9 Kasım 2023 Perşembe

Bakambu ve Angelino için umudu kesmek üzereydim demiyorum, kesmiştim


Bakambu ve Angelino için umudu kesmek üzereydim demiyorum, kesmiştim. Bakambu bir tarafa da, Angelino tüm şanslarını kullanmıştı. Opsiyon muhabbeti vardı hatta, kaldırmaya çalışıyoruz üzerinden. 6 milyon avro'luk güveni vermiyor derken, Bayern Münih deplasmanıyla birlikte hayata döndü. Bu maçlar için alındı zaten. Özellikle tecrübesini bu tarz maçlarda ortaya koyacak. Maç önü bunu yazdığımda eleştirildi de, söylediğim doğruydu.

Hücumda ve savunmada çok dengeli bir performanstı. Hatta ilk Bayern Münih maçında da Angelino oynamalıydı. Angelino kaynaklı "savunma" defosunu beklerken, bu onu kötü savunmacı kılmıyor. Genellikle 3'lü savunmalarda kanat beki gibi oynarken, tüm kanadı kullanmak durumunda ve sadece hücum odağıyla oynuyordu. Burada 4'lü savunma var. Savunmada kötü bulmazken, hücumda hiçbir şey vermemesi eleştiri konusuydu. Çünkü "hücumu" üzerinden transfer edilmişti.

Bakambu'nun ise şimdiye kadar iyi alternatif olabileceğini göstermesi lazımdı. İdmanları hoca yönetiyor, futbolcuları o tanıyor. Bakambu'yu sezonun ilk maçlarında izlerken, sonrasında süre dahi alamadığını gördük. Halil Dervişoğlu'nun bile gerisine düştü diyorduk. An geldi ve sahneye çıktı. Gol yükünü sırtından atması onu rahatlatacaktır. Hatayspor deplasmanında da 11 oynar ve hesabı işlemeye devam eder. Etmelidir de.

Bakambu'yu sadece Icardi'nin olmayacağı maçlar üzerinden düşünmememiz lazım. Kenardan geldiğinde de iyi bir hamle olabilmeli. Hareketli bir forvet, bitiriciliğini de yaş aldıkça geliştiriyordu. Geçen sezonun Yunanistan Ligi gol kralı. Bayern Münih'e attığı gol de net bir bitiriştir. Özgüven o gol, devamını getirecektir. Icardi de bu sayede biraz daha rahat nefes alır ve dinlendirme imkanı yakalarız. Icardi'nin aldığı sorumluluk müthiş olay da, arkasının boş olması tehlikeydi. Neyse ki Bakambu "hayattayım" dedi.

25 yorum:

  1. Barış,Oliveria, Bakambu,Halil, Kazımcan gibi oyuncuları bazı maçlarda 11 oynatıp görmek gerek. Sürekli aynı 11 oynayınca sorun oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig maçları ideal ortam, mutlaka kullanmak gerekiyor.

      Sil
    2. Sadece lig değil yaklaşan türkiye kupasıda fazla süre bulamayanlar içinideal olacak

      Sil
  2. konudan bağımsız; bodo'yu ve ludogorets'i izlerken ne kadar iyi takımlar diyorum ya da bizim ligin kalitesi leş o yüzden mi öyle iyi görünüyorlar bize. adamların hepsi de bruyne gibi sanki :) pres yerken topla o baskıdan çıkmalar, topla dripling yapmalar, paslaşmalar filan. ludogorest'in şu maçta o baskıdan çıkıp ileriye gitmeleri, fb'nin rakiplerinin ligdeki 10 maçının toplamından daha fazladır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin kalitesi kötü olunca da iyi prova yapamıyorsun :)

      Sil
    2. Bu o adamların altyapı eğitimleri ile ilgili yoksa hiç bir sıradışı oyuncusu yok iki takımında ama biz de takımın yıldız oyuncusu dediğimiz adam daha topu stoplayamiyor.

      Sil
  3. Kronik sakatlık sorunu olmasa Saracchi tam bizim sol bekimizdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleydi ama sakatlıktan kafasını kaldıramadı.

      Sil
  4. Kaan Ayhan İçin de bir parantez açayım müsaadenizle. Adam geldi ne gerek var diye düşündüm. Sağ bek ve stoperi yedekler eyvallah dedim. Şu an öyle bir noktada ki. Torreiranın yanına koyabileceğin elde olan tüm ortasahaların önünde. Oliveira da iyi Kerem Demirbay da iyi sözlerine girmeyelim hiç. Berkan bu yıl gitmemiş olsa biz onu bu arenada izliyor olacaktık. Hocanın sistem değişti 2 tane 6 ile oynuyor. Bir tane 6 numaramızda az biraz dripling özelliği olsa o zaman daha da büyüyecek sistem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek var diye düşünmedim de, maliyeti yüksek geldi. Stoperde de o kadar tutmam. Orta saha performansı ile bu sezon büyük fark yarattı. Müthiş yerli ama şu dakika paha biçemem mesela.

      Sil
  5. Bu maç kazanım oldu hala şurada hocayı eleştirenler görüyorum. Yok falanca girse şu girse şöyle olsa diye. Arkadaşlar arena Şampiyonlar Ligi rakip Münih şurada 5 yesek kimse hoca demeyecek. 2 maçtır galibiyeti tepiyoruz. Bunu başarı olarak görelim önce şurada oynama alışkanlığı kazanalım da önce ondan sonra başarı kaçınılmaz. Şimdi hocayı oyuncuyu eleştirme zamanı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun mükemmel ve doğru. Bulunduğumuz konum harika. İmzası da hocaya ait. Buradan doğru başarısızlık diyenler Galatasaraylı değildir zaten.

      Sil
    2. Kaçan galibiyeti konuşuyorsak söylenmesi gereken tek şey helal olsun.

      Sil
  6. Bir Kerem Aktürkoğlu nefreti var bu millette anlamıyorum en çokta bizim taraftarda var bu. Fenerin pres gücü Fred sakatlandı fener oyun oynayamıyor. Kerem istikrarlı şekilde sahada olduğundan dolayı mı bu nefret. Allah yokluğunu göstermesin diyin susun. Onun gibi pres yapan kaç oyuncu getirebilirsin buraya hadi getirdin aynı istikrarı bulabilir miyiz? Hoca ne diyorsa onu yapıyor. Bu adam olur da satılırsa ülke transfer ücreti rekorunu kıracaktır. Koskoca Zaniolo A.Villa da 13 maç 0 gol 0 asist. Kerem orada olsa golü de asisti de çift hanelerdeydi. Yani demek istediğim 35 mil sattığın oyuncu Keremin yerini dolduramaz. Ondan şükür diyin. Tek sorun onu dinlendiremiyor oluşumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni mevkisine alışıyor. Pres gücünde de varlığı değerli. Büyüyecek orada, mutlaka öğrenecek.

      Sil
    2. Hoca ilk maç yaptığı hatayı 2. Maç yapmadı. İlk maçtaki gibi amansız presle rakibin gardını indirmesini beklemektense. Sabırlı oynandı belli bölümlerde vites yükseltildi. Oyuncular 90 dakika ilk maça göre daha diri kaldı. Tek planı bozan husus Angelino sakatlığı oldu.

      Sil
    3. İlk maçta da öyle bir ortam oluştu ki, rüzgara kapıldık doğal olarak. Tek odak galibiyet oldu. 2. maçta daha doğru ve ekonomik oynadığımız yorumuna katılıyorum.

      Sil
  7. Angelino dönüş maçıydı sanki bu. Fütursuzca hücüm ettiğinde eli hep boş dönüyordu. Biraz daha dengeli oynayınca oluyormuş. Ofsayttan iptal edilen golümüzde pası çıkartan da o. Biraz dengeli oynadığında saha içerisinde çok büyük oyuncu. İnanıyorum ki bundan sonraki maçlarda da yükselişini izleyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyledir. Aynı istikrarla devam etmesi lazım. Daha iyi bir sol bek alabileceğimizi düşünmüyorum.

      Sil
  8. Yine cok iyi bir derleme olmuş iki oyuncunun sezon başından bu yana her detayini eklemişsin ve ilk Bayern macinda da Angelino oynamaliydi demişsin. Bunu ben de sosyal medyada yazinca linç yemiştim, bu yüzden mutlaka en azindan gün aşırı blogunu okurum, bu işi biliyorsun hocam, o maçta angelino oynasaydi ya da bu maçta Apokerim'e dönmeseydik şu anda gruptan çikmiş olabilirdik, iki maçı da soldan zora soktuk, kesinlikle katiliyorum.
    Bakambu icin diger basliga yorum atmistim yazmalisin diye, cok begendigim ve Icardi ile beraber oynayabilecek tipte oyuncu bence yeter ki zaman verilsin, Zaha'ya Ziyech'e 5 6 maç sabreden taraftar Bakambu'yu 2 maçta silmemeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamalıydı, çünkü tecrübesi var. Bu tecrübeyi de hafife alanlar oldu. Bu seviyede oynamış olmak önemlidir.

      Sil
  9. https://www.instagram.com/reel/Cza3mlqLf93/
    konu dışı ancak..pozisyon net ofsayt arkadaşlar..doğrandık..850bin euromuz değil..2,8milyon euromuz çalındı..çünkü icardininin sayılmayan gölünde de..yanındaki adam değil başka bir oyuncu ofsaytı bozuyordu..üstelik bunun sebebi bayernin lobisi filan değil uefa daki ingiliz lobisi..biz bu maçı kazansak united in gruptan çıkma ihtimali kalmıyordu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük skandal döndü orada ve hala bir ofsayt karesi dahi yok. Bekliyoruz.. Üstüne gitmeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir