9 Kasım 2023 Perşembe

Savunma dengen de bozulmamış olur, en azından 2. golü yemezdin


Orta saha ve hücum için hamle zamanlamaları iyi derken, hocanın yeni başlayan ve acilen bitmesi gereken bir sevdası var. Nelsson'u stopere atıp, Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke kaydırmak seni ne daha savunmacı, ne de daha hücumcu kılıyor. Kasımpaşa maçı sonrası artık bu denenmez derken, yine "hamle" olarak önümüze çıktı. Angelino'nun yorgunluk kaynaklı kenara gelmesi doğadır da, Kazımcan Karataş ile devam etmen gerekiyor. 

Abdülkerim Bardakcı'yı beke kaydırdın, Davinson Sanchez sol stoper oldu, Nelsson oyuna girdi ve savunmada 3 taşı yerinden oynattın. O an maç 0-0'dı, 2-0'a geldi. Attıkları duran top golü bence ofsayt olmasına rağmen yerleşim hatası. 2 gol de tam anlamıyla Nelsson'a yazar. Nelsson zaten sana bir şey vermiyor artık, bu seviyenin uzağında kaldı. Ağır ve artık hamlesiz. Abdülkerim Bardakcı'nın sol bekte, Bayern Münih'in kanatları karşısında şansı olmaz. Bek için ağır, bunu ısrarla yazıyorum. 

Davinson Sanchez'i de sol stopere yazarsan, bu adamın yüzde 50'sini yemiş oluyorsun. Bu detaylar da sana maç kaybettiriyor. Hem de kaybetmeyi hak etmediğin maçları. Bayern Münih karşısında bu denli iyi futbol oynayabilmenin ve kazanabileceğine inanmanın başlıca nedeni Okan Buruk. Ama gün sonunda bu yanlış hamleyi yapan ve ısrar eden de o. Abdülkerim Bardakcı'yı sol beke atmayalım artık. Başakşehir maçında iyi oynaması, onu bu pozisyonda alternatif kılmıyor. 

Donk'u forvete atıp de bir kez gol attı diye, gol ararken orta sahayı boşaltıp, tekrar tekrar forvete atmaya döndü iş. O maçlarda alınan mağlubiyetleri hatırlayın. Bazen bile bile ladesler için ısrar ediliyor. Kazımcan Karataş'ı ilk Bayern Münih maçında 11 oynatıyorsan, bu maçta da sonradan oyuna dahil edebilirdin. Temposu ve enerjisiyle eminim ki daha çok etki ederdi. Savunma dengen de bozulmamış olur, belki o 2 golü yemezdin. En azından 1'ini yemezdin, şu maçtan 1 puan alabilirdin.

10 yorum:

  1. Nelsson değer kaybetmesin diye Abdülkerim de Davinson da düşüyor, vallahi makul bir açıklama yapabilen bir tane futbol yorumcusuna denk gelmedim. Insan hiç o değişiklik gelmese nasıl olurdu maçın gerisi diye merak ediyor. Belki Angelino sonunda toparlar da çözülür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca o konuda duygusal mı bilmiyorum ama yanlış kararda ısrar ediyor.

      Sil
  2. Kelimesi kelimesine katiliyorum ve ilk defa Galatasaray taraftarinin cok büyük bir bolumu bir konuda birlesiyor saniyorum bu Apokerim'in solbek oynatilmasi hele de Bayern macinda tamamen yanlisti umarim Manchester macinda galibiyet alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan sonra aynı yanlış kararı bir daha almayacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
    2. apo sol bekte angelino'dan da kazimdan'da hem ofansif hem defansif anlamda daha iyi. yani oradaki yanlış apo'nun sol bekte kötü olması değil, defans hattının değişmesi

      Sil
    3. Daha iyi değil maalesef. Bek için ağır, bu da problem.

      Sil
  3. Nelsson devre arası gönderilmeli. Gelecek yıl ise Emin veya Metahan takımda alternatif olarak tutulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderilecektir zaten, o bağ koptu gibi görünüyor.

      Sil
    2. Dünden sonra ona tükürmezler bile değil almak. Piyasasını düşürüyor başka açıklama bulamıyorum onun bu düşüşüne. Geçen sene en iyi olduğu noktalarda bu sene rezil halde.

      Sil
    3. Yaz için ayrılmak istiyordu, o sözü almıştı ama ön elemeler var diye gönderemedik. Sonra da bağ koptu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir