşuyoruz da, o arada büyüyen bir de Abdülkerim Bardakcı var. Boey için dedim ya "Dalot'un önünde" diye. Rakibin stoperi Lindelöf, Abdülkerim Bardakcı da onun önünde. Galatasaraylılar olarak hakkını teslim etsek de, tüm ülke umarım bu hakkı vermeye başlar. Benim adıma maçın adamlarından biri. Hatta maçın en iyisi diyene de saygı duyarım. 

0 hatayla oynadı, çok kritik müdahaleleri var. Rakibin baskı kurduğu ve ceza sahamız içinde topla buluştuğu anlar var. O anlarda en güçlü duran ve kale önünde müdahaleleri yapan isimdi. Geriden oyun kurarken sakin, bildiğimiz iyi özelliklerini bu seviyede yansıtmaktan geri durmuyor. Konyaspor dönemi "büyük takım stoperiyim" diye bağırırken, Galatasaray dönemi de "Şampiyonlar Ligi stoperi" oldu. En üst seviyede sırıtmıyor işte. 

O gider, bu gider diyoruz da, aradan Abdülkerim Bardakcı sıyrılmasın? O da teklifler alacaktır. Sol ayaklı, teknik, yer yer bek oynamaya başlamış, savunmasıyla da bu seviyede ön plana çıkan stoper. Bu tarzda futbolcu bulmak kolay değilken, yerli oluşunun avantajını tarif edemiyorum. Davinson Sanchez bence Türkiye'deki en iyi stoper, Abdülkerim Bardakcı da en iyi yerli stoper. Geçen sezon, Abdülkerim Bardakcı için yerli / yabancı fark etmeden en iyi stoper diyordum. 

Bu sezon seviyeyi arttırdık, kalite yükseldi. Davinson Sanchez'in de kattığı birçok artı var. Orta sahada baskının, geriye koşabilmenin, 2 stoperle birlikte oyun kurabilmenin artılarını yaşıyoruz. Davinson Sanchez, Manchester United deplasmanı tabela da yaptı. Abdülkerim Bardakcı desek zaten yapıyor. Uyum geldikçe, bu katkı daha da artacak. Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral üzerinden etikete kapılmayalım, Milli Takım'da da formayı hak eden giysin.

25 yorum:

  1. tranfer olursa yerine makul bi fiyata marcao çekeceğiz gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao Abdülkerimin verdiğinin %40’ını anca verebilir. O eskide kaldı. Marcao kesinlikle Abdülkerim seviyesinde değil.

      Sil
    2. Marcao bence de artık bu seviyelerde değil. Üstelik yabancı.

      Sil
    3. Marcao gittiği gün de bugünkü Abdülkerim seviyesinde değildi.

      Sil
  2. 10 sene daha bizde oynasın ve futbolu bizde bıraksın isterim. Yabancı sınırı kalksa bile hiçbir yere yollamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaptanlık da verilmeli diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Bu sezon geçti de, gelecek sezon alacaktır.

      Sil
  3. Sol ayaklı, fizikli, pozisyon bilgisi gayet iyi. hamleleri genellikle başarılı ve bütün bunlarla birlikte hızı da gayet makul. Biraz piyasa yapsa Avrupa'da mutlaka talibi çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasa yapılabilecek en değerli arenada oynuyor şu anda.

      Sil
    2. Tüm bunları sol ayağıyla yapabiliyor oluşu başlı başına etiket.

      Sil
  4. bence bir oliveira ve iki nelsonu göndermeden önce takımdan herhangi başka hiç kimseyi göndermeyelim..nelsonu 15e satsak,o parayla danimarka,norveç,isveç ten 23yaş alti 1,85 üstü,fizikli,top tekniği ortalama üstü ne kadar bek,stoper,ortasaha santrafor varsa getirelim..biz niye höylund gibi adamları bulamıyoruz adam aslında içimizden geçti ama mertensin rakibi on kişi bıraktırıp,icardinin attığı gole dua edelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelson sanki devre arası ayrılacak gibi görünüyor. Öyle bir hisse kapıldım. Yedek için aşırı lüks.

      Sil
    2. Ocak ayında ayrılacak başka isim olmaz zaten. Yaz dönemi ise Boey gibi tutamayacağımız futbolcular olacaktır :(

      Sil
  5. Abdülkerim gitmesi demek orada çalkantı demek +3 konusunda neyi nereye koyacağız da Abdülkerim gidecek. Kaç para verirseler versinler gitmesi çok büyük hata olur. Kaptanlık bile verilebilir kendisine. Sözleşmesinde iyileşmeye gidilebilir. Bu takım kimleri gördü hatırlayın. Hava esiyor diye maça çıkmayan adamlar vardı. Yaş 29 henüz ve prime dönemini yaşıyor. Konya’dan 28 yaşında geldi ve hala gelişmeye devam ediyor. Eleştirildiği noktaları geliştirdiğini de gördük. Okan Hoca onun İçin çok büyük bir şanstı. Bu gün Abdülkerim boş tahtaya yazılacak ilk isim Abdülkerim +10 oyuncu. O denli değerli bir adam. Dün Sanchez tabela etkisi vardı ama Abdülkerim ondan çok daha iyi oynadı. En kritik anlarda Abdülkerim vardı. Transfer yaparsa da bu kalburüstü bir takıma olmaz ya en iyi yere gider yada gitmez. Unutmayalım birçok oyuncu şampiyonlar ligi için burada. Şampiyonlar ligi etiketi yiyor oyuncularımız. Zaha da dün buna değindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli dengen bozulur. Bu kalitede bir ismi almak adına da ödeyeceğin rakam büyük olur. Abdülkerim Bardakcı'dan kazanacağın rakam kadar en az.

      Sil
  6. Zaha’nın dün berbat halde olduğunu düşünen gören sadece ben miyim? Bu sadece onun %30-40’ı. Dün gol atmasına rağmen kesinlikle %100 değildi oralara da gelecektir. Asıl o zaman korksun millet. Bu sadece ufak bir fragman şu milli ara muazzam olacak gibi görünüyor. Zaha - Ndombele - Ziyech tam anlamıyla hazır duruma getirilebilir. Oraya bir hazırlık maçı da bekliyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berbat halde değildi. Bence de yüzde 50'siyle oynadı ama bu berbatlık olmuyor :)

      Sil
  7. Abdülkerim hem oyun kurma hem de savunmada çok iyi. Uzun yıllar bu pozisyonda formayı vermez bu gidişle. Milli takımda oynamaması tamamıyla etiket sevdasından.Merih ve Çağlar geçmişin ekmeğini yiyiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih ve Çağlar’ın 2 senedir üst düzey kaç maçı var. Merih Arap yarım adasında yatmaya gitti. Çağlar 1 sene kadro dışı kaldı bu sene de sonradan girdiği 1 2 maç var. Bu adamlar her milli maçta sahada.

      Sil
    2. Ve sol ayaklı. Nadir bulunan türde bir stoper, bu özellikler ile.

      Sil
  8. Szalai'n 12 ettiği bir piyasada hakkı minimum 20-25 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Abdülkerim, Nelson yada Sanchez klasmanında değil. Szalai Kaan Ayhan ayarında bir oyuncu idi. Yada Marcao ayarında. Fazlası değillerdi.

      Sil
    2. Bence de eder ama Szalai işinde menajerlik şirketi etkisi var.

      Sil
  9. 29 yaşındaki sürpriz bir transfer olabilir özelliklede rus ligine ilgi vardı bir ara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı da çok komik rakamlar önerildi. Gitmez bence. Burada bırakırsa da şaşırmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir