22 Kasım 2023 Çarşamba

Lider bitirmenin prestiji, morali ve özgüveni büyük olur


Galler karşısına "beraberlik" düşüncesiyle çıkıldı ve sahadaki 11 de buna göreydi. Bence hatalı tercih çoktu. Hele ki Almanya deplasmanında oynanan oyunun ardından vitesi düşürmezsin. Sol bekte Cenk Özkaçar, stoperde Samet Akaydın hamleleri biraz da rakibin duran top tehdidine karşı uzun kalalım tercihi gibiydi. Önde de kısa ve hızlı isimleri tercih edip, geriden uzun vururuz, savunma arkası ve seken topları hedefleriz diye düşündük.

Kağıt üzerinde plan doğru da, rakip 1-0'ı erken bulunca anlam ifade etmedi. Rakip öne geçtikten sonra, bu yapı ile beraberliği yakalamak zor. Yusuf Yazıcı / Abdülkadir Ömür değişikliği bu yüzden erken geldi. Yusuf Yazıcı biraz daha sete yakın ve ön alanda forvet özelliği gösterebilirdi. Çok iyi oynadı diyemem de, en azından hareketlilik getirdi. İlk yarının sonunu iyi getirdik, pozisyonlar vardı. Kerem Aktürkoğlu'nun bitiricilik sorunu devam etmekte. Israrla topu tavana vurmaya çalışıp, kale ağzından aynı golleri kaçırmaya devam ediyor. 

Galler karşısında ön alanda biraz yetenek sorunu vardı. O sorunu da Kenan Yıldız'ı oyuna alarak aştık. Üst düzey bir potansiyel. Yaşına göre muazzam fiziği ve tam bir hücum jokeri. Hareketli, ayakta kalıyor, çok seri rakip eksiltebiliyor. Kenan Yıldız da oyuna dahil olduktan sonra, rakip savunmayı zorladık ve oraları karıştırdık. Penaltıyı da bu şekilde aldı. Montella'nın ana plan tutmayınca iş ister istemez bireysel yeteneklere baktı.

İsmail Yüksek de düşüşte. Kaan Ayhan'ı bu maçta orta sahada oynatıp, merkezi elde tutabilirdin. En baştan Ferdi Kadıoğlu'nu sol bek, Zeki Çelik'i sağ bek kullanabilirdin. Ferdi Kadıoğlu da 2. 45 dakikada sol beke geçince etkisini arttırdı ve hücumu zorladı. Net bir 9'un olmayışı da bizi zorladı tabi. Barış Alper Yılmaz alan bulamayınca o pozisyonda etkisiz. Yusuf Sarı da ne kadar hareketli olsa da bu seviyede fizik olarak sırıtıyor. Kerem Aktürkoğlu da maalesef formda olduğu günleri yaşamıyor.

Tüm bunlara rağmen beraberlik değerlidir. Tam anlamıyla hak ettik diyemesem de, kenardan yapılan hamlelerle oyunu dengeledik, rakibin rüzgarını kestik. Galler, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya gibi takımlar da bize oldum olası ters gelir. Fizikleriyle oynuyorlar ve sorun çıkarıyorlar. Duran toplarda tehlike oluşturdular, çok sık savunma arkasına sarktılar. Samet Akaydın'ın sınırda olan 2 penaltı pozisyonu var. Hakem yönetimi de fazlasıyla lehimize işledi. Montella'nın evlat kontenjanını anlıyorum da, "bir bildiği vardır" kısmını geçmiş olmak gerekiyor.

8 yorum:

  1. Genel havaya bakıyorum da millet yine coşmuş durumda ilk kez lider gitmişiz bu sefer yarı final oynarız gibi söylemler başlamış yine umarım bir tokat daha yemeyiz bu turnuvada 2020'de olduğu gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayaklar yere basacak elbette ama güzel bir hava yakalandı.

      Sil
  2. Kerem i acilen bütün takımlardan kesmek gerekiyor. Galatasaraydan da millî takımdan da. Bunu icardi ye yada bakambu ya teslim edeceksin antrenmandan sonra her gün 5 saat topa nasıl vurulacagini öğretsinler. Başka hiç bir şey değil sadece topa nasıl vuracağını göstersinler. Yoksa böyle kale ağzından kaçırmaya devam ettikçe kendi kendini bitirecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu topa nasıl vuruluyor biliyor. Bunca gol sayısı boşuna değil. Son dönemde bence mental bir sıkıntı var. Çözülür.

      Sil
    2. Yorgun adam sakatım dese 3 4 maç yatsa görücem ben buradakileri. Keremi kesilecekler listesine yazanlar yerine sahaya Türk oyuncu da yazın da bir görelim kimle oynuyoruz. 1 maç kenarda olsa kaybetsek Kerem niye oynamadı diyecek adamlar hepsi. Kusura bakmayın da öyle boş atıp tutmakla olmuyor. Varsa daha iyi bildiğiniz buyurun.

      Sil
    3. Eleştireceğim diye manasız şeyler yazılıyor, bunlara tepki gösteriyorum. Bunca gol atmış adam topa nasıl vurmayı bilmiyor oluyor :)

      Sil
  3. ya bu samet'e fb taraftarı tepki göstermekte gerçekten haklıymış. adam canlı bomba tanımına cuk diye oturuyor. 2 defa penaltıya neden oluyordu. hele ki ceza sahasında 0 çizgisinde pozisyon bile yokken rakibine o şekilde kayarak müdahale etmek akıl kârı değil ya. umarım fb'de oynamaya devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla büyük takım stoperi değil. Hem ağır, hem kontrolsüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir