18 Kasım 2023 Cumartesi

Zaha imkanı doğmuşsa, bu transferi yapardın


Son 10 sezonda Avrupa'nın önde gelen 5 liginde en çok dribling yapan oyuncular sıralamasında, Messi'nin ardından 2. sırada Zaha var. Çok hakkını teslim edemedik de, gerçekten büyük transferdi. Çoğu dev takımın isteyebileceği, Suudi Arabistan piyasası da çıldırmışken oradan çekmeyi başardığın bir transfer. Şu an performans olarak istediğin düzeyde olmaması can sıksa da, en kötü halinin dahi sana maç kazandırdığını görebiliyorsun.

Ligin 2. yarısıyla birlikte gerçek Zaha'yı izleyeceğimizi söylemiş. Torreira'yı hatırlıyorum, o da geçen sezon ligin 2. yarısından itibaren vitesi açmıştı. Icardi için de durum böyleydi. Bazen böyle oluyor. Geç açılabiliyorlar ama sonrasında durmuyorlar. Tabi biz bu hamleyi Şampiyonlar Ligi için yaptık. Ziyech için de bu dediğim geçerli. Maksat orası için kaliteyi arttırmaktı. Şu an bu isimlerden gerçek anlamda katkı alamamak ve Şampiyonlar Ligi'nde son 2 maça gelmek can sıkıcı.

Tabi bu Zaha gitti Manchester United deplasmanında seni sürükledi, Kopenhag maçında geri dönüş ateşini yaktı. Bayern Münih karşısında seni taşıyan isim olmalıydı. Hayal kırıklığım da o noktada. Bu 2 maçı iyi geçse, şu an daha farklı konuşabilirdik. Zaha'yı Zaha gibi izlesek, kazanmak ya da puanlar mümkün olacaktı. Yine önümüzde 2 kritik maç var. Manchester United karşısında da bambaşka bir Zaha daima oluyor. Seviyor bu maçları. O maç için en büyük kozumuz olur.

Dün idmanda bir görüntüsü vardı. Kaleciyi fake hareketleri ile bayılttı ve topu tavana astı. Ligde niye göremiyoruz diyor insan. Bu kaliteyi orada da görmek isteriz. Ankaragücü maçında bunu gösterdi de, 2 gol attığı Kasımpaşa karşısında dahi o performansı göremedik. Nwakaeme örneğini ısrarla veririm. Türkiye Ligi'nde oynadığı sürede durdurulamadı. Zaha, kalite olarak çok daha yüksek bir profil. Vitesi açtığında durdurulması imkansız olacak.

Driplingi, seri rakip eksiltmesini görelim artık. Bu adam akrobat. Alan bulduğunda da durduramazsın, kapalı savunmaları açma noktasında da çilingir. Sezon başında yaşadığı o sakatlık çok can sıktı ve geriye attı. İyi başlamıştı yoksa. Orada ara verince, toparlanması da uzun sürüyor. Yazı da boş geçince, bu problemler doğal. Zaha'yı transfer edince de bunları göze almak lazım. İhtiyaç değildi gibi yorumlara onun için katılmam. Zaha imkanı doğmuşsa, bu transferi yapardın.

30 yorum:

  1. Zaha imkanı doğarsa... Tete imkanı doğarsa... Ziyech imkanı doğarsa... E peki bu adamların katkı vereceği maçlar oynanırken verim alamamakta bu imkânlar dahilinde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Senin çünkü bu futbolcular. Geleceğin var hepsi ile.

      Sil
    2. Adsız yazan arkadaş haklı. Alınan oyuncuların katkısı o kadar sınırlı ki şüphe etmek için sebebimiz çok. Burada hatayı sen yapıyorsun burak. Net katkı alacağın oyuncular vardır bir de gelecekte katkı alacağın futbolcular. Adı büyük futbolcudan net katkı beklersin ki gelen oyunculara böyleydi ama daha gerçekten net katkı göremedik fırsat transferi tamam ama katkı nerede?

      Sil
    3. Görürüz işte yakında, hatta bu dönemde. Sonra da denir, biz bu adamı nasıl aldık. Bu takım ligde lider, CL'de beklenilenin ötesinde. Az sakin.

      Sil
    4. Sadece bu sezonluk düşünür olduk yine. Zaha bedelsiz almak hata mı oldu. Bu sezon bu kadar oynasın gelecek sezon daha iyisi olur. Kaldı ki öyle çok vahim durumda da değiller. Ziyech mesela bedelsiz kiraladın bedelsiz alma opsiyonu ile. Ziyech de vahim durumda değil. Bu sezon bu kadar oynasın seneye daha iyi olacaktır. Tete bedelsiz fırsat olmuş yine aynı şekilde bu sezon bunlar bu kadar oynasın ya. Ndombele yi konuşalım gerisini değil. Ziyech Tete Zaha bunlar şapkadan tavşan çıkartan adamlar 89 dakika sahada kalsın 90. Dakikada bir pozisyonda maçın seyrini değiştirirler sadece 1 dakikada. Bu sebeple biraz daha sabır diyorum. Zaha Tete ikilisi Kophenag maçını çevirdi böyle oluyor işte. Bu adamlar biliyoruz ki dahasını da yapabilecek adamlar. Bu sebeple no panik.

      Sil
    5. Zaha gibi bir fırsat doğarsa değerlendirirsin, bu net. Kimse bu transfer için neden dememeli. Geldiği gün böyle denilmiyordu çünkü.

      Sil
    6. Neden sadece bonservis bedellerine bakıyorsunuz? Oyunculara ödenen ucretleri? Hiç oynamayan oynama niyeti de olmayan ndombele ye kaç para veriliyor biliyor musunuz? Tete? Ziyech? Zaha? Bonservis vermedim bedavaya oynuyor sanıyorsunuz. Bu sezon olmadı seneye katkı alırım. Eee ödediğin para? Ücret imza parası falan derken alamadığın katkıyı da koy üzerine. Transfer politikası yanlıştı ve bu yanlışı savunanlari görmekte ayrı bir düşünme noktası.

      Sil
    7. Alamadığım katkı derken. Zaha şu haliyle dahi 2'si Cl'de olmak üzere 4 maç çözdü. Takım düşme potasında da ben mi kaçırdım :(

      Sil
  2. Hala daha Zaha'yı kötüleyen, gereksiz transfer diyen Galatasaraylılar var anlamıyorum onları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha imkan doğdu ise alirsin. Bugün eleştirilen halı ile dahi aldığı maçlar var. Yarın vitesi açınca o olumsuz yorumlar gider.

      Sil
  3. Adam kendisi diyor daha tam hazır değilim beni geri attı sakatlık. Daha iyiye gidecektir. Zaha diyoruz ölüsü ligde iş yapmak zorunda olan bir oyuncu. Yatacak olsa inanıyorum ki adresi burası da olmazdı. Meydan okumaya geldi buraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezona fena da girmemişti. Orada gelen sakatlık problem oldu. Zaha'da anlaşılmayan, bu adam senin. Yılların olacak.

      Sil
  4. Kimse Ndombele demiyor yahu kafayı yiyorum. Adam resmen söğüşe gelmiş. Hiç ama hiç azim de görmüyorum herifte tavırları tamamen vurdumduymaz havada. Takım da oyunda seni çağırıyor. %30 uyla oynasa lige damga vurur. Takımdaki havaya ayak uydurmuyor bizim oğlan. Yoksa tesislerdeki hava atmosfer yüksek. Niyeti yok bizim oğlanın oynamaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele artık yok hükmünde görülüyor :(

      Sil
  5. Taraftar sürekli eleştiriyor. Bu takım averajla ligde 2. Şampiyonlar liginde ise 3.sırada. iki Bayern maçında oynanan müthiş futbol ortada. Tabiki bazı sorunlar var ama sürekli eleştiri olmamalı. Zaha ve Ziyech toparlıyor. Kötü oyuncular değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın durumu iyi, kötü değil. Sezon öncesi bu teklif edilse herkes kabul ederdi. Sıkıntı, daha iyisinin olabileceğini görmek oldu.

      Sil
  6. Set hücumlari oturdukça da verimi artar. Top daha hızlanmışken buluşmalı diyordu birisi geçende hakikaten de öyle. Bence biraz çizgiyi çok kullanmayan daha ortasahalasan Angelino'yla da çakıştılar, ama uyum artabilir devam ederlerse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanlarda da hareketliliği başladı. Artık sürüklemesini bekleyeceğiz.

      Sil
  7. 3. milli aranın ardından şimdi de ligin ikinci yarısını mı bekleyeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran i bile bekleyebiliriz.

      Sil
    2. Oyuncu senin, elbette bekleyeceksin. Şu dakika değiştiremeyeceğine göre :)

      Sil
    3. Tabii ki canım atsan atılmaz satsan satılmaz. Fener e transfer çalımı atacağız diye dünyanın parasını verdik, adam seve seve oynasın diye bekleyeceğiz mecburen.

      Sil
    4. Zaha'nın en kötü hali dahi 3 maç çözdü sana. Düşün iyi halini. Seve seve bekleyeceksin yani :)

      Sil
  8. Bu istatistiğin kaynağı nedir acaba ? Doğruysa inanılmaz bi veri ama bana pek inandırıcı gelmedi. Neymar, Di Maria, Salah vs o kadar isim var daha. Nerden alınmış bu istatistik ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takip etmediğin için gelmemiştir. Zaha, 1000 yıldır Premier Lig'de ve adamın olayı dripling. Daha dediğin çoğu isimden dripling konusunda doğal olarak daha önde. Opta'dan alınmış bu istatistik :)

      Sil
  9. Yavaş yavaş vites yükseltmeye başladı. İcardi ve Ziyech de bu şekilde yükselirse çok daha rahat ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uyum geldiği an da zaten ortaya müthiş bir set çıkacak..

      Sil
  10. Hocam icardi nin durumu ne olacak tedavi oluyor mu ya da antrenmanlara ne zaman başlayacak vs herhangi bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın ya da Salı takımla idmanlara başlayacak deniyordu. Arada tatile de gitmedi, tedavi oldu.

      Sil
    2. Tamamdır teşekkür ederim

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir