26 Aralık 2023 Salı

Anastasios Bakasetas & Galatasaray, çareyi çok uzaklarda aramadan


Ocak ayında transfer yaparsın da, iyi futbolcu almak kolay değil. Kimse iyi futbolcusunu kolay bırakmaz. Adamın değeri 1 ise, 3 isterler ve vermek zorunda kalırsın. Galatasaray'ın hem transfere ihtiyacı var, hem de o futbolcunun geldiği gibi katkı vermesi lazım. Hazır değildi, fiziği noksandı, şu kadar maç oynamadan geldi gibi konuları artık konuşmamalıyız. Hazır futbolcunun fırsatı, sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve uzatmak istemiyorsa doğuyor.

Bakasetas'ın durumu da biraz bu. Başkanları açıkladı, sözleşme uzatmak istemiyor, 2 kere teklif yapmışlar. Şampiyonluğa oynayan bir takımda devam etmek istediğini söylediler. Galatasaray'ın 10 numara ihtiyacı varken, akıllara ister istemez Bakasetas gelir. Yukarıda saydığım kriterlere de uyuyor. Hazır, uyum sorunu yaşamayacak, ortamı az çok bilen, kaliteli de bir futbolcu. Seni de "hedef" dahilinde kısa vadede sonuca ulaştırır.

30 yaşında ve bence pozisyonu itibarıyla en iyi dönemlerine giriyor. Trabzonspor, şampiyon oldukları sezondan bu yana düşüşte. Bakasetas da ister istemez bu sezon eski havasında değil. Trabzonspor'un Visca transferini hatırlayın, o da Başakşehir'in düşüşü itibarıyla geriliyordu. Trabzonspor'un kazandığı şampiyonlukta ise pay sahiplerinden biriydi. Mertens misali yaş haddi olan futbolcuları transfer etmememiz gerektiğini söylemiştim. Bakasetas bu kapsamın da dışında.

Gole yakın, bitiriciliği var. Şut özelliği güçlü, rakip ceza sahası çevresinde çok etkili. Hareketli, kanat özelliği de olan bir 10 numara. Oyun aklı, teknik kapasitesi iyi düzeyde ve mücadele eden futbolcu bunlar. Ön alan presi beklerken, Bakasetas bunu sana verebilir. Sezon sonu sözleşmesi biteceği için de, bonservisi adına akıl almaz meblağ konuşmayacaksın. Trabzonspor'un da eli kolu bağlı. Hedefsiz kaldılar, Bakasetas'tan Ocak ayında para kazanmak isteyeceklerdir. Biz almasak başkası alacak zaten.

Elde şut atan futbolcu çok da, zaman içinde attıkları şutların sayısı ve etkisi düşüyor. Rakip ceza sahası çevresinde bu tarz bir şutöre ihtiyaç var. İyi de bitirici ayrıca, sezon başında gelmiş olsa 10 gol bandını rahatlıkla geçerdi. Symanski mesela bitirici ve şut özelliği ile ön planda, Fenerbahçe de daha düşük profilli maçlarda kilidi genellikle onunla açıyor. Galatasaray'ın da bu tarz bir futbolcuya ihtiyacı var. Çareyi de uzakta aramadan, Bakasetas için gündem oluşturulmalı.

10 yorum:

  1. Erden Timur supriz yapabilir. Kiralık 10 numara takviyesi bekliyorum. Hatta Zaniolo dönerse müthiş olur.

    YanıtlaSil
  2. Fatih hocanın Panathinaikos ile anlaştığı doğru mu? Bu konuda bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisi mi kaldı, resmi açıklamalar saatler önce yapıldı :)

      Sil
  3. Çağlar Ali Doğan26 Aralık, 2023 23:27

    2 yıllk sözleşme ile gelecekse buyursun gelsin. Uzun vadede Oliveria gibi elden çıkarmak isteyebiliriz çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira kadar maliyeti olacağını düşünmüyorum ben.

      Sil
  4. Eğer baka gibi bir düşünce varsa ziyech ile de vedalışmalı çünkü ziyech de benzer tip adam, sağ çizgiye yapışıyor oradan deniz türüç gibi paso orta kesiyor ya da imkansız şutlar atıyor, duran top kovalıyor ve kötü de kullanıyor bunları, ben insanların aksine ziyechi hiç beğenmiyorum. Ben olsam kerem bakasetas barış(tete) yaparım icardi arkasını hem daha çalışkan eli belinde olmayacak bir üçlü hemde kolay kolay sakatlanmayacak adamlar. Her gün ziyech idmana çıktı Zaha idmana şu zaman çıkacak vs gibi haberlerden sıkıldım usandım yeter artık kronik adamlar gına geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olacaktır. Ziyech ve Zaha'dan biriyle yollar ayrılır diye bekliyorum ben.

      Sil
  5. Tarz olarak tam aranan oyuncu aslında prime döneminde büyük fark yaratıyordu. Torreira ile birlikte uyumlu da olabilirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iş görür. Bildiğin, ne alacağını kestirdiğin futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir