Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın 3'lü orta saha ile oynamasını bekliyordum. İlk Kopenhag maçında "ezberden" ödün verilmese de, daha zorlu fikstüre girdik artık. Manchester United karşısında, rakibin temposuna karşılık verebilmenin yolu biraz da bu. Merkezde kalabalık ve tempolu olmak zorundayız. Ndombele'nin hazır olmayışı handikap tabi. Tempoyu sağlayacak ismin o olmasını bekliyorduk. O oynayamıyorsa, Torreira / Kerem Demirbay / Oliveira 3'lüsü elzem.
3'lü orta saha içerisinde Kaan Ayhan da olabilir. Defansif olarak artı sağlar ve iyi bir pas istasyonu olur. 4-2-3-1 devam edecekse, Torreira yanında Kaan Ayhan'ı düşünemiyorum. O zaman biraz tempo tarafında sorun yaşar, ağır kalabilir. Gerçi Oliveira ve Kerem Demirbay için de "ağır" kalmak sorun. Yine de daha 2 yönlü, belli özellikleriyle fark yaratabilecek isimler. Kaan Ayhan'ın orjininde 8 numara olsa da, hücum / savunma dengesi sorun olabilir. Bu anlamda hamle olarak müthiş de, 4-2-3-1 orta sahasının 11'inde düşünemedim.
Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke yazanlar var, bence bu da yanlış. Başakşehir karşısında iyi bir sol bek performansı göstermiş olsa da, uzun vadede buna devam edemez. Bek için ağır bir oyuncu ve özellikle bu seviyede sorun olur. Zaha / Angelino sol kanadı oturuyor, hatta sahadaki en kaliteli alan da orası senin için. Bu uyumu devam ettirmek, kaliteden ödün vermemek lazım. Stoper Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke yazınca, daha savunmacı olmuyorsun. Ayrıca Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke yazmak, Nelsson'u da oynatmalıyız demekten başka bir şey değil.
Benim düşüncem 4-3-3. 4-2-3-1'i de izleyebiliriz elbette. 4-2-3-1'de, hücuma +1 derken, orta sahada zayıf kalmaktan korkuyorum. Mertens'in enerjisi son 25 - 30 dakikalar adına ideal. 11'de başlar, 15 dakika ön alan baskısı yapar da, sonrası kayboluyor. Kerem Aktürkoğlu o pozisyona hazırlanıyor. Bu maç o şekilde oynar mı bilmiyorum. Tete / Zaha kanatları ve forvette Icardi'yi bekliyorum. Orta sahayı güçlü tutup, geçiş için Tete ve Zaha'yı kullanmalı. Kerem Aktürkoğlu da senin için müthiş bir hamle şansı olacak. Bu maçta forvetin arkası ya da sağ kanada kaydırılması çok iyi durmuyor gibi.
Davinson Sanchez'den de ödün verilemez. Takımın seviyesini direkt olarak etkiledi. Bu adam sadece savunmacı değil, senin baskı kurabilme, orta sahada 1 kişi fazla oynayabilme unsurun. Biraz daha kapalı savunma oynayabiliriz diye Nelsson düşünenler olur da, Davinson Sanchez o noktada da bence kalite olarak yukarıda.
Muslera
Boey Davinson Abdülkerim Angelino
Torreira Demirbay Oliveira
Tete Icardi Zaha
Manchester United'i her ne kadar iyi zamanda yakaladık desek de, şampiyonun yüreğini asla hafife alamazsınız. İyi takım, ayaklar kaliteli ve kendi sahalarındalar. Tecrübelerini de atlayamazsınız. Zaafları var, kazanmak isteyecekler ve sana bol alan bırakacaklar. Bizim de kaliteli ayaklarımız var. Burada bitiriciliği en yüksek seviyede tutmalıyız. Zaha'ya güveniyorum, bu maçlar için transfer edildi ve o da bunu söyledi. Kadromuzun ayarlarıyla çok oynamadan, temkini de elden bırakmadan bu maça çıkacağız.
Şu kadroda sadece oliveria yerine kaan ayhan yzarım. Malesef oliveria şu an çok temposuz ayrıca bu maçta süre alcaksa son 2 maçta biraz daha fazla süre almalıydı sahada görmeliydik. Bence doğru değil ama hoca mertens ile bile çıkarsa şaşırmam keremi sağa atıp tete yedek kalabilir
YanıtlaSilKaan Ayhan oynayacak gibi duruyor. 3lü orta sahada bence de ideal.
Sil