4 Kasım 2023 Cumartesi

Eleştirildiği dönem dahi Zaha'nın kalitesini tartışmadık


Crystal Palace ile geçen yıllar. O takımın her şeyiydi ve tüm yapı üzerine kuruluydu. Takımın sana göre oynuyorken, senin yeni takımına göre oynamaya çalışman elbette zaman alacak. İlk kez İngiltere dışına çıktın, elbette uyum sağlaman gerekecek. Zaha'nın kalitesini tartışamayız. Eleştirildiği dönemde dahi tartışmadık da. Ankaragücü maçını o çözdü, Manchester United karşısında seni hayata döndürdü. Kopenhag maçının kıvılcımını yine o yaktı. Bunları eleştirildiği, beğenilmediği dönemde yaptı.

Senin futbolcun ve kazanman gerekiyor. Kötü oynarken dahi ısrar edip, sahada tutmalısın. Zaha'nın sana katacağı çok şey var. Kasımpaşa karşısında ıkınırken, uzaktan muhteşem bir gol attı. 2-0'ı da bulan o. Akabinde golü yemesen daha rahat bir maçı Zaha sayesinde izliyor olacaktık. Sahada kaldığı sürece hücumu sürükleyen de oydu. 1'e 1'lerde durdurulamadı. Hatta ilk yarı sonunda bu konuda iyi bir istatistiği vardı.

Zaha / Kerem Aktürkoğlu / Ziyech, hücumdaki ideal forvet arkası 3'lün. Kerem Aktürkoğlu'nun yeni pozisyonuna alışması gerekiyor. Ziyech'in de tam anlamıyla patlayıcılığı gelmemiş olsa da, topu aldığı her an heyecan oluşturuyor. İlk yarıda da kilit pasları var. Gelecek adına iyi bir fragman izletti. O hazır olduğunda, çok etkili bir 3'lü izleyeceğiz. Icardi'nin de oyun içi katkısıyla, bu 3'lünün doldurduğu boşluklarla sonuca gideriz.

Icardi de sakatlık etkisiyle rahat değil. Oyun aklını gösterdiği an çok da, hareketliliği ve bitiriciliği düşüyor. Pozisyon ona hazırlandı yoksa, rakip ceza sahası içinde net imkanlar yakaladı. Kerem Aktürkoğlu da çok fazla pozisyon içine girip, bitirememeyi adet haline getirdi. Bunu aşarız mutlaka, bir takıma ciddi anlamda patlarız. Zaha ve Ziyech ile de kaliteyi üst noktaya getiririz. Zaha'yı kazandık bile. Bu andan itibaren tabelasının geleceği noktayı merakla izleyeceğim.

6 yorum:

  1. Yıllardır kontra atak oynayan ve takımın tek yıldızı olan bir takımdan geldi. Bizim sisteme alışması zaman aldı. Ayrıca bizde yıldız sayısı çok fazla. Bayern maçında en büyük konumuz olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni oyun tarzı, bambaşka ülke ve ortam. Uyum sorunu elbette olacaktı.

      Sil
  2. Uyum sorunu mutlaka olur kabul ama zaha geç katılmadı ki takıma. Hala uyum süreci form tutmasi vs şeyler bahane olmaz. Adama neredeyse vatandaşlik alacak kadar uzun süredir burada ya. Sorun hem fiziksel hem de mental antrenman metodlarında. Yani teknik kadroda. Oyuncuları hazirlayamiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manasız bir yorum :( İnanılmaz.. Blog tarihine geçti.

      Palace'de 1000 yıl kaldı. Ülke dışına ilk kez çıkmasını geçtim, takımı dışına ilk kez çıkıyor. Orada tüm takım ona bakıyor ve kontra üzerine kurulu bir plan. Burası bambaşka bir düzen.

      Hazırlık kampı görmedi, sezon öncesi sakatlandı. Elbette zaman gerekecek . En kötü hali dahi sana maçlar çözdü. Hem de CL'de.

      2 yıldır takımın geldiği nokta ortada. Boş yapmamanı öneririm .

      Sil
    2. Yoo bence yazan adsız arkadaş haklı. Yeni transferlerin sanchez hariç hiç bir katkı veremiyor olması sadece oyuncular ile ilgili olamaz. Mental olarak ta hazır hale getirilemediklerini gösteren bir kanıttır bu.

      Sil
    3. Katkı veremiyor mu :) Bu nasıl bir yorum. Ya da yorum demeyeyim, başka bir tanımlama bulmalıyım. Yorum yapan arkadaşlara haksızlık :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir