15 Kasım 2023 Çarşamba

Kerem Aktürkoğlu'nun forvet arkasına geçeli şut pası sayısı da artmış


Yine aynı konuya geldik. Çünkü anlamadığım bir algı var. Forvet arkasına geçmesi performansını, daha doğrusu "rakamlarını" düşürmedi. Sol kanatta şu kadar gol bu kadar asist, forvet arkasında bu kadar gol şu kadar asist gibi istatistikler dolaşıyor. Bu istatistikler konuşulurken, Kerem Aktürkoğlu'nun girdiği gol pozisyonlarına ya da Icardi'nin durumuna da bakılsın. Her maç en az 2-3 gol vuruşu var ve neredeyse hepsi rakip ceza sahası içinde. 

Sorun tam anlamıyla bitirememek. Bitirememe sorunu da bence "mental". Bu kadar kötü bir bitirici değildi çünkü. Forvetin arkasında daha eforlu hareket etmesi, pres oyununun temellerinden biri olması da elbette gol vuruşu anında nefesi kesiyor. Bu sorunu geçen sezon Mertens de yaşamıştı ama hadi onun yaş haddi var. Kerem Aktürkoğlu, genç bir futbolcu. Yeni pozisyonuna alışması gerek dememiz de bu yüzden. Kendini ekonomik kılmayı da öğrenecek.

Gol vuruşu anında nefesini biraz daha iyi kontrol eder ve bir noktada atmaya başlarsa devamı gelecektir. Kaçırdıkça da "kafa" olarak geriye gidiyorsunuz ve sürekli kaçırıyorsunuz. Kopenhag maçından bu yana böyle. Manasız bir taraftar tepkisi de var. Yerine hangi yerliyi yazmayı düşünüyorlar bilmiyorum. Yerine oynasın dedikleri yabancılar da daha iyi durumda değil. Boş bir etiket sevdası işte. Taraftar dahi demiyorum onlara, insanlar deyip geçiyorum.

Kerem Aktürkoğlu'nun forvet arkasına geçeli "şut pası" sayısı da artmış. Bu paslar asiste dönüşmüyorsa, yine sorun bitirememek. Icardi son maçlarda fizik olarak yetersiz, sakat ve idmansız. Bağlantı sağlanıyor yoksa. Hatayspor maçında da vardı o organizasyonlar. Normalde gol yapacağı pozisyonlarda topa dahi yetişemez halde Icardi. Bu durumda kim tabela yapacak, o asist sayıları nasıl artacak?

Önder Özen doğru söylüyor. Bu kadar kısa sürede, Kerem Aktürkoğlu'ndan forvet arkası olmaz diyebilmek imkansız. Diyenler de antrenör değil zaten diyor. Takımın durumuna, girilen pozisyonlara bakın. Solda oynayınca daha mı iyi bitirmeye başlayacak? İyi bir dönemden geçmiyor olabilir, bu sürede de rotasyona alınabilirdi. Bir hata varsa budur. Kerem Aktürkoğlu, bu takımın olmazsa olmazıdır. 8+3'de ne yapmayı hayal ediyorsun?

8 yorum:

  1. Bitiricilik problemi olmasa tam tersine 10 numarada Kerem'in ne kadar iyi olduğunu, oynadıkça daha da iyi olacağını falan konuşuyor olacaktı.

    YanıtlaSil
  2. O pozisyonda onun kadar agresif oynayacak başka oyuncu yok maalesef. Zaha, KeremD, Hakim hatta Segio orada oynamışlar ama geçen sene Mertens'in yaptığı gibi yüksek hücum presi hiç biri yap(a)maz diye Kerem tercih ediliyor.

    Kerem için şu elestiriye katilirim: 1. Çok aceleci ve telaşlı, yaptığı tercih nadiren en iyi tercih oluyor, 2. Yoruldu, dinlenmesi lazım.

    Telaş ve tercih yönü belki çalışmayla gelişir ama mutlaka dinlenmesi lazim artık. Ama onu kenara çekince o pozisyonda kim olacak ve 3 yerli nasil olacak (hele de sol bek yerlimizi kullanmayacaksak)?

    Kerem dinlendiriliyor, sakat veya cezali diyelim, sizce orada kim oynar (3 yerliyi de dikkate alarak)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. yerli için Kerem Aktürkoğlu'nu kullanmamayı düşünmeleri ne denli lüks dimi :)

      Daha ne yapacaksa artık. Yılları ve katkısı ortada. Pres temelinde, orada Kerem Aktürkoğlu gibi bir isim şart işte. Tete / Ziyech / Saha hayal edenlerin 3. yerlisi kim :)

      Sil
  3. Gol vuruşu var da hepsi daglara taslara gidiyor, her topa ayak ici ile vurulacagini saniyor Hatay Macinda bile.ceza sahasi icinden havaya diktigi bir top var hocam bu mental degil fundamental eksiklik bana göre çok fazla gol vuruşu calismasi lazim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları atıyordu ama. Uzaktan da atıyordu. Gol vuruşu bence mental problem, yorgunluk şu dönem.

      Sil
  4. Kerem maalesef yorgun.Dinlenmesi gerek ama dinlenemedi.Her maç sahada ve onun kadar efor harcayan yok. 10 numarada da çok iyi iş yapıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir