26 Aralık 2023 Salı

Galatasaray'ın transferde hangi noktalara transfer yapacağını tahmin ediyoruz


Galatasaray'ın transferde hangi noktalara transfer yapacağını tahmin ediyoruz. 8, 10 ve sol bek transfer edilecek ya da edilmek isteniyor. Bu 3 mevki arasında en büyük ihtiyacı ise bence 10 numara tarafında hissediyoruz. Kerem Aktürkoğlu da yeniden sol kanada kaydırıldı, belli ki şu aşamada Zaha'nın önünde görülüyor. Mertens son haftalarda sık süre alsa da, yaş gereği temposu eski düzeyde değil ve oyuna kenardan dahil olduğunda daha etkili. Ziyech de forvet arkası oynamaya o kadar sıcak değil.

Galatasaray'ın oyunu "ön alan presi" üzerine kuruluydu. Bu presin gücü de seni ayakta tutuyor ve sonuca ulaştırıyordu. Rakipler artık sana karşı geride amansız bir pas sevdasına girmiyor. Fenerbahçe dahi kendi sahasında topu sana bırakmaya çalışıp, Dzeko'ya bol bol uzun top attılar. Ama senin hücumcuların o kadar kötü durumdaydı ki doğal olarak set oyunu oynayamadın. Bu maçta set oyununa ihtiyacın vardı ve ilk yarıda sonucu alabilirdin.

Orta sahayı ele geçirmiştin çünkü. Kerem Demirbay müthiş bir futbol oynadı ve Fenerbahçe de 2. yarının hemen başında hamle yapmak zorunda kaldı. Kerem Demirbay da Fenerbahçe karşısında gole en yakın futbolcundu. 8 numara elbette ihtiyaç da, elinde orada kullanabileceğin alternatifler var. Bu tarz maçlarda Kerem Demirbay, daha zorluk derecesi yüksek maçlarda da Kaan Ayhan. Forvetin arkası için bu yorumu yapmak o kadar kolay değil. Çünkü senin oynadığın oyun çözüldü.

Okan Hoca da yaz aylarının başında pas temelli düşünüyordu. Buna uygun kadro şekillenecekken süreç bizi yeniden yoğun tempoya götürdü. Hatlar zaten orada karıştı ve senkron bozuldu. 8 numara elbette gerekli. Dripling özelliği bir orta saha elini çok güçlendirir. Sol bek de lazım, Barış Alper Yılmaz her ne kadar üstün özveri ile oynasa da. Sol bekte iyi maçlar çıkarıyor. Savunmasından çekiniyorduk, orada da tüm gayretini gösterdi. Hücum bindirmeleri, fizik gücü fark yaratıyor ama Fenerbahçe karşısında onu kanatlarda kullanabilmeyi isterdim.

İyi bir 10 numaraya sahip olmak, set oyununu da güçlendirmek demek. Sneijder tarzı bir adam gerekiyor. Yasin Öztekin üzerindeki etkisini de hatırlayın. Gole yakın, seti güçlendirecek, pas aksiyonunu yönetecek bir 10 numara mutlaka transfer edilecektir. Galatasaray'ın oynadığı oyunun en büyük ihtiyacı. Çünkü rakipler geride kısa pasla çıkmayacak, uzun vurmaya devam edecekler. Özellikle de ligde. Top sende kalıyor, bunu olabilecek en iyi şekilde yönlendirmen gerekiyor.

14 yorum:

  1. Bence de sıralama yaparsak; 10 numara, orta saha ve sol bek şeklinde öncelik sırası olur. Hatta kaynaklarımız kısıtlı 2 kişi alabiliriz derseler ben sol bek alınmasa da olur derim. Barış var. Kazım da yedeği olarak ligde idare eder bence. Alalım almasına da devre arasında aradığımız profilde bir 10 numarayı nerede bulacağız? Ancak ve ancak büyük liglerde oynadığı takımda yedek kalan birini bulup kiralık alma imkanı olabilir gibi görünüyor. bonservisli olarak böylesi bir oyuncu devre arasında bulmaki getirmek hiç de kolay değil. Dün Erden Timur umut vermeyelim de dedi. Alacaksak hemen 15 gün içinde alsak iyi olur. Ama yine Ocağın son gününe kadar işin uzayacağı kesin. Gelirse ocak sonu gelir. Kerem D, Kaan ve hatta Ndombele ile sene sonunu görmek sanki olur gibi. Ama 10 numara için hiç kimse yok. 1 kişi alacaksak 10 numara almalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numarayı ben de ilk sıraya yazıyorum. Kapanan takımlara karşı müthiş bir organizasyon sıkıntımız var.

      Sil
  2. Mertens küçük maçlarda veya sonradan girdiği maçlarda etkili.Zaha -Kerem ve Tete- Ziyech kanatları lüks oldu. Ziyech 10 numara oynayamıyor. Bu durumda 10 numarada iyi bir transfer şart oldu.Bence 8 veya 6 transferine gerek yok. Berkan geri dönsün razıyım. 10 numara ve solbek alıp eldeki fazla oyunculardan çıkmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'i son 25 - 30 dakikalarda oyuna alırsak etki sağlarız. 11 oynatmamız, geçen sezonki oyunu oynamak istememizden kaynaklı.

      Sil
  3. Yine iyi noktaya deginmissin hocam Sneijder ayarinda biri her maci cözerdi şu kadroda maalesef o kalibrede bize gelecek oyuncu artik yok ama 8 olsa da Oliveira'nin bile zaman zaman yapabildiklerini cok daha verimli yapabilecek 10 numara elbette bulabiliriz diye dusunuyorum bence de 8'i bir sekilde cozeriz de 10 ve 6 acil ihtiyac, sol bek'i dr bence Baris, Kazim el freni olarak da Apokerim goturur en acil yer orta saha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz bir çilingir ya da organizatöre ihtiyaç var. Set oyunu ihtiyaç duyuyor. Rakipler artık geride pas yapmıyor sana karşı.

      Sil
    2. Fenerbahce bile öyle yaptı, komple talimat almislar Livakovic butun toplari uzun vuran ilk kaleci olmus bu sezon mesela, haklisin...

      Sil
    3. Başka çareleri yok çünkü.

      Sil
  4. Fred, Szymanski ve Ferdi lazım :) Üç mevkiye birden, sezon ortasında nokta atışı transfer yapacak imkanımız olacağını sanmam iki tane bile zor bence, beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdi lazım değil, Barış Alper Yılmaz sol bekte devam etse ondan kötü çıkmaz. Hatta fiziğiyle fark da ortaya koyar. Symanski lazım değil, büyük maçların hepsinde kayıp. Oyun kurucu meziyetleri yok, sadece yay civarı bitiren oyuncu. Bize organizatör gerekiyor.

      Sil
    2. Barış'tan sol bekte yararlanmak demek, o esnada hucümda yararlanamamak demek, onu da hesaba katmak lazım, yoksa bence de gayet iyi gidiyor

      Sil
    3. Yapacak bir şey yok ona.

      Sil
  5. Sol beki Barış Alper çözdü gibi şimdilik. Bana kalırsa bir 8 numara transfer edilip 4-3-3'e dönülmeli. Tek transfer yeterli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 almadan da dönersin o kurguya. Elde oynayabilecek 8ler var çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir