3 Kasım 2023 Cuma

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa, galiptir bu yolda galip


Geçtiğimiz sezon Kayserispor deplasmanında, Mata forvet arkası ve Mertens sol kanatlı bir düzen vardı. Olmayacağı belliydi, bile bile lades denildi. Abdülkerim Bardakcı'yı sol bek oynatıp, Nelsson'u da kazanalım diyerekten stoper kullanılmasını buna benzetirim. Bu da bile bile ladesti ama neyse ki kazandık. Savunmada bozduğun o akort, maçın 2-1'e gelmesi sonrası sana tedirginlik olarak geri döndü. Sol kanadımızdan rahat geldiler, Nelsson'un arkasını iyi işlediler. Nelsson'un bireysel eksikleri kaynaklı, topun sende olduğu anlardaki vazgeçtiğin artılar da cabası.

Galatasaray'ı ilk yarıda kötü bulmadım. İlk yarıyla alakalı pek bir sorun yok. Bayern Münih deplasmanını düşünerek, bu maçta tempoyu düşürmen doğal. Topa sahip oldun, belki çok net pozisyonlar yakalamadın ama rakip cezası çevresinde de cirit attın. 1-0'ı bulduktan sonra rahatlama imkanı oluşmuşken, maalesef bitirememek büyük problem. Zaha'nın sürüklediği hücumlar keyifli. Ziyech / Boey senkronu henüz oturmasa da, Ziyech de belli anlarda fragman gösterdi. Kerem Aktürkoğlu'nun pozisyonuna alışması, Icardi'nin de şu sakatlık etkisini atlatması lazım.

2-0'ı da güzel zamanda bulduk aslında. Akabinde hemen gol yiyince, manasız bir panik havası oluştu. Oysa 2. yarının başları ve zaman bol. Rakip senin üstüne geldikçe, açılacak alanı değerlendiren yapacağın tek işti. O alan da bulundu ama değerlendiremiyoruz. Kerem Aktürkoğlu'nun savunma arkasına sızdığı bir pozisyon var, yine bitiremedi. Kenardan getirdiğin toplar var, final pasları felaket. Tete'yi çözemedim bu konuda. 15 yaşında altyapıdan yeni çıkmış bir potansiyel değilsin. Yaşın genç de, kariyerin ortada. Bu karar alma düşüklüğü neden? Çizgiye bu denli inip, ısrarla rakip stoperlere top atıyor.

Alan bulup değerlendiremeyince, ön alanda kalabalık kalıyorsun ve geçiş yiyorsun. Rakibin hızlı ve atlet oyunculardan oluşuyor. Sana karşı gösterdikleri agresif çok yüksek, amansız bir mücadele halindeler. Bu kadar fazla pas hatası yapamazsın. Özellikle Tete bizi çok geriye götürdü. Halil Dervişoğlu daha derli toplu halde ama o da kağıt gibi, mücadelede yok. Ön alanda kalabalık kalıp, geride boşluk verdik. Sanki 2-1 gerideymişiz gibi. Neyse ki rakip cezalandıramadı. Kasımpaşa'da da final pasları ve karar mekanizması çok kötüydü. 

Tempoyu düşürmek ve kazanarak devam etmek güzel. Lakin her maçın senaryosu aynı, bitiremiyoruz. Tek farklı galibiyetler, öne geçtikten sonra dökülen ecel terleri. Yüksek kaliten seni bir şekilde öne taşısa da, ne kadar vitesi düşürüyor olmana rağmen maçı daha rahat bitirmen lazım. Zaha ve Ziyech'in denkleme tam anlamıyla girmesi çok sorun çözecek. Torreira da bu maçta, özellikle 2-1 sonrası büyük faktördü. Bu kadar fazla geçiş verirken, orta sahayı bir anlamda tek başına süpürdü. Böyle atlet bir takım karşısında gösterdiği büyük performanstı.

43 yorum:

  1. Lig o kadar kötü ki haftalardır rezalet oynayarak kazanıyoruz, hani gsnin savunmayı çek paşa yine atamaz muhtemelen, fb nin oynadığı futbolu görünce de eleştiri olur çünkü artık iyi oyun lazım, şu maç bu kadar kötü oynanmaz sorun ne bilmiyorum ama kötüyüz kabul etmemiz lazım bunu, Bayern maçı öncesi maçı bitirip dinlenmeye bile geçemiyoruz daha hangi rakip olması lazım? mesela haftaya hataydan çıkamazsın bu halde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe her maçı yüksek efor ile oynuyor ve sakatlıklar vermeye başladılar. Sen bu tarz maçları rölanti ile kazanıyorsun, doğaldır. Bitirmen sorun, tek eleştirilecek nokta. Büyük maçlardaki performansımız ortada. Manasız bir panik.

      Sil
  2. Torreira ve maçı alan Zaha hariç iyi birini sayamıyoruz bile çok yazık yani paşa bu kadar beceriksiz olmasa maçı kazanırdı bile o kadar fazla şans buldular ki, Bayern maçını düşünmek nedir anlamadım içeride her şeyini verdin yine 3 attı adamlar rahat rahat, Allianz da ne olması bekleniyor tam olarak? hayalperest olmaya gerek yok realist olmak lazım ne kadar az yersin o kadar iyi bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray için ölçü değil bu maçlar. Kaç kez daha kanıtlaması gerekiyor?

      Sil
  3. Abdulkerim sol bek bence Bayern maçının provasıydı ve doğru buluyorum Bayern maçından sonra da devam edeceğini sanmıyorum. Kazımcan da büyük maçlara umut vermiyor sanırım. o yüzden o maçın planını ligde denemesi bence olumlu. Hem bu süreçte Angelinonun dakikasını kısıp bonservis alıp almamak konusunda biraz daha zaman kazanmış olduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük hata olur. Coman karşısında tutunamaz Abdülkerim Bardakcı. Sol bek için çok ağır.

      Sil
  4. Halil dervişoğlı bile maça girmeye beklemiyordu muhtemelen oyuna girmesinin hiçbir açıklaması yok, oyuna girdi sadece top kaybetti mücadeleye girmedi bile, ayıptır ya bakambu bari mücadele ederdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu orada tutmak için girdi, dripling ile de bunu yer yer yaptı. Bakambu ile de bunu yapamıyorsun.

      Sil
  5. Vallahi çıkana kadar ziyechi çok beğendim. Kaç kere açtı daralan oyunu bilemiyorum. Neden çıktığını anlamadım bir türlü. Tetenin bir tane olumlu hareketi yok. Abdülkerimi sol beke almak takımı bozuyor direk. Şunu anladım ki sol beke kim gelse olmayacak. Lanetli gibi bişey. Angelino oynayamadı, abdülkerim de çok iyi değildi bence. Kazımcan oynasın bence zorlamayalım. Nelson girince oyun kurulumu yavaşladı. Ziyech büyük akıl. Serbest oynasın keremin bir maç patlayacağını umuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilit pasları var, direkt bel kırıyor. Beklenmedik anda var çünkü. Bunu da yüzde 50'si ile yaptı belki de. Fragman gösterdi, ötesi var..

      Sil
  6. Ziyech ve Zaha bugünün kazanımları. Zaha formundaydı, Ziyech de adeta sanat icra etti oynadığı süre içerisinde.

    YanıtlaSil
  7. şuan takımın %75'i torreira, abdulkerim, sanchez ve boey. %10 icardi, muslera, zaha. %15'de diğerleri. o başta saydığım 4 isim öyle inanılmaz bi mücadele veriyorlar ki diğer 7 kişinin açığını da kapatıyorlar. iyi ki onlara sahibiz. özellikle de torreira gerçekten müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech ve Zaha gibi isimler de devreye girecek işte. Kerem Aktürkoğlu da var.

      Sil
  8. İcardi sağolsun yine çok cömert takılmaya devam ediyor. pozisyon ofsaytti gerçi ama bu sezon ikinci kez bomboş kaleye gol kaçırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıkla alakalı sıkıntı yaşıyor maalesef.

      Sil
  9. kerem aktürkoğlu daha ne kadar kötü oynayabilir diye düşünüyorum ama her maç çıtayı daha da yükseltiyor. yine nerdeyse her aldığı topu kaybetti. skorlar iyi diye taraftarlar alttan alıyor ama kötü bi sonuçta çok fena ıslık, tepki filan görür. toparlanması için yedeğe çekilmesi gerekiyor, böyle çok yıprandı artık. okan hoca neyin inadını veriyor anlamış değilim. bu adam messi ya da ronaldo değil ki yedeğe düşmesin. okan hoca geçen sezon yeri geldiğinde torreira'yi bile kesti ama şimdi kerem'e toz konduramiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alandaki hareketlilik ve pres için değerli. Sorun hala bitirememek. Aşacaktır bunu da. Mutlaka sahada kalmalı. Zaten başka opsiyonun da yok. Bu adam şu an herkesten daha değerli belki de yerli olduğu için.

      Sil
    2. sorun sadece bitirememek değil işte. her pas ve çalım denemesi top kaybı. adam ceza sahası sağ tarafında sıfıra yakın yerden orta yapıyor. top kale arkasında bi yere gidiyor ...

      Sil
    3. Şu an bitirememek. Hatayı herkes yapıyor. Kerem Aktürkoğlu'nun yaptıkları yıllardır ortada. Böyle bir isimden, hele ki ligde vazgeçemezsin.

      Sil
  10. Bayern Münih'e burada 8-10 pozisyona girdik. Penaltı harici gol atamadık. Orada 3-4 pozisyon yakalayabiliriz diye düşünüyorum. O da bu berbat ötesi bitiricilik ortalamasıyla max 1 gole tekabül eder. 8-10 pozisyona bu sefer Munih girer ve 4 ya da 5 tanesini gole çevirirler diye düşünüyorum. Yani objektif bi gözle baktığımız zaman 5-1 gibi bi skorla onlar alır maçı. Ama içimdeki fanatik bi ses de 90'da bi duran toptan gelen gol ile 2-1 alırız diyor. :) hatta galibiyet golü de Kaan Ayhan atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlu maçların odağı ve temposu başka oluyor. Bu tarz lig maçlarında ise vites doğru şekilde düşük.

      Sil
  11. Bu defans dörtlüsü baştan aşağı saçmalık. bayern munih maçının provası diye düşündü okan hoca ama umarım vazgeçmiştir şu maçtan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme yaptı hoca ama tutmayacağı çok açıktı.

      Sil
  12. icardi fedakarlık yaptığını düşünüyor eyvallah da takım kaç maçtır 10 kişi gibi oynuyor

    YanıtlaSil
  13. Kerem rezil oyununu sürdürüyor. Günay girdiği anda Kerem kenara gelmeliydi. Ziyech Tete Zaha ile ileri hat oluşturulmalıydı. Kerem pas veremiyor. Bu kadar top kaybı pas hatası fazla. Sabredilecek seviyenin de üzerinde tamam dene yeni pozisyonuna alışsın problem yok da. Sallantıya girdiğin anda müdahale etmen lazım. Aksayan nokta da Kerem bunu görmeyen de kenarda hoca. Kasımpaşa defansı rezil durumda hantal ve hamlesiz oyuncular bunlara karşı fark yaratamıyorsan problem sendedir. Ezerek oynamamız gereken maçları bu şekilde geçiyoruz. Takım güven vermiyor hiç birşey vaat etmiyor takım gelecek adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu o an çıkabilirdi bence de ama alan açılmıştı ve orayı dolduracak isim de yine oydu. Hoca da çıkaramadı.

      Sil
    2. + olarak takım nasıl güven vermiyor. Daha ne yapacaksın. Rölanti halde maçları kazanıyorsun. Zorlu maçlardaki kaliten ortada. Şu ortamda gelen eleştiriler tamam da, altını çiziyorum eleştiriler. Vaat etmiyor demek bir eleştiri değildir. Ayıp etmektir. Fenerbahçe gibi her maçı ezerek oyna, sonra patır patır ver sakatlıkları. Doğru olan o değil. Gün sonunda göreceksin. Şu ana kadar görmüş olman lazım da, görmemeyi tercih etmişsin.

      Sil
    3. Kerem rezil bile değil daha da beter. ama takım nasıl umut vermiyor ? istediğimiz zaman ağırlık koyabiliyoruz maçlara. FB varını yoğunu maksimumunu vererek galibiyet serisi yaptı. bizim takım bazı oyuncular %50 ile oynayarak yaptı bu galibiyetleri. yarı kapasitede bunu yapan takımın vaadini de sen düşün artık

      Sil
    4. Rölanti halde mi? Takım rölanti halinde değil başı kesik tavuk gibi oynuyor. Bir gol yedik mi darmadağın oluyor. Rölanti dediğin şey skoru alırsın topu alır tempoyu düşürür aktif dinlenme yaparsın. Bu nasıl bir rölanti her maç panikle saçma sapan işler yapılıyor.

      Sil
    5. Rölanti halde. Ankaragücü maçında gol yedin dağıldın mı? Bayern Münih maçında ilk golü yedin dağıldın mı? Manchester United deplasmanı 2 kez geriye düştün dağıldın mı? Ciddi anlamda aklının iplerini salmışsın. Bir Galatasaraylı, tuttuğu takıma karşı nasıl bu hale düşebilir. Maçları aklın ile izle.

      Sil
  14. Organizasyon eksikliği. Hiçbir organize atak yok sahada hep haldır huldur bu oyunla nereye kadar gidilecek merak ediyorum. Şans da yanımızda ligde. Rakip bizden daha organize ataklar gerçekleştirdi onların seviye belli şanslıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organizasyon eksikliği değil, gayet iyi organizasyon ama temposu düşük. Bu da doğal.

      Sil
  15. Nelsson ile başlamak büyük riskti. Bayern affetmez.Zaha ve Ziyech performansları olumlu. Solbek olarak Kazımcan' a bu maçlarda görev vermeyip Bayern Münih maçında oynatmak haksızlık. Okan Hoca bu konuda hata yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih deplasmanı o hamle gelmez bu yüzden.

      Sil
  16. Genel olarak çok dağınık gidiyoruz. Okan Hoca denemelere devam ediyor. Puan olarak eksiğimizin olmaması da biraz deneme yapmaya itiyor onu. Ama artık ilk 11'i oluşturup bozmaması lazım. sol bek problemi ciddi ciddi sorunlu. İnşallah Bayern deplasmanında Abdülkerim'i sol koymaz. Abdülkerim kesinlikle stoperde olmalı. Anlaşılan takımın oturması 2. devreyi alacak. Biz kasım demiştim ama. Yapılan transferler tutmadı. Birçoğu da hala forma giremediler. Bir türlü beklenen oyun olmuyor. Maçlar çok zor kazanılıyor. Boey, torrera, abdülkerim, icardi, kerem'in dinlendirilmemesi de ciddi derecede başa bela açabilir. En azından bu maçta İcardi kenarda bekleyebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence doğru ilerliyoruz, rölanti şekilde. Bu tempoda mecbursun da.

      Sil
  17. tete tam bi çaylak. bu nasıl parlamış shaktar'da filan. alt ligden geraldo'yu koyalım sağ kanada daha iyi tete'den de kerem'den de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbi Geraldo ne topçu ya :) bugün de Çorum-Keçiörengücü maçında denk geldim, izlemesi çok keyifli. 4 büyüklerde oynasa tribünleri aşağı indirir. Kariyerinde hiç önemli takımda oynamamış ama çok ilginç.

      Sil
    2. 4 büyüklerde oynasa, kapanan savunma karşısında duvara vurup durur. Tete çaylak değil, nasıl parlamış diyerek zaten üstteki arkadaş futbolcudan ve futboldan bir haber olduğunu da belirtmiş. Troll diye düşündüm, Kerem Aktürkoğlu'dan da iyi dediğine göre.

      Sil
    3. Vur dedik öldürdü yorumu bu vallahi bu. Arkadaşlar Tete yeni bir sistemde oyun oynuyor. Kerem geçen yıl 10 maç saç baş yoldurdu aynı pozisyonunda. Zaha da aslında henüz alışamadı attığı gol üst düzey gol adamın kaç oyuncu ordan vurmayı düşünür yada cesaret eder. Sisteme tam adapte olduklarında bu söylediklerinize pişman olursunuz. Boey formsuz oluşu da Tete yi Ziyech zorladı. Ziyech ile zaten kıyas yapmayalım Teteyi o bambaşka bir seviye ve tarz bambaşka. Tete topla çapraz dikine koşularına devam ediyor bu maç bir iki denemede başarısız oldu diye hemen asalım keselim olmaz. Olacak bu takım bu oyuncularla bu sene bize güzel şeyler yaşatacak. Zaten ligde Nağmağlup gidiyorsun şampiyonlar liginde grubunda 2. Durumdasın. Bunları konuşalım biraz da bu oyuncular yaptı bunu. Rica ediyorum sizden takım bizim oyuncu bizim çöp bile olsa yaş o kadar genç ki bundan hala para kazanabilirsin. Zamanında oraya 34 yaşında X oyuncu alırdı 1 2 sene oynarsa oynardı oynamazsa kontratının son bir yılını para almak İçin tribünden takip ederdi. Oyuncu oynamazsa hayallerine de ulaşamaz böyle düşünelim.

      Sil
    4. Geraldo falan trolcülük oynama çabası :)

      Kerem Aktürkoğlu'nun geçmişi, gelişimi ve rakamları ortada. Bu sezon da dahil olmak üzere. Takımın da konumu ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir