19 Kasım 2023 Pazar

Tepeden tırnağa elit stoper


Tepeden tırnağa elit stoper. Bir stoperde ne ararsanız, tüm cevapları Abdülkerim Bardakcı'da bulun. Savunmacılık, hava hakimiyeti, top kullanma ve dripling, stoperden alabileceğin maksimum hücum katkısı. Bonus olarak da sol ayak. Milli Takım tarihinde dahi bu kadar komple paket stoper sayısı çok azdır. Maalesef Milli Takım uzun yıllardır etiket denizinde yüzdü. Cv'sine Avrupa takımı yazanlar oynuyordu. Takımlarında yedek olmaları ya da gösterdikleri performanslar önemli değildi.

Merih Demiral / Çağlar Söyüncü 2'lisinin ilk etapta yaptıkları değeriydi de, uzun yıllardır yoklar işte. Buna Ozan Kabak falan da dahil. Şu an Milli Takım'ın Abdülkerim Bardakcı'dan daha iyi bir stoperi yok. Kuntz dönemine bakın, bu etiket algısını en derinden hissedersiniz. 3'ü savunma denerken dahi Abdülkerim Bardakcı'ya şans vermedi. Uzun süre kadroya bile almadı. Son dönemi de kadroya alıp, yanında oturtuyordu.

Montella'yı bu yüzden seviyorum. Yüzünü ülkenin ligine de döndü ve hak edeni oynatıyor. Abdülkerim Bardakcı'yı direkt yazdı, katkısını alıyor. Bu saatten sonra onu oynatmaya devam edecek. Kim geriye dönerse dönsün, forma Abdülkerim Bardakcı'nın. Yanında partner kim olur onu konuşalım, Birçok aday var da, seçimi etiketten uzak yapmalı. Ozan Kabak oynadı, sürekli arkasına adam kaçırıyordu. 3'lü savunmalara o kadar alışmış ki, tandemde çok sırıttı.

Geçen sezon ligin en iyi stoperi diyordum. Kimi yerli diyordu da, ben yerli / yabancı diyordum. Davinson Sanchez geldikten sonra en iyi yerli desem de, en güçlü tandem sende işte. Şampiyonlar Ligi stoperi bu adam. Kimle oynarsan oyna sırıtmadı, müthiş performans veriyor. Şu an 29 yaşında ve çıkışı geç yaptı gibi görünüyor. Oysa çıkışı geç yapmadı, yaptırıldı. Konyaspor günlerinde de ben büyük takım stoperiyim diyordu. Şaşırtmadı yani.

Sen o kadar para eder misin sözü büyük bir kırılma. Selçuk İnan'ın Galatasaray'a transferi nasıl bir kırılma noktasıysa, Abdülkerim Bardakcı'nın stoperi de daha aşağıda bir hareket değil. Galatasaray adına büyük bir şans. Ocak ayında başlamak üzere, yaz dönemi de bu transferi gerçekleştirmek isteyenler olacak. Komple paket, elit mi elit. Eksiği yok. Talibi bol olur, tutması da zor. Galatasaray adına alternatifsiz. Böyle bir yerli stoperi alamazsın, çünkü muadili yok.

11 yorum:

  1. Ali Koç'a dua etmeli Abdülkerim. Belki de "sen o kadar eder misin" sözünü söylememiş olsa adam bu kadar hırs yapıp bu seviyeye gelmeyecekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim in başarısını bir takım dış etmenler nedeniyle hırs yapmasına bağlamak Abdülkerim in yeteneklerini küçümsemektir. Yapmayın!

      Sil
    2. Esprisine yazdı arkadaş bunu. Küçümsemiyor elbette.

      Sil
  2. 24-25 yaşlarında olsa devre arasında alır götürürlerdi bu adamı Avrupa'dan. Her takımda oynar kesinlikle. Neredeyse hiçbir eksiği yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yaş daha küçük olsa değerini tahmin dahi edemiyorum :(

      Sil
  3. gvardiol 90m€ ise apo kaç olur ?

    YanıtlaSil
  4. yaşı stoper için çok da geç değil. yani mutlaka teklif gelecektir

    YanıtlaSil
  5. Aykut Kocaman 'in yıllarca oynatmamasından dolayı yıllarca kiralık gitti ve sonradan futbolumuzda yükseldi. Nazar değmesin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir