2 Ekim 2023 Pazartesi

Torreira yeniden kıvama gelince, Galatasaray adına bambaşka şeyler konuşuluyor


Torreira yeniden kıvama gelince, Galatasaray adına bambaşka şeyler konuşuluyor. Sezon öncesi Hull maçında yaşadığı sakatlıktan sonra geri dönüşü o kadar kolay olmadı. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde zorlandığımız anlar oldu. O anlar da fazlasıyla Torreira'nın eksikliğinden. Sorun orta sahadaydı ama bir şekilde kaliteyle ayakta kalmayı başardık. Torreira'nın alternatifi yok. Hele ki bu sezon daha da yok. Onu mümkün olduğunca sağlıklı tutmaya çalışacağız.

Savunma istatistikleri yeniden bildiğimiz düzeye erişti. Ankaragücü karşısında 15 sahipsiz top, 8 de 2'li mücadele kazanmış. Kazanılan sahipsiz toplar, kurduğun baskının temel besini. Bu maç özelinde Kerem Demirbay'dan net katkı alamamana rağmen, Torreira orayı tek başına süpürmeyi başardı. Son maçlarda da üzerine koyarak yükselmeye devam ediyor. Icardi bu takımın vitrini de, Torreira gölede kalmak zorunda kalan kahraman gibi.

Yine Davinson Sanchez'i öveceğim. Onun stoperdeki varlığı, Torreira'yı rahatlatan unsurlardan biri oldu. Orta sahaya yakın, hatta orada oynayan bir stoperin var. O da merkezde sahipsiz topları kazanıyor, rakibi karşılıyor ve presin içinde. Davinson Sanchez de oradayken, Torreira'yı biraz daha öne atabiliyorsun. Geçen sezona göre farkı, ön alanı biraz daha karıştırması. Baskıyı daha önde kurabiliyor, geriden oyun kurulumu gibi bir derdi kalmadı. Yay civarında takımı sete oturtmaya çalıştığı anlara şahit oluyoruz. Geriye de gol ve asist katkısı kaldı. Onu da yapacaktır.

Maçın 2. yarısında, Kerem Demirbay / Barış Alper Yılmaz değişikliği geldiğinde, kağıt üstünde orta sahayı boşalttık gibi göründü. Bu hamleler de genelde 80 gibi gelir ve ters teperdi. Bu sefer öyle olmadı. Nedeni de yine Davinson Sanchez varlığı. Stoperin böyle olunca, orta sahada risk alabiliyorsun. Torreira da iyi durumda olunca, top yine sende kaldı, her sahipsiz topu sen kazandın ve baskına devam ettin, golü buldun. Sonra da Oliveira / Mertens hamleleriyle oyunu tuttun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir