14 Kasım 2023 Salı

Gitmesi hataydı, bence de dönsün


Yakup Çınar, Ocak ayında Salih Özcan alınamazsa, Berkan Kutlu geri dönebilir diyor. Salih Özcan, Dortmund'un en önemli kozlarından biri. Yaz aylarında adı geçerken de yazıyordum. Ellerindeki orta saha rotasyonu belli, Salih Özcan'ı neden bıraksınlar? O dönem kenarda bekliyordu üstelik. Şimdi ise oynuyor, 11'e yerleşti neredeyse. Niye gelsin, niye bıraksınlar. Salih Özcan'la alakalı transfer hayali kuran hiç oralara girmesin. 

Alabileceğin ve fark yaratacak bir yerli orta saha da yok. 6-8 oynayan bir yabancı alacaksın, bence bir de Torreira için alternatif oluşturmalısın. Sürekli yazdık, rotasyonun önemli parçalarını bırakıyorsun. Bugün de o isimleri arıyorsun işte. Berkan Kutlu'nun ayrılmak istemesi tam anlamıyla etikete aşık, takım kurgusundan ve mühendisliğinden bir haber insanların (taraftarlar da demiyorum onlara), manasız tepkiler vermesi. Öyle tepkiler ki, adamın ailesine dahi ulaşılıyor.

Berkan Kutlu'nun geri dönmesini isterim. Torreira'ya alternatif olur, ihtiyaç halinde 11'e de atılır, geçen sezon bunu görmüştük. Ne alacağını bilirsin, tempo silahı. Kenardan oyuna alıp, enerji katacak bir tane orta sahan yok şu an. Orta saha alternatiflerin olduğu gibi pasör. Kesici ve tempolu diyeceğimiz bir tane orta saha alternatifin yok. Hiç gitmemeliydi. Yerli avantajı da var, arıyoruz bunu. Hamle avantajın da kısıtlı. 

Sadece Berkan Kutlu değil, keşke Dubois de geri dönse. Sağ beki alternatif altına alır, yeri gelir sol bek oynar. Sol bekte alternatifsizliğin oluşturduğu sorunlar ortada. Maalesef bu da kadro planlamasındaki hata işte. Son günlerde transfer harekatına girişince, elindeki bazı isimler boşa düşmüyor da, düşürüyorsun. Sonra da o alternatif diye kıvranıyorsun. Kadronda bütünü ile a sınıfı futbolcular olamaz. B sınıfı da olacak, c sınıfı da olacak.

Planlamada bu kadar hatalı hareket edilmemeli. Limit sıkıntı oldu, bu yüzden de transferde istediğin gibi hareket edemedin de, çok fazla iddialı futbolcu peşinde koştun. Sürekli de yabancı gündemi oluşunca, kafanda kurduğun kurgu da bozuldu. Alternatiflerinden oldun. Geçen gün yazdım. Tete üstüne Ziyech gelince Yunus Akgün gidiyor, 15. yabancı Dubois oluyor. Şampiyonlar Ligi listesine Berkan Kutlu yazılamıyor. 3 iyi alternatiften birden oluyorsun.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

20 yorum:

  1. Maalesef etiket algısı ile hareket eden taraftar nedeni ile Berkan gibi değerler ayrıldı. Berkan Ndombele ve Oliveria'dan çok daha az kazanmasına rağmen daha çok yararlı olurdu takıma. Benzer durum Yunus için de geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet net ve katkılı alternatifti. Etikete aşık olanların eseri bu tablo..

      Sil
  2. Peki kiralık verilen oyuncular "gelsin" deyince gelebiliyorlar mı? Karşı taraf geri vermeye razı mı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmelerinde madde olabilir. Ya da Genoa'da çok oynamadığı için ayrılabilir.

      Sil
  3. Berkanın gönderilmesi yerine alınan adamların leş çıkması, hem sol bek oynayabilen hem de sağ beki yedekleyen Duboisin yollanması, sırf rakibe çalım atmak için alınan gereksiz oyuncular, o kadar çok hata var ki bu sene.. transferler tamamen etikete göre yapıldı sisteme göre değil, satış yapamamak da ayrı bir beceriksizlik malum, takım içindeki bazı oyuncular ile hala sözleşme uzatılamaması falan yani iş Okan hocanın gönderilmesine gitmez inşallah çünkü hocanın hiçbir hatası yok, hata tamamen bitik oyuncular alan ve sisteme uymayan transferler yapan yönetimindir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocalık bir şey yok, takım da başarılı. Niye gönderilsin. Bazı hatalar yapildi, bence ders de alındı. Bir daha böyle transfer dönemi görmeyiz.

      Sil
  4. Hayır Berkan Yunus ve Dubois maaşı kadroya göre düşük oyunculardi, maaş yükünden kurtulduk desen değil, hiçbir kayda değer kira bedeli de almadık. Oyuncu kiralarken bu kadar bonkörlüğü anlamak zor. Uğur Karakullukcu Yunus ve Berkan çok gitmek istediler tepkilerden mecbur kalındı dedi geçende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklılar da gitmek istemekte. Bu tepki işi manasız noktalara geldi. Etiket aşkı yakıyor kavuruyor bazısını.

      Sil
    2. Bence re Yunus ve Berkan eleştirilmez bu konuda, kalan yerlilerin Barış, Kerem gibi isimlerin direnmesine, mücadelesine saygı duyulur. Acımasızca elestirilmeyen tek yerli oyuncu Abdülkerim o da artık bir zahmet.

      Sil
    3. O da biraz sallansın aynı tepkiyi alır.

      Sil
    4. Ona tepki göstereni ciddiye de almam hocam. Kredisi var öyle küçük de değil. Çok büyük kredisi var. Yerine X bir isim yazalım net katkı alabilir miyiz? Bu gün elit 5 ligde zirveye oynayan kaç takımda böyle bir stoper var.

      Sil
    5. Ben de almam. Kerem Aktürkoğlu'na tepki göstereni de almıyorum. Hatta Berkan Kutlu'ya göstereni de almıyordum. Herkes öğrenecek kadro mühendisliği ne demek.

      Sil
  5. Bu arada işin farklı bir boyutu var. Geçen sezon Avrupa kupalarında olmadığımız için sadece lig ve kupa maçları oynadık. Mertens,Gomis,Dubois ve Oliveria gibi oyuncular çok iyi performans gösterdiler. Bu sezon Avrupa'da çok zor ve yoğun fikstür var. Mertens ve Oliveria maalesef sonradan oyuna girdikleri bazı maçlar dışında pek yararlı olamıyor.Rakip kalitesi ve zorluğu elinizdeki oyuncuların gerçek performansını görmenizi sağlıyor. Bu tempoda Berkan gibi koşan ve mücadele eden enerjisi yüksek oyunculara daha çok ihtiyaç duyuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji, tempo önemli silahtı. Bazı yabancı hamleleri de, eldeki iyi rotasyonun önünü tıkadı.

      Sil
  6. Berkan gelse iki üç maç sonra yine aynı şeyleri yaşayacak. Yerli ve o kalitede bir oyuncunun elden bırakılması saçmaydı bugün Okan Hoca'nın düzeninde büyük ihtiyaç var ama Berkan hata yapsa da yapmasa da bir iki hafta sonunda yersen yere vurulacak yine ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamaması lazım işte. Bu işin bir sonu yok ama olmalı :(

      Sil
  7. Önceki senelerde Fatih Terim döneminde kurulan hatalı kadroların aynısı kurduk. Falcao, Nzonzi, Seri, Lemina... bir sürü kariyeri düşüşte olan kiralık fırsat transferleri yaptık. Geçen sene bu kumar tutmuştu. Sergio, Martens, İcardi ile sonuç almıştık ama bu sene olmadı. Marka isimler, etiket sevdası ile hatalı işler yapıyoruz. Bir başka beceriksizlik ise şampiyon olmana rağmen oyuncu satamamak. Umarım bir daha böyle saçma sapan bir transfer sezonu yaşamayız. Elinde Kerem varken Zaha Almak, Ziyech ve Tete'den birini alacağın yerde ikisini de almak. Sergio dururken Kerem demirbayı almak. Berkan varken Kerem D almak, Ndombele gibi aşırı formsuz ve şüpheli birini almak....
    Dua edelim ki bedel ödemedik. Böylesine yanlışlarla dolu bir takım kurup da bulunduğumuz yerde olduğumuz için çok şanslıyız. Bunu da İcardi, Torrera, Boeh, Abdülkerim, Kerem, SAchez gibi 5-6 oyuncuya borçluyuz bence. Ama bu böyle gitmez. Okan Hoca'nın acilen budama yapıp, kesin kararlar vermesi lazım. Deneme işlerini bırakması lazım. Kaan - Torrera. Abdül -Sanchez, bu ikililer bozulmamalı. Sol bek Angelinho. Kerem 10 mu sol açık mı? benim kanatimce Kerem Sol, ziyech Forvet arkası, Tete de sağ kanat olmalı. Zaha kenarda bekleyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O denli yapı bozuk değil. O kadro da kötü değildi. Bu kadro oynatılıyor, hoca iyi iş çıkarıyor bence. Yine de biraz rüzgara kapıldık maalesef. Bunun muhakemesini yapmak da değerli. Şu an eldeki kadro asla kötü değil.

      Sil
  8. Berkan kutlu döner dönmez bilemiyorum ama eyüp aydın diye potansiyelli bir gencimiz altyapısı bayern münih olan şans vermek lazım belkide aranan kan odur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Hiç hesap edilmiyor da, elde büyük potansiyel var. Kullanmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir