17 Kasım 2023 Cuma

Nelsson satışında beklentiyi doğru ayarlamak lazım


Bir haber gördüm, Galatasaray'ın Nelsson için 20 milyon avro'yu gördüğü an satışına izin vereceği yazılıyor. Bu para yaz dönemi de görüse satışına izin verilirdi. Görülmediği için transferi olmadı. Nelsson'un bir ederi vardı, şu an o ederin de aşağısına indi. Değerini bulan futbolcuyu satmak gerekiyor. Bazı futbolcular için paha biçemezken, atladığımız noktalar oluyor. Nelsson'un şu dakika 10 - 12 milyon avro aralığına ancak transfer olacağını düşünüyorum. Yaz dönemi ederi ise benim için 15 milyon avro'ydu.

Nelsson'un belli başlı defoları var. Bunu en iyi döneminde dahi yazdım. Geçen sezon şampiyon olurken, Abdülkerim Bardakcı ile müthiş tandemdiler. Şampiyonlar Ligi söz konusu olduğunda ise yetmeyeceği çok açıktı. Okan Hoca'nın oyun yapısında stoperlerin hızı, pas kaliteleri ve topla çıkışları çok değerli. Oyunun temelinde pres var ve stoperler orta sahaya kadar çıkmalı. Hatta topla çıkışlarda bek edasıyla hücum katkısı vermeli. 

Nelsson, ağır bir stoper. Bunu da bildiği için orta sahada o baskılara katılmıyor. Baskıya katılsa ve topu alamasa, arkasında vereceği büyük boşluğun farkında. Onu da o baskıya çıkaramayınca, pres şiddeti istediğimiz düzeyde olmuyor. Davinson Sanchez transferi de bu yüzden gerçekleşti. En başından bu yana istenilen bir stoperdi. Limit yoktu, satış gelmedi, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri vardı derken eldeki tandemi bozamadık. Davinson Sanchez fırsat olunca da aldık ve Nelsson boşa çıktı.

Kenarda tutmak için lüks, oynatmak için ise Şampiyonlar Ligi seviyesinde yetmiyor. Ocak ayında bu satış garanti. Öyle bir konuma geldi ki, Galatasaray'ın kapısına yine opsiyonlu kiralama için gelirler. 10 - 12 milyon avro bandı görüldüğü an ise satışa izin verilir. 15 milyon avro dahi beklemiyorum, hayal bu rakam. Yazın olabilirdi, bugün imkansız. Muhabirler öyle rakamlar yazıyor ki, taraftarın da algısı değişiyor ve satış halinde rakam beğenilmiyor.

Marcao'da da rakam beğenilmezken, ederinin maksimum o olacağını söylemiştim. Bugün ise Marcao'nun geldiği nokta ortada. O satış zamanlıydı ve kazanılabilecek en iyi rakamı aldık. Nelsson'da ise o tren kaçtı, halka arz şu an tabana düştü. Yine iyi bir bonservis elde edebiliriz. Biraz daha kapanan, savunma çizgisini geride tutacak talımlar için müthiş stoper. Lider özelliği, savunmacılığı ve potansiyeli kıymetli. Talibi mutlaka çıkar ama beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

19 yorum:

  1. 10-12 gibi rakamlarda mümkün değil. yazın bile 15 gelmemişken şu an 12 filan çok zor. nelsonn'u artık elden çıkartmamız gerektiğini biliyor herkes her kulüp takip ediyorlar bu işleri. max 10m€'ya gider. her potansiyel gösterene 20'den aşağıya yazmıyoruz. ama kim gitmiş 20'nij üzerine. ucl'den kendini gösteren cenk ve belki de tarihimizin en yeteneklisi arda güler. yani o rakamların olmayacağını bile bile yıllardır kendimizi kandırıyoruz. şu an mesela boey için herhes 25-30 filan der ama gelecek teklif 17-18 filan ancak olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence opsiyonlu kiralama ile gelecekler hatta.

      Boey eğer sözleşme yenilerse, onun için 25 milyon avro'lar gerçekten mümkün. Çünkü Cl etiketi yedi ve çok başarılı.

      Nelsson'un eksiklerinden biri buydu. Cl etiketi.. Orası için de tarzı hiç bize uymadı.

      Sil
    2. Uymayacagi daha Dünya kupası maçlarında belliydi, kjaer sakatti yerine en güçlü aday Nelson du bir yada iki maç oynattılar bir daha da oynayamadı. Oynadığında da ciddi hataları vardı o maçlarda da. İlk fırsatta satmak gerekiyordu zaten o görüntüden sonra.

      Sil
    3. Dünya Kupası'ndan yana da beklenti vardı. Oradan da istediğimizi alamadık.

      Sil
  2. Bu resmen kendi elinle oyuncunun değerini düşürmektir. Alıcısı hazır olduğunda satmazsan hemde oyuncunun kendisi de gitmek isterken bir kaç milyon için vermezsen geleceğin nokta bu olur işte. Eldeki bir kuş teldeki beş kuştan iyidir. şimdi bırak 20 milyonları 10 a verebilirsen iyi. Yazık oldu, transfer başarılarını!!! Kutlamaya devam edin siz. Fırsat transferlerini falan övmeye devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru zamanda satmak gerekiyor. Oyuncunun sana yetmeyeceği de belliyken. Marcao'da doğru yapılan, Nelsson'da yanlış yapıldı.

      Sil
    2. Sanki marcao dan dünyaları kazandın da? Üç kuruş paraya sattılar onu da.

      Sil
    3. 12 milyon avro net bonservis 3 kuruş para olmuş. Vay be :)

      Sil
    4. 18 ler 20 ler atıp tutuluyordu, sen kendin yazdın ucuza gitti diye şimdi inkâr mı ediyorsun? 12 milyon da değildi ayrıca, bir sürü saçma sapan bonusla birlikte 12 oluyordu.

      Sil
    5. Bonuslarla birlikte 15 oluyor. Net rakamı 12. Daha iyisi olabilirdi ama ederi bu dedim. O noktada haklı çıktım.

      Sil
    6. Haydi ikile..

      https://www.sportifcumleler.com/2022/07/marcao-sevillada.html?m=1

      Bak bakalım ilk paragrafa.

      Sil
  3. Maalesef satış konusunda çok iyi değiliz. Fenerbahçe oynatmadığı adamları dahi iyi ücretlere gönderiyor. Nelsson konusunda ise şartlı satın alma opsiyonu ile transfer olması muhtemel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru menajerlerle çalışmak lazım.. Bu da ayıp değil. Hatta sportif direktörle.

      Sil
  4. 12 milyona satarsak iyi. Formdayken satmadık şimdi maalesef değerini yitirdi gibi. Boey’e de 15 ve üst gelirse bırakmak lazım. Hayal ettiğimiz rakamlar gerçekli değil. Teklif gelen oyuncuyu satmak zorundayız. Umarım Kerem de satılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey'in fazla ederi var ama sözleşme uzatmazsa dediğine gelecek iş.

      Sil
    2. 10 milyona falan verirler boey i.

      Sil
  5. Kiralarlar. Çok düşük maliyete kulübesini güçlendirmek isteyen kulüplerin transfer cenneti olduk.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir