22 Kasım 2023 Çarşamba

Zaniolo'yu daha çok forvetin arkasında, 2. forvet gibi düşünüyordum


Geçen sezon biterken, yeni sezona yönelik en büyük transfer Zaniolo diyordum. Geçen sezon transfer olurken de beklenti yüksekti ama adınız Zaniolo olsa da o yapı içine girmeniz zordu. 11'i oturmuş, istikrarlı ilerleyen bir takım vardı. 11'e girememiş olsa da, kenardan gelip de takıma kattığı enerji yüksekti. Kasımpaşa maçında da kritik ve maç kazandıran bir golü vardı. Yeni sezona yönelik beklenti vardı işte. Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek, takımdan ayrılacağını hiç düşünmüyordum.

Niye gitti de demiyorum. Teklif kiralık da olsa, rakam olarak tatmin edici. Ben hala opsiyonunun kullanılacağını düşünüyorum da, kullanılmasa dahi zarar etme şansın da yok. En kötü ihtimal zaten yine takımda kalır, katkı alırsın. Üst düzey bir potansiyelden bahsediyoruz. Aston Villa'da henüz tabela yapamaması kötü tabi. Yine de yer yer ben buradayım dedi, oynadığı birçok maç var. Hakkında çıkan ve altı dolmayan o iddialardan da sıyrıldı. Milli Takım'da yerini de yitirmiş değil.

Galatasaray'da kalmış olsa, şu an oynadığımız 4-2-3-1'in forvet arkasında onu bekliyordum. Kerem Aktürkoğlu'nun oynadığı yerde. Forvet özellikli, fizikli futbolcu çünkü. 2. forvet rolünü iyi oynardı ve Icardi'yi tamamlar, rakip ceza sahasında da +1 yazmış olurduk. Alan bulduğunda durdurulması güç zaten. Geçen sezon Fenerbahçe maçını hatırlayın. Şampiyonlar Ligi'nde arıyorum Zaniolo'yu. Çünkü o alan fazlasıyla var ve fizik olarak da ihtiyaç duyuyorsun.

Daha önce de söyledim. Onunla alakalı sıkıntı kendisi biraz daha Messi zannetmedi. Sürekli dar alana girip, oradan çıkmaya çalışması. Oysa onun Cristiano Ronaldo olması lazım. Fizik olarak da andırdığı isim o. Topla ilişkisini biraz daha kesip, bitirme noktasında var olmalıydı. Müthiş bir şut gücü var zaten. Sola çek vur durmadan. Rakip ceza sahası içine de sık sık koşu at, yerden havadan fark etmeden bitir. Icardi'nin iğneyle oynadığı dönemde o takımda olsa, forvet sorunu da konuşmuyorduk. Zaniolo'yu aradığım anlardan biri de oydu.

"Kısa vadeli hedefim savunma yönünden gelişmek ve daha komple bir oyuncu olmak. İngiltere'de farklı bir futbol oynanıyor. Adaptasyon için biraz zamana ihtiyacım var. Eğleniyorum, hoşuma gidiyor, yeni bir yaşam deneyimi. Seçimimden mutluyum, keyif alıyorum."

Bu açıklamasını da önemsedim. 4-2-3-1'de forvetin arkasında oynar diye düşündüm demem de bundan. Savunma yönünü ve pres gücünü arttırınca, bu düzenin en önemli parçalarından biri olurdu. Çalışkan ve hareketli futbolcu. Savunma yönünü mutlaka geliştirir, pres içinde de zaten var. Kusursuz bir fizikti. Takımda kalmasını gerçekten isterdim. Kiralık gittiği şartlar kötü olmasa da, bu sezon mutlaka performans gösterecekti.

8 yorum:

  1. kenarlara tete, zaha, ziyech aldık. tabi teklif gelince değerlendirmek çok doğal ama zaniolo'yu hem tete'ye hem de zaha'ya milyon kere tercih ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tercih etmeyebilirim. Farklı oyuncular. Zaniolo da kalabilirdi ama :)

      Sil
  2. Zaniolo değişik bir oyuncu. Sol açık oynatılıyor.Ters ayakta daha etkili.Milli takımda oynaması büyük avantaj. En kötü ihtimal Italya'da bir takıma iyi bir ücret ile transfer olabilir. Opsiyonunu kullanılacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kullanılır, olmadı büyük bir transfer yapar.

      Sil
  3. Son milli maçı seyrettim. Bu çocuk kafa yapısını değiştirmezse çöküşe geçecek. Topu sürekli ayağına bekliyor, aldığı topla tek opsiyonu dripling. İnşallah opsiyonu kullanılır dönmez geri. Bizim şl maçlarında faydası olabilirdi belki ama karla gönderebilmek büyük başarı bence. Aston villada denk gelince seyrediyorum. Pozisyonlarda ceza sahası dışında bekliyor. İçeri girmiyor. Fiziği ve albenisi ile işe yarar ama futbol zekasını geliştiremezse çok feci zarar verir kendine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun o zaten. Kendisini o fizikle Messi zannetmesi. Oysa Ronaldo gibi oynasa ve bitirme anlarında var olup, topla ilişkisini düşürse yolu uzun.

      Sil
  4. Orta sahanın merkezinde sola yakın mezzela gibi de oyanaybilir 4-3-3'de fiziği sayesinde ciddi fark yaratır. Çok yönlü bir oyuncu olması birçok farklı şey hayal ettiriyor. Bu onun yararına mı zararına mi bilemiyorum tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamaz değil de, yine topla ilişki isteyecek o pozisyon. Ben olsam forvet olmaya odaklanırım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir