10 Kasım 2023 Cuma

Bayern Münih maçları biterken kırılmamak önemliydi


Bayern Münih'in muhteşem serisini bozmak isteyeceğini düşünmüyorum. Maçlarda belli oranda rotasyon yapabilirler de, kazanma duyguları değişmez. Kopenhag'ı yeneceklerini, Manchester United'a da kaybetmeyeceklerini düşünüyorum. Aksi tabloda zaten konuşmanın anlamı yok. Bayern Münih yükünü sırtımızdan attık. 2 maçta en azından 1 puan dahi alamamak üzüyor elbette. Bence en az 4 puan hak etmiştik. 

Önümüze bakmak gerekirse, Manchester United maçı gerçekten de tarihimizin en önemli maçlarından biri olacak. Bayern Münih karşısında oynadığımız oyunun yarısı da bu maç için fazlasıyla yeterli olacaktır. O eksik, bu hazır değil, şu şöyle gibi mazeretleri geride bırakıp, herkesi en iyi noktasında o maçta oynatmamız lazım. Icardi'yi gerekirse o güne kadar dinlendir ama bu maçta en iyi haliyle oynasın. Bayern Münih'in Kopenahg'ı yeneceğini düşünüyorum. 

Sen Manchester United'ı yendiğinde, Kopenhag deplasmanında beraberliği de cebine atmış olacaksın. Her 2 maçı da kazanacağımızı düşünüyorum, oraya mutlaka galibiyet için gideceğiz. Manchester United ve Kopenhag karşılıklı yenişemediler diyelim. 2 maç da berabere bitebilirdi ve bu müthiş bir tablo demekti. Bu haliyle de iyidir. Herkesin şansı var da, ipleri Galatasaray elinde tutuyor. Her 2 maçta 1 puan alınırsa da, bu gruptan çıkma şansı bulunuyor. Hedefi Manchester United'i yenmek üzerine kurup, Kopenhag maçına bakacağız. 

Bayern Münih maçları biterken kırılmamak önemliydi. Kırılmadık, hatta oynadığımız oyunla da daha güçlendik, özgüveni arttırdık. Tuchel "şanslıydık" diyor. Fikstür olarak avantajlı değildik de, iş şu andan itibaren lehimize. Şu an 4 değil de 10 puan olabilirdik tabi. Liderliği konuşuyorduk belki de. Sağlık olsun. Zamanla üzerine koymaya, yıllar geçtikçe hedefi arttırmaya devam edeceğiz. Makasın aslında o denli bir handikap olmadığını, güçlü oyun ve mücadelesinden ödün vermeyecek bir takımla neler yapabileceğimizi gösterdik. Bayern Münih serisi gerçek anlamda geleceğe de ışık tutmak demek.

2 yorum:

  1. Manchester 10 kişi kalana kadar baya iyi oynamış diyorlar. Yine de çok kırılgan oldukları belli. O maçta 3 puan turu %60 bize getirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim ama fark etmiyor. Kendi sahamızda iş bambaşka olacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir