17 Kasım 2023 Cuma

Rakamlar yalan söylemiyor


Rakamlar yalan söylemiyor. Ben de bu rakamları her fırsatta paylaşmaya devam edeceğim. Manasız bir linç ve "beğenmeme" üzerine oluşan görüntü var. Onu istemeyelim, bunu beğenmeyelim de, "bitiricilik" sorun olduğu için bunlar yaşanılıyor. Bitirebilsen "skoru" alacaksın ve bu sefer de oyun ile oyuncuların ne denli iyi oynadığından bahsedeceksin. Kimi gerçekten de performans olarak beklenilenin gerisinde ama kalitelerini gösterdikleri birçok an var.

Takımımız adına bu sezon Süper Lig'de;  

Yaratılan Büyük Şans: 
1- Kerem Aktürkoğlu | 10 
2- Angelino | 5 
3- Kerem Demirbay | 3  

Maç Başı Kilit Pas: 
1- Kerem Aktürkoğlu | 3.1 
2- Angelino | 1.8 
3- Tete | 1.5

Angelino'yu beğenmeyiz, birçok noktada eleştiririz ama bitirebiliyor olsan onun da hücum etkisi yok değil. Kenar ortası anlamında hala beklediğim seviyede değil de, hücum katkısı var. Yeterince hücum katkısı olmayan halinin dahi "kalite" üzerinden şans yaratabildiğini görüyoruz. Opsiyonu karşılanacak mı, karşılanmayacak mı gibi düşüncelerden sıyrılıp, Angelino ile devam etmek lazım. Şu an daha iyi bir sol bek alamayız ve önümüzdeki 2 ayda o olmadan geçmez. Bayern Münih deplasmanındaki oyununu sürekliliğe dökerse büyük katkı verir.

Bu opsiyon muhabbeti yüzünden öyle bir maçın ardından, ligde oynarken kenara alındı ve sonradan oyuna dahi giremedi. Icardi gibi bir kafacımız var, geçen sezon kafayla golün her türlüsünü attı. Angelino'da ısrarcı olsan, beklediğin kenar ortasını da alırdın. Bu da güçlü bir bağlantı olurdu. 1 hafta oynar, sonraki hafta kendisinden vazgeç derken nasıl istikrar sağlayacaksın. Rotasyon değil bu, tamamen bir şeylere karar verememek. Bu da bizlere zarar vermekte.

Tete de mesela kilit pas istatistiğinde masada. Ziyech de burada üst sıralara tırmanacak. Beşiktaş maçına kadar Tete için sorun yokken, bir anda kesildi. Kesilince de performans olarak çok düştü. Ziyech gelirken kesilmesi doğal da, ben de dahil olmak üzere çok sert eleştiri yapıyoruz. O da beklenti duyduğumuzdan gerçi. Tete'nin de vereceği katkı büyük olacak. Önemli bir yetenek aldık. Yaz dönemi geçti artık, eldeki kadro bu. Dünü sorgulamak yerine, bugüne bakacağız.

Kerem Demirbay da yaratılan büyük şanslarda listede. Onu da son maçlarda neredeyse hiç izleyemiyoruz. Lige iyi girmişti oysa. 8 gibi oynayıp, rakip ceza sahası içini nasıl karıştırdığını hatırlayın. Yerli avantajı da var ama düşünmez olduk. Bu kadar değersiz bir orta saha mı? Kullanmak, unutmamak lazım. Bazısını rotasyonun derinliklerinde unutuyoruz. Kaliteli ayak sayısı çok ve en kötü halleriyle dahi fark yarattıkları anlar oldu.

Kerem Aktürkoğlu'nu ise zaten konuşmayalım..

14 yorum:

  1. Daha ne kadar ısrarcı olacaksın? Takıma en erken katılanlardan biri ve Bayern maçı hariç hiç bir katkısı yok. Opsiyon kullanılmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisini alamayacağımızı bildiğim için ısrara devam edeceğim.

      Sil
  2. Rakamlar da maç kazandırmıyor sorun orada işte.

    YanıtlaSil
  3. rakamlar çoğu zaman anlamsız kalabiliyor. daha 10 gün önce burada angelino ve bakambu'dan umudu kestim diye yazmıştın. umudunu kesecek kadar kötü performans veren bi oyuncuya, bu istatistikler ortaya çıkınca mı tekrar yöneldin ? futboldaki çoğu istatistik bi anlam ifade etmiyor ya da gerçeği yansıtmıyor diyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakam değil konu. Angelino'nun Bayern deplasman performansı. O maçta oynaması gerektiğini, tecrübesinin değerli olduğunu da söylemiştim. Daha iyi bir sol bek alabileceğimizi düşünmemeye başladım, bu yüzden yöneldim.

      Sil
    2. yine yanlış. 1 maçlık performansi ile tekrardan yönelmen yanlış. kalitesini biliyoruz zaten ama olmuyor işte. 1 maç iyi oynadı diye güvenmeyelim yoksa yine hayal kırıklığına uğratacak bu oyuncu bizi

      Sil
    3. Bakalım önümüzdeki 2 aya, olacak mı, olmayacak mı.

      Sil
  4. Bugün alsan yarın hala satabileceğin adam. Piyasası da var. Galatasaray İçin ısrar da etti kendisi klübünün açıklamaları ortada yoksa birçok ligde birçok takımla adı geçiyordu. Biraz daha pivot özellikli santraforların olduğu ortamda değerli oyuncu ama bu demek değil ki faydasız. Amansız hücüm yapması önündeki oyuncuda karar kılınmaması bunlar onu geri çekti bir nebze. Takımı oturtsak ondan daha iyisini de alamayız. Kaldı ki sağ tarafta daha atlet bir oyuncuyla oynarken Angelino gibi bir sol bek oyuncusu tam aranan kan. Tarz olarak yine aynısına gitmek zorunda olacağımız ortamda onun gitmesi yerine X bir isim gelmesi çok doğru durmuyor bu ortamda. Hatay maçında da gördük olanları Kazımcan kiralık olarak takımdan ayrılmalı, oynamalı bir süre. Oraya yerli bir hamle gerekiyor. Yabancı gelecekse Angelino üzerine kaç tane oyuncu sayabiliriz. Takımda tek noksan bölge ortasaha. Fizikli top sürebilen bir oyuncu getirdiğin vakit sol bekin de yükselecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi gibi müthiş bir kafacın var zaten. Angelino 'yu en çok eleştirdiğimiz konu da o orta kalitesini hala görmemek. Bunun da formsuzluk ya da takımın durumu ile alakası yok. Yine de daha iyi bir sol bek alabileceğimizi düşünmüyorum.

      Sil
  5. Dubois konusunda büyük hata yaptık. Hem sağ bek hem de solbek oynayan adamı gönderdik. Boey'in alternatifi yok. Dinlendiremiyoruz. Solbekte Angelino ve Kazımcan aksıyor. Bakambu , Oliveria ve Ndombele 'den neredeyse hiç verim alamıyoruz. Transfer dönemine kadar Angelino mecbur oynayacak. Opsiyonu düşünüp Kazımcan'a güvenmek hata olur.Ayrıca Abdülkerim o pozisyonda sıkıntı yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şu an hem sağ, hem sol beki alternatif altına almıştık.

      Sil
    2. Dubois şu an takımda olsa 1. Sol bek kendisi olacaktı. Daha da iyi olacaktı. Orada forma rekabetini de iyi sağlayamadık sanki. Angelino biraz garanti. Kazımcan henüz bu seviye için uygun değil istikrarsız bir görüntü veriyor hal böyle olunca oynama alışkanlığı kazansa bu sorunu aşacaktır.

      Sil
    3. Geçen sezona göre alacağı sürenin daha artacağı kesindi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir