12 Kasım 2023 Pazar

Geniş kadrolar rotasyon yapabilmek için var


Geniş kadrolar "rotasyon" yapabilmek için var. Ligi daha düşük tempoyla geçerken, Şampiyonlar Ligi'nde eforlu oynuyoruz. Bu da istikrarlı 11'ler kullanmana sebep oluyor. Yine de Milli Takım arası öncesi, bazı isimler de düşmüşken rotasyon yapmak lazım. Özellikle de Icardi ve Kerem Aktürkoğlu özelinde. Icardi, takımla idman yapmamak kaynaklı her geçen hafta daha da düşmekte. Kerem Aktürkoğlu'nda ise mental yorgunluk olduğu çok açık.

Kerem Aktürkoğlu, istisnasız her maç net 2-3 gol pozisyonu içinde. Normalde bitirebildiği şutlar. Forvet arkası oynadı da düştü konusu değil yani. Her maçta o 2 golü atıyor olsa, yeni pozisyonunda ne kadar iyi, zaten iyi olan tabelası daha da yükseldi diyeceğiz. Bitiricilik onun en iyi özelliklerinden biriyken maalesef bu konuda geriledi. Nedeni de mental bir yorgunluk. Bu yüzden de Hatayspor maçında kenarda olabilir ve Barış Alper Yılmaz'ı orada kullanabilirdin.

Icardi'yi konuşmaya dahi gerek yok aslında. İlk Bayern Münih maçında iğneyle oynaması tamam. İdman olarak geriye düşmemişti çünkü. Sonrasındaki maçlarda oynaması ise hata. 2 maç dinlense, şu an tamamen hazır olabilirdi. Ciddi bir durum olmasa da, iğneyle oynayayım derken, takımla idman yapamıyor ve fizik olarak sezon öncesinin de çok gerisinde. Sakatlandığı Beşiktaş maçında ise oldukça diriydi. Yazık oldu.

Normalde yetişeceği ve bitireceği topları alıyor, vuramıyor maalesef. Vursa da şut güçsüz. Hava hakimiyetini de yitirdi, çok etkisiz. Bu da seni eksik oynatıyor. Oyun içi katkısı vermeye çalışıyor da, bitirme noktasında yok. En azından şu maç kenarda olsa, Bakambu da son maçta gol atmışken burada oynasa daha kötü olmazdı. Tüm maç sahada tuttuk bir de. Okan Hoca'nın da bu kararından ötürü pişman olduğunu düşünüyorum.

26 yorum:

  1. Okan Hoca duygusal davranıyor ve oyuncuları küstürmemek için Kerem ve Icardi'yi kenarda tutmuyor. Sonuçta bu 3 puana mal oluyor. Takım ile günlerdir idmana çıkmayan adamın maçlarda oynaması nerede görünmüş?Şimdiye kadar hiç duymamıştım.Kerem yorgun dinlenmesi gerek. Herkes bunu görüyor. Yedek kulübesinde oyuncuların hocaya bakışı da negatif olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon yapmalı bence de. En azından bu maçta kesinlikle gerekiyordu. Geçtiğimiz haftalarda bunu yapmış ve iyi sonuç almıştı.

      Sil
  2. Okan hocanın her hangi bir şeyden pişman olduğunu düşünmüyorum. Pişman olan kişi sürekli aynı hataları inatla yapmaz.

    YanıtlaSil
  3. Okan hoca kendi elleriyle Kerem i bitirmek için elinden geleni yapıyor. Ortada oynayamayacağını taaa Mars taki uzaylılar bile gördü ama kenarda ve antrenmanda sürekli takip eden Okan hoca göremiyor. Aynı zamanda Abdülkerim in sol bek oynayamayacağını da görmüyor hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada oynayabiliyor. Kaçırdıklarının yarısını atsa, ne kadar da iyi oynuyor yeni pozisyonunda denilecek.

      Sil
  4. İcardi sakat, antrenman yapmıyor maçtan maça oynuyor ve Okan hoca bunu bilerek hâlâ oynatmaya devam ediyor. Oyuncu sahada olmak istiyor bahanesinin arkasına saklanilmaz. Sen takımın patronuysan eğer diyeceksin ki tedavin bitene kadar oynayamazsin! Fizik olarak ne kadar güçsüz olduğu ortada icardi nin kaç haftadır niye zorluyorsun hocam? Atabilecegi pek çok pozisyonda topa bile vuramaz hale geldi icardi, ayağı kopsun diye mi bekliyorsun daha? Teknik direktör takımın patronudur. Kadroyu sen kurmuyor musun? İcardi mi yazıyor sahaya çıkan 11 i?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okan hoca icardi'den çekiniyor olabilir. yani benim aklıma başka bi açıklama gelmiyor. çünkü hocanın icardi'in sahada takımı 10 kişi bıraktığının farkında olmaması imkânsız.

      Sil
    2. Niye çekinsin? Aralarında gayet iyi ilişki var. Futbolcuyu da küstürmek istemiyor ama bence de hatalı hareket edildi.

      Sil
  5. Böyle saçma sapan hamleler yapmaya devam ederek kendi sonunu hazırlayacak Okan buruk.

    YanıtlaSil
  6. kerem'in kaçırdığı gollerin elbette oynadığı mevki ile bi alakası yok ama yaptığı olağanüstü sayıdaki top kaybı oynadığı mevkii ile alakalı. çünkü artık sırtı çizgide değil ve 360° etrafta da rakip var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışma evresi o da. Alışınca farklı şeyler konuşulur. Uluslararası değeri o pozisyonda ortaya çıkacak bence.

      Sil
    2. belli ki hoca da senin gibi düşünüyor. hatta kerem'in kendisi de. sadece üçünüz kerem'in bu mevkide devam etmesini düşünüyorsunuz galiba :) ama er ya da geç kerem'in o mevkiide olamayacağı anlaşılacak. umarım o zamana kadar kerem'i kaybetmeyiz

      Sil
    3. Doğrusunu düşünüyor. Kerem Aktürkoğlu kaçırdığı gollerin yarısını atsa, yeni pozisyonunda ne kadar iyiymiş diyeceksiniz :)

      Sil
    4. demeyiz. sadece gol atması yetmez, o mevki çok daha farklı şeyler de istiyor. onlar da kerem de yok

      Sil
  7. 10 numara pozisyonunda oynayacak bence son oyuncu Kerem. İstediği kadar gol atsın ki atamıyor hiçbir şeyi değiştirmez. Pas kabiliyeti yok, top kontrolü yok, ayağında topu açamadan süremiyor. Sırtı dönük topu alamıyor. İnanılmaz pas hatası ile oynuyor. Biz ne için ısrar ediyoruz. Zaha gelmese Kerem asla soldan ortaya geçmeyecekti. Kerem'den 10 numara olmaz.
    Zaha veya Kerem'den birini tercih edecek hoca maalesef. Bu takımda 10 numara oynayabilecek tek bir kişi var o da Hakim Ziyech. İlk kontrol, pas, sırtı dönük alma, adam geçme ve şut hepsi var. Koy Ziyech'i forvet arkasına hocam. İcardi şu maçta dinlenmeyecek de ne zaman dinlenecek? Okan hoca bu neyin ısrarı anlamak mümkün değil? İdman yapamayan, haftalardır ağrı kesici iğne ile kendini yıpratan oyuncuyu neden oynatırsın? Kazım'dan umudur olan var mı? hiçbir şeyi tam olmayan aşırı acemi ve ham bir oyuncu. Angelinho ne kadar kötü de olsa sabaha kadar onu oynatırım. Abdül - Davidson tandemini de asla bozmam. Boey de öldü geberdi çocuk. 1 maç bari dinlenseydi. Orta saha tandemini asla bozmam. Kaan-Torrera. Bununla oynamanın da manası yok bence.
    Benim ideal 11'im; Angel - Abdül - Davidson - Boey; Kaan - Torrera
    Zaha/Kerem - Ziyech - Tete/Barış
    İcardi olurdu.
    Bakambu, Sergio, Kerem D., Ndombele bunları da kullan hocam ilk 11'i rahatlatmak adına.
    Devrede kesin orta saha, sağ bek alırım. Nelson giderse Emin'i geri getirir en azından Abdül'ü bir Türk'le yedeklerdim. Bu takımın sağ bek yedeği yok, orta sahası maalesef yok. Berkan, Yunus, Emin umarım geri dönerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara gibi oynamıyor ama, 2. forvet gibi. Ben orada oynayabileceğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Adına ne dersen de. İstersen en ön libero de istersen 10. Forvet de. Adının ne olduğunun zerre kadar anlamı ve önemi yok. Orada oynayamiyor! Bu kadar somut bir gerçeği kabul etmek hala bu kadar yanlış olduğu bariz belli olan bir şey de hocanın ısrar etmesi kadar senin hayır oynuyor diye ısrar etmen aynı derecede yanlış.

      Sil
    3. Pres oyununda da varlığı değerli. Sadece son maç kenara gelmeliydi. Bayern raporları da oyuncunun değerini gösteriyor. Sorun bitirememek.

      Sil
    4. Her maç hat trick te yapsa fark etmez. O mevki farklı meziyetler istiyor ve bunlar Kerem de yok, mesela top saklama mesela iyi pas verebilme mesela top kaybetmeme... Kerem iyi bir kanat oyuncusu iyi bir kanat forvet. Forvet arkası yada 10 numara değil olmayacakta. Burada oynatarak hoca Kerem ebde kötülük yapıyor. Yakında bu mevkide ki oyunundan dolayı tepki görmeye de başlayacak ve düşüşü daha da hızlanacak. Ayrıca nerede oynadığından bağımsız bu çocuğun dinlendirilmesi gerekiyor. Geçen sezondan beri milli takım da dahil olmak üzere sürekli oynuyor. İcardi boey ve Kerem in bir süre kenara gelmesi zorunlu artık, yoksa bir sakatlık durumu oluşacak ve belki aylarca donemeyecek.

      Sil
    5. Rotasyon konusunda haklısın. Sadece fiziksel değil, mental olarak da yorgun. Bitirememesi bundan kaynaklı biraz da.

      Sil
  8. Kerem'in mevzusu baştan aşağı saçmalık. Dünya'nın neresinde pırpır kanat oyuncusunun 10 numaraya evrildiği görülmüş ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara oynamıyor, oynatılmıyor.. Orada bir yanlışlık var. 2. forvet gibi konum alıyor. Kerem Aktürkoğlu da pırpır kanat hiç olmadı.

      Sil
  9. Ligde şimdiye kadar oynanan maçlarda Trabzon maçı hariç hiçbir maçı ciddiye almamıştık ve kalite ile kazanmıştık kimse bunu diliyle söylemez ama sahadaki görüntü buydu. Bir yerde ceza kesilecekti bu maça kısmetmiş. Okan geçen yıllarda mağlubiyetlerden ders çıkarıp daha sonra daha iyi geri dönmüştü. Yine öyle olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın maç sonu açıklamaları bu anlamda değerli. Ben ders alacağımızı düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir